Bijbels Museum: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Het Bijbels Museum in Amsterdam zoekt een Stagiair Marketing & Communicatie voor 16 tot 38 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 13-02-2022Het Bijbels Museum werkt met een klein vast team (4) en een groter flexibel team van kunstenaars en ontwerpers aan ambitieuze programmering in heel Nederland.

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

16 tot 38 uur per week
vanaf februari 2022, bij voorkeur voor 4 tot 5 maanden (in overleg)

We zoeken een enthousiaste Stagiair(e) Marketing & Communicatie die kennis wil maken met de culturele sector. We bieden je een afwisselende werkstage met vergoeding. Je maakt deel uit van een team dat tweewekelijks overlegt en samen tot belangrijke besluiten over inhoud en marketing komt waardoor je een goede indruk krijgt van het ontwikkelen, financieren en produceren van tentoonstellingen. Ook maak je kennis met een breed (museum)netwerk in en buiten A’dam. We hebben een gezellige en royale (coronaproof) werkplek aan de Nieuwe Herengracht inclusief betaalbare gezonde lunches. Er is beperkte ruimte voor een opdracht vanuit de opleiding. Bij gelijke geschiktheid geven we in verband met de samenstelling van het team voorkeur aan een man.

Werkzaamheden

  • Ondersteunen van de afdeling marketing in dagelijkse werkzaamheden
  • Beheer van de content op de website van het Bijbels Museum, het maken van e-mailings, de inzet van social media als promotiemiddel
  • (Onder begeleiding) opzetten en uitvoeren van promotiecampagnes voor vriendenlidmaatschap en tentoonstellingen van het Bijbels Museum, inclusief doelgroep promotie
  • Bijwerken van CRM-systeem

Vereisten

  • Relevante opleiding op het gebied van communicatie
  • Affiniteit, kennis en ervaring met (online) marketing en social media, kunst en cultuur, met name tentoonstellingen
  • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands
  • Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig
  • Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre
  • Interesse in religie, van welke aard ook, is prettig

Het Bijbels Museum ‘Nieuwe Stijl’ is een museum zonder eigen collectie en zonder eigen presentatieruimte. Het produceert museale tentoonstellingen, en deelt daarmee voor deze tijd relevante verhalen over bezinning en bezieling met een zo groot mogelijk publiek. Het doet dat met reizende tentoonstellingen die het zelf of met coproducenten cureert en presenteert op partnerlocaties door heel Nederland; in musea, in monumentale kerken en in publieke en private gebouwen. Zo staat de tentoonstelling “Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord” nu in Museum Krona in Uden, daarna in Museum Klooster Ter Apel en vanaf begin mei 2022 in Amsterdam. De tentoonstellingen hebben altijd een relatie met een Bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. Het Bijbels Museum nodigt geregeld kunstenaars uit om nieuw werk te maken. Met de exposities wil het de bezoeker in het hart raken, zachtmoedig confronteren, inspireren en bemoedigen.

Reageren
Nieuwsgierig? Stuur je motivatiebrief met CV naar m.marreveld@bijbelsmuseum.nl met in de titel “Sollicitatie stage”. Voor vragen kun je ook mailen naar datzelfde e-mailadres. Eerst meer weten? Neem een kijkje op de website of bekijk onze socials.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Of lees het blog van Carolien Croon, directeur van het Bijbels Museum.