CKC & partners: Artistiek Leider

CKC & partners in Zoetermeer zoekt een Artistiek Leider voor 1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 28-01-2022CKC & partners is hét centrum voor amateurkunst, cultuurparticipatie en cultuur- en techniekeducatie in Zoetermeer. Onze droom is om elke Zoetermeerder in contact te laten komen met kunst, cultuur en techniek. Jong, oud, onder schooltijd en in de vrije tijd, omdat creativiteit en verbeeldingskracht vaardigheden zijn waar je veel plezier van hebt en je tegelijkertijd steviger in de maatschappij zetten. Een bijzonder leuke klus waar we met ons team elke dag aan bouwen.

Artistiek Leider

1,0 fte

We zijn op zoek naar een inspirerende artistiek leider (functieomvang 1,0 fte) met passie voor amateurkunst, cultuureducatie en -participatie. Kundig in het realiseren van verbinding en samenwerking. Met een heldere visie (artistiek-inhoudelijk, cultureel-maatschappelijk) van waaruit je leidinggeeft aan vier teams (circa 45 medewerkers) die elk een andere markt bedienen, te weten: particulieren in de vrije tijd, de hele onderwijsketen, culturele verenigingen en initiatieven en maatschappelijke organisaties.

Vanuit de door jou verder te ontwikkelen strategische keuzes voor de komende jaren, realiseer je samen met deze teams een compleet en gevarieerd programma, waarbij innovatie, expertise, verbreding en inclusie belangrijke speerpunten zijn. Je bewaakt en optimaliseert de integraliteit van de programma’s, zodat deze elkaar maximaal versterken. Je vormt in deze functie samen met de algemeen directeur het tweehoofdige managementteam.

Een aantal van je taken

 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoud en kwaliteit van de vier programma’s
  • cultuureducatie in de vrije tijd;
  • cultuur- en techniekeducatie voor het onderwijs;
  • cultuurparticipatie en
  • ondersteuning amateurverenigingen.
 • Je zorgt voor de juiste samenstelling en aansturing van programmaregisseurs, projectleiders en het docententeam.
 • Je onderhoudt contact met schoolbesturen en directies van maatschappelijke en culturele organisaties.
 • Je geeft samen met de met CKC verbonden en in ons cultuurcentrum gehuisveste artistieke / cultuur-educatieve partners vorm en inhoud aan het meerjarige partnerschap.
 • Je initieert ontwikkeling en vernieuwing van educatieve- en participatieve programma’s.
 • Je stuurt de programma’s centraal aan, zorgt voor samenhang en samenwerking tussen de verschillende teams.

Wij bieden je een uitdagende baan in een inspirerende, artistieke omgeving, namelijk bij hét cultureel netwerk van Zoetermeer: CKC & partners. Wij zetten ons in om mensen te inspireren met en voor kunst & cultuur! Daarnaast bieden we je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband en arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Kunsteducatie, schaal 13, maximaal € 5.423,- bij een fulltime dienstband.

Jouw profiel

 • Je hebt grote affiniteit met kunst en cultuur in brede zin.
 • Je hebt aantoonbare leiderschapskwaliteiten en ervaring met personeelsbeleid en budgetverantwoordelijkheid.
 • Je beschikt over tenminste een (post-)HBO/WO achtergrond, bijvoorbeeld in een van de kunstdisciplines of kunst- en cultuurwetenschappen.
 • Je beschikt over een bewezen meerjarig trackrecord van leiderschap in – of op het raakvlak van – cultuur en samenleving.
 • Je kunt goed schakelen tussen conceptueel niveau en de culturele uitvoeringspraktijk in al haar diversiteit.
 • Je bent een people-manager, toegankelijk en betrouwbaar.
 • Je bent een bevlogen visionair.
 • Je bent besluitvaardig.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan je CV en motivatie per e-mail naar cschippers@ckc-zoetermeer.nl. Je kunt op deze vacature reageren tot en met 28 januari 2022.

Voor meer informatie over de functie is waarnemend directeur Han Eygenraam van 3 tot en met 16 januari 2022 in de middagen beschikbaar op 06-30168742.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.