CODA: CODA docent

CODA in Apeldoorn zoekt een CODA docent op Oproepbasis | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 23-01-2022Met een bibliotheek, museum, archief en ExperienceLab is CODA een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst, erfgoed, innovatie en techniek – midden in het hart van Apeldoorn. Ontdek de mooiste verhalen, beleef geschiedenis, proef van kunst en cultuur en richt je op de toekomst met het ontwikkelen van 21st century skills. Wil je je inzetten voor een organisatie die sociaal-maatschappelijk van betekenis is, innoveert en klant- en vraaggericht werkt? Ontdek dan hier de baan die bij je past.

Kunst, cultuur, literatuur, erfgoed en innovatie – toegankelijk voor iedereen
CODA in Apeldoorn is de plek voor wisselende tentoonstellingen en presentaties met moderne, beeldende kunst, hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden, kunst van en op papier en gerelateerd aan ambacht, erfgoed en innovatie. Uit deze kernthema’s vloeit een ruim aanbod aan tentoonstellingen voort, gepresenteerd in verschillende zalen en ruimtes in zowel museum, bibliotheek als CODA ExperienceLab. Ook de vaste collectie van CODA vormt een belangrijk onderdeel in het tentoonstellingsprogramma. Daarnaast is het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch nauw verbonden met erfgoededucatie bij CODA en bieden we met ons activiteitenprogramma crossovers op het gebied van kunst, cultuur, literatuur, erfgoed en innovatie.

Per direct zoeken wij een

CODA docent

Op Oproepbasis

In de functie van CODA docent vertel je verhalen over kunst en cultuur op interactieve wijze en met enthousiasme aan verschillende groepen uit de samenleving. Je verzorgt de ontvangst, rondleidingen en begeleiding van onder andere families, nieuwkomers en groepen uit het primair- en voortgezet onderwijs. Daarnaast begeleid je verschillende workshops en evenementen, CODA breed. Ook voer je werkzaamheden uit waarbij je een bezoek mogelijk maakt voor mensen waarvoor het museum tijdens reguliere openingstijden minder toegankelijk is. Denk hierbij aan mensen met dementie, een visuele beperking of prikkelgevoeligheid.

Wat ga je doen bij CODA?

 • Als het visitekaartje van CODA verzorg je de ontvangst, rondleiding en begeleiding van verschillende groepen, individueel of in samenwerking met gastvrouwen en vrijwilligers van CODA;
 • Je geeft interactieve rondleidingen, ontwikkeld door de educator Kunst en Cultuur en medewerker Inclusie en Diversiteit;
 • Je bedenkt thema’s voor rondleidingen en activiteiten zoals Onvergetelijk CODA en Het Geheugenkabinet en werkt deze zelfstandig uit;
 • Je geeft workshops bij themaweken in de bibliotheek en bij tentoonstellingen in het museum, ontwikkeld door de programmamakers.
 • Je begeleidt activiteiten rondom erfgoed, ontwikkeld door onze Archivarissen en Programmamakers.
 • Je begeleidt evenementen als lezingen, het Kinderboekenweekfeest en activiteiten die onderdeel zijn van vakantieprogramma’s;
 • Je brengt kort verslag uit ter optimalisatie en evaluatie van activiteiten na afloop met de ontwikkelaars.

Jouw ‘know-how’ & pre’s

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Brede algemene ontwikkeling en kennis;
 • Ervaring met het begeleiden van groepen (volwassenen en/of kinderen);
 • Ervaring met mensen met dementie, een visuele beperking of een prikkelverwerkingsstoornis is een pré;
 • Je bent enthousiast en gaat gemakkelijk de interactie aan tijdens het vertellen van een verhaal;
 • Je hebt kennis van en ervaring met kunst- en cultuureducatie;
 • Je hebt improvisatie- en organisatievermogen;
 • Je hebt een nieuwsgierige, open en actieve instelling;
 • Je hebt een groot inlevingsvermogen en bent maatschappelijke betrokken.

Voor jou bij CODA

 • Een afwisselende baan in een inspirerende organisatie;
 • Een mooi salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken. Je wordt ingeschaald in schaal 6 (minimaal € 2.107,- en maximaal € 2.873,- bruto per maand op basis van 36 uur per week). Je werkt op oproepbasis (nulurencontract).
 • Een pakket met goede arbeidsvoorwaarden en diensten, zoals een lidmaatschap voor CODA Bibliotheek en gratis toegang tot CODA Museum wanneer je een half jaar in dienst bent en een vergoeding van je woon-werkverkeerkosten.

Meer informatie?
Meer informatie over het DNA van CODA en bijbehorende competenties zijn te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/dna. Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Tessel Hengeveld, programmamaker CODA, t.hengeveld@coda-apeldoorn.nl of tel. 055 5268508 of bij vragen over de programma’s m.b.t inclusie per mail met Merel Buiting, medewerker Inclusie en Diversiteit, m.buiting@coda-apeldoorn.nl. Bij vragen over de sollicitatieprocedure met Simone Hofstee (Personeel & Organisatie), tel. 055 5268532.

Tot snel!
Als het aan ons ligt, ben je er snel bij want we zijn per direct op zoek. Je kunt reageren tot en met 23 januari 2022 via het sollicitatieformulier op onze website. Je kunt je sollicitatiebrief en CV ook via mail sturen naar vacatures@coda-apeldoorn.nl t.a.v. Simone Hofstee (Personeel & Organisatie). Het eerste gesprek vindt plaats in de tweede helft van januari 2022. Een referentiecheck kan deel uit maken van onze procedure. CODA onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Een divers team is een verrijking voor onze organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.