The Ruggeds: Leden Raad van Bestuur

The Ruggeds in Eindhoven zoekt Leden Raad van Bestuur voor vier à vijf vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 28-01-2022Wij zijn The Ruggeds. Een collectief van Breakdancers uit Eindhoven en wij doen van alles. We touren in de Nederlandse theaters en over de grenzen met onze eigen voorstellingen, doen competities op het allerhoogste niveau en zijn actief in de entertainment industrie. Je vind ons op stage met bekende artiesten op grote evenementen, of we maken content samen met toffe brands. Oh en we organiseren ook nog zelf evenementen. Een hele mond vol dus.

Jaarlijks treden the Ruggeds ongeveer 50 keer op en produceren we vijf eigen events, van kleinschalige battle, tot videoproductie, tot klein festival.

The Ruggeds ontvangen de komende vier jaar structurele bijdrages van Cultuur Eindhoven, Provincie Noord-Brabant en het FPK. Wij bestaan uit tien dansers en er zijn elf zelfstandigen (3,2 fte ) werkzaam in de Back office.

Leden Raad van Bestuur

vier à vijf vergadering per jaar

Op dit moment zoeken we een lid met een maatschappelijk profiel en een lid met een artistieke achtergrond.

Functieomschrijving
Als lid van de Raad van Bestuur lever je een bijdrage aan realisatie van het beleidsplan 21-24. De Raad van Bestuur bestaat uit vijf betrokken leden. De Raad van Bestuur controleert en adviseert de tweekoppige directie die bestaat uit een artistiek en zakelijk directeur. the Ruggeds onderschrijft de Code Cultural Governance en is zodanig samengesteld dat de individuele leden met hun specifieke expertises bijdragen.

De Raad van Bestuur houdt toezicht op:

 • de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van strategie;
 • de organisatie als geheel (continuïteit) en de prestaties (activiteiten);
 • het arbeidsklimaat en de kwaliteit van overleg;
 • de directie, haar functioneren en handelen in relatie tot de continuïteit
 • gevraagd en ongevraagd adviseren van de directie;
 • het nemen van statutair toegewezen beslissingen De Raad van Bestuur is de werkgever van de directie.

De Raad van Bestuur komt ten minste vier keer per jaar bijeen.

Profiel
Het bestuur is opzoek naar nieuwe leden binnen een artistieke context en een sociaal maatschappelijke context. Leden beschikken over financiële deskundigheid, een netwerk in Nederland en affiniteit met het theater en hip Hop.

Daarnaast geldt voor alle leden van de Raad van Bestuur dat zij:

 • bestuurlijke ervaring hebben of de ambitie hebben een bestuursfunctie bij een kleine / middelgrote culturele instelling te vervullen;
 • op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen en discussies in de kunst- en cultuurwereld of bereid zijn zich hierin te verdiepen;
 • op de hoogte zijn van de Code Cultural Governance;
 • in staat zijn, ook qua beschikbare tijd, het beleid van de directie en de algemene gang van zaken binnen de stichting tijdig en op adequate wijze te controleren en te stimuleren en de directie in de voorbereiding en uitvoering van het beleid met advies bij te staan;
 • in staat zijn om ten opzichte van de andere leden van de Raad van Bestuur en de directie onafhankelijk en kritisch te opereren en om bij ontstentenis van de directie maatregelen te nemen om in de leiding van de stichting te voorzien;
 • geen tegenstrijdig belang hebben;
 • kunnen werken in teamverband.

Reageren
Wil je solliciteren? Stuur je motivatie en CV aan Hugo Bijlsma hugo@theruggeds.com vóór 28 januari 2022. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mons de Goede, voorzitter van de Raad van Bestuur via e-mail: mons@degoedetheaterzaken.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.