Vis à Vis: Zakelijk Leider

Vis à Vis in Almere zoekt een Zakelijk Leider voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-01-2022Wij zoeken een cultureel ondernemer die binnen en buiten de poorten van Vis à Vis wil laten zien dat de wereld ook anders kan zijn. Een cultureel ondernemer die energie krijgt van onbetreden paden. Ben jij iemand die als het niet linksom kan, rechtsom gaat? Iemand die denkt in mogelijkheden en houd je ook op de lange termijn de details in de gaten?

Lijkt het jou een uitdaging om het geheel van plannen en uitdagingen in goede banen te leiden met durf en lef, vanuit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel? Solliciteer dan snel, we leren je graag kennen!

Vis à Vis & locatie
Vis à Vis maakt al 31 jaar spektakeltheater. Sinds 2008 heeft het gezelschap een vaste vestigingsplaats aan het Almeerderstrand. Deze locatie is de theaterarena van Vis à Vis, huisvest het restaurant De Rode Haring en biedt tevens een speellocatie voor gastgezelschappen, theatrale acts en bands. Een plek waar geëxperimenteerd kan worden.

Vis à Vis maakt theater vanuit actuele thema’s als klimaat, robotisering, relatie mens & natuur. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de kleine menselijke maat de hoofdrol spelen.

De grootschalige buitenvoorstelling WILD speelde afgelopen zomer in een corona-proof opstelling en ontving 30.000 bezoekers. In de wintertijd worden coproducties met andere gezelschappen gemaakt voor gemiddeld 4.000 bezoekers.

Ambitie komende jaren
Vis à Vis wil de komende jaren de ontwikkeling van grootschalig beeldend theater een blijvende impuls geven; door te experimenteren met nieuwe disciplines, publieksopstellingen en technische toepassingen. De grenzen van beeldend theater worden letterlijk en figuurlijk verder opgerekt. Centraal staan artistieke vernieuwing van binnenuit, samenwerking met andere makers, uitwisseling en overdracht.

Daarnaast wil Vis à Vis verder wortelen in haar omgeving. Kustzone Almere Poort is een gebied in ontwikkeling. Vis à Vis wil in deze ontwikkeling een belangrijke (culturele) rol spelen.

Theatergezelschap Vis à Vis zoekt een

Zakelijk Leider

Cultureel ondernemer met stevige financiële kennis

32 uur per week

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Is samen met het zakelijk-artistieke team eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de organisatie en het definiëren van de lange- en kortetermijndoelen.
 • Opstellen van (financiële) jaarplannen, budgetten en het bewaken hiervan.
 • Verwerven van financiële middelen bij publieke subsidiënten en private fondsen.
 • Stuurt het zakelijk- productie- en horecateam aan.
 • Zorgt voor een accurate financiële verantwoording aan de Raad van Toezicht.
 • Stelt overeenkomsten op met derden.
 • Stelt de jaarverslagen op en controleert de jaarrekening.
 • Is verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de bedrijfsvoering, denkt proactief mee over marketingbeleid en kaartverkoopstrategie.
 • Houdt contact met de belangrijkste externe partijen, overheden, fondsen en andere culturele partijen.
 • Heeft een accurate en zorgvuldige benadering van administratieve verantwoordelijkheden.
 • Op termijn toetreding van het bestuur mogelijk.

Competenties
Als zakelijk leider beschik je over de volgende competenties:

 • Ervaring met het aansturen van medewerkers en organisatie
 • Besluitvaardig
 • Bestuurssensitief
 • Doorzettingsvermogen
 • Durf
 • Gedeeld leiderschap
 • Plannen & Organiseren
 • Visie
 • Stressbestendig
 • Voortgangscontrole

Kortom wij zijn op zoek naar een cultureel ondernemer die goed kan samenwerken in een groeiende organisatie met uitdagende plannen.

Wat bieden we jou?
Een bevlogen team dat opereert vanuit de instelling: niets is onmogelijk. Wij vinden het belangrijk om iedereen die bij ons werkt ruimte te geven om helemaal zichzelf te zijn. Want iedereen heeft een unieke achtergrond, persoonlijkheid, perspectief en kwaliteiten. En samen dragen we bij aan het waarmaken van onze belofte: laten zien dat de wereld ook anders kan zijn. Want juist door onze onderlinge verschillen te herkennen en waarderen, kunnen we dit waarmaken. Vis à Vis is een hele bijzondere werkplek met veel ruimte voor ontwikkeling.

Salaris
Salaris en voorwaarden volgens cao Toneel en Dans.

Reactie
De sluitingsdatum is 31 januari 2022. Bij eerdere reacties start de kennismaking voor 30 januari 2022. Je kunt je sollicitatiebrief met cv ter attentie van Mascha Selhorst sturen naar mascha@visavis.nl. Telefoon: 036-536 99 33.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.