Westland Cultuurweb: Programmaleider Educatie

Westland Cultuurweb in Naaldwijk zoekt een Programmaleider Educatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-02-2022



Westland Cultuurweb brengt kunst en cultuur dichterbij! Dat doen we onder andere door kinderen en jongeren binnen het onderwijs hun talenten te laten ontdekken en hun creativiteit te ontwikkelen. Wil jij graag je bijdrage leveren door ons educatieprogramma, zowel zakelijk als inhoudelijk, goed te managen? Ben jij degene die de kracht bezit om overzicht te creëren en structuur aan te brengen in een breed scala aan educatieve projecten? Hou je van data, cijfers, loop je warm voor het maken van grondige analyses en rapportages? Vind jij cultuureducatie essentieel voor de ontwikkeling van ieder kind? We zijn op zoek naar een programmaleider educatie die, samen met een team van cultuurcoaches, een verschil komt maken voor de 16.000 kinderen en jongeren in het Westlands onderwijs.

Programmaleider Educatie

32 uur per week

Wie ben jij?
Je hebt een warm hart voor kunst, cultuur en onderwijs. Je wordt blij van een breed takenpakket en schaakt graag op meerdere borden tegelijk. Je creëert graag overzicht en kunt een team op coachende wijze aansturen. Je krijgt energie van planning, monitoring, verantwoording en schrikt niet van de bedrijfsprocessen en financiële sturing die hiervoor noodzakelijk zijn. Je weet met je creatieve en innoverende mindset nieuwe programma’s, in samenwerking met onze partners, van de grond te krijgen. Samenwerken is je tweede natuur: zowel intern als extern voel je de wensen en verlangens van je partners goed aan.

Het is voor deze functie niet noodzakelijk om specifieke ervaring in de culturele sector te hebben. Deze ervaring kan in het werk worden opgedaan. Het is wel noodzakelijk om een stevige ervaring te hebben op het gebied van project- en programmamanagement.

Wat ga je doen?
Cultuurweb biedt diverse programma’s om cultuureducatie in het onderwijs te versterken. Centraal in ons werk met de scholen staat de overtuiging dat leerkrachten en docenten veel zelf kunnen als je hen op de juiste manier ondersteunt, inspireert en faciliteert. Met het programma Cultuureducatie met Kwaliteit bereiken we vrijwel het gehele primair en voortgezet onderwijs met een breed, ondersteunend programma. Daarnaast bieden we het receptieve programma Kunstpracht in het PO aan, waarin tentoonstellingen en voorstellingen worden bezocht. Tot slot is er een flink aantal kleinere projecten en projecten op offerte.

Als programmaleider stuur je dit gehele educatieprogramma aan. Samen met het educatieteam geef je vorm aan alle projecten in het onderwijs, van kinderdagopvang tot en met het mbo. Je bent verantwoordelijk voor de doorlopende ontwikkeling van het werkveld. Dat doe je door nieuwe projecten te bedenken, samenwerkingspartners bij elkaar te brengen, teams te formeren, te begroten en te verantwoorden. Je creëert overzicht en samenhang in de projecten: bedrijfsmatig, financieel en inhoudelijk. Je stuurt het educatieteam aan. Je denkt met hen mee in de ontwikkeling van hun projecten en ondersteunt waar nodig. Indien dit bij je expertise past, werk je mee in de uitvoering van de projecten door enkele scholen te begeleiden in de ontwikkeling van cultuureducatie.

Jouw plaats in de organisatie
Als programmaleider educatie geef je leiding aan een team van drie cultuurcoaches en een administratief medewerker. Samen met de directeur-bestuurder, de programmaleider participatie en de administrateur vorm je het strategisch team van Cultuurweb en draag je bij aan de ontwikkeling van de organisatie. Met de directeur-bestuurder onderhoud je de relaties met gemeente, bestuurders, directeuren en andere stakeholders.

Wat wij vragen

 • Je hebt HBO+/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met kunst, cultuur en educatie.
 • Je bent in staat om op een zakelijke manier naar de organisatie te kijken en de bedrijfsmatige processen in te richten en te managen.
 • Je bent goed in staat om veel informatiestromen te verwerken en overzicht in zaken als financiën en kwantitatieve data te creëren.
 • Je weet vanuit visie en gezamenlijkheid draagvlak in een complex veld van partners te creëren om zo meer ruimte voor cultuureducatie in het onderwijs te creëren.
 • Je hebt een drive om verschil te maken in de culturele en creatieve ontwikkeling van kinderen en jongeren in het onderwijs.
 • Je bent een uitstekend netwerker en in staat om samenwerkingsrelaties op te bouwen en te onderhouden.
 • Je hebt een sterke antenne voor kansen en weet dit om te zetten in concrete projecten.
 • Digitaal vaardig met het office-pakket (Word, Excel, Outlook, Powerpoint) en Google Drive.

De werkdagen worden in overleg vastgesteld, maar je dient in ieder geval op woensdagen beschikbaar te zijn. Een rijbewijs en auto zijn, gezien de infrastructuur van de regio en de mate waarin je onderweg bent, aan te raden.

Wat wij bieden

 • Een inspirerende werkplek in een kleine, flexibele organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Collega’s die graag pionieren en innoveren en elkaar daarvoor opzoeken.
 • Uitdaging en mogelijkheid tot ontwikkeling.
 • Een mooi kantoor in het centrum van Naaldwijk.
 • Een tijdelijk contract voor 32 uur voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. Start in overleg te bepalen op zo kort mogelijke termijn.
 • Salariëring vindt plaats conform de CAO Kunsteducatie, schaal 11 (€ 3.166 tot € 4.629 bij een fulltime dienstverband afhankelijk van ervaring).

Meer informatie
Mail uiterlijk 2 februari je sollicitatie en cv naar info@westlandcultuurweb.nl onder vermelding van ‘Vacature programmaleider educatie’. Je kunt je sollicitatie adresseren aan Ilona Rozenboom. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ilona Rozenboom (directeur-bestuurder, voormalig programmaleider educatie) via telefoonnummer 06-26762073 of irozenboom@westlandcultuurweb.nl. Je hoort uiterlijk 4 februari of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De eerste gespreksronde vindt plaats op 10 februari. De tweede gespreksronde vindt plaats op 17 februari.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.