Stut Theater: Medewerker Outreach en Educatie

Stut Theater in Utrecht zoekt een Medewerker Outreach en Educatie voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-01-2022Stut Theater is hét community theatergezelschap in Utrecht dat kunst en welzijn combineert tot haar eigen artistieke signatuur. Stut maakt spraakmakende en taboedoorbrekende theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de persoonlijke verhalen en ervaringen van onze spelers. Stut werkt met en voor mensen die buiten de boot vallen; mensen die niet vanzelfsprekend kunnen meedraaien in de samenleving. We richten ons op mensen (zowel spelers als publiek) die maatschappelijk onder druk staan en niet automatisch in aanraking komen met het Utrechtse podiumkunsten aanbod. Wij geven een podium aan mensen die vaak niet gehoord of gezien worden. Onze spelers zijn bijzonder omdat ze overal vandaan komen, een indrukwekkend verhaal hebben en omdat ze uiteindelijk de moed hebben dit te vertolken op het podium.

Verwar ze niet met amateurs. Zij staan dan wel voor het eerst op een podium maar zij zijn ervaringsdeskundige in hun verhaal. Vaak hebben ze niet de ambitie om te leren acteren maar ontstaat er wel de ambitie om hun verhaal over te brengen. Stut motiveert mensen om hun grootste talent in te zetten op het podium: hun authenticiteit. Daarnaast is Stut als geen ander in staat om de juiste theatrale middelen in te zetten om de spelers te laten schitteren in een artistiek interessante voorstelling.

We spelen in theaters, buurthuizen, wijkcentra, personeelskantines, scholen en op allerlei andere plaatsen. Wij maken onze voorstellingen om actuele thema’s aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken en om onze spelers in hun kracht te zetten. We zijn nieuwsgierig naar wie mensen zijn, naar hun levensverhalen, naar wat hen uniek maakt.

Stut neemt in het kunstenveld een unieke positie in. Dankzij Stut maken mensen kennis met theater, als bezoekers en ook als spelers. We creëren dwarsverbanden door de Utrechtse samenleving: tussen jong en oud, bicultureel, hulpverleners en hulpzoekenden. Stut betrekt bewoners voor langere tijd bij kunst en draagt bovendien bij aan hun welzijn. In ons werk komen we de hele samenleving tegen. We zouden die diversiteit graag terugzien in ons personeelsbestand. We geloven in de kracht van diverse perspectieven in ons team en dat dit ons werk innovatiever en rijker maakt.

Wij zijn zo spoedig mogelijk op zoek naar een

Medewerker outreach en educatie

16 uur per week

die een brug vormt tussen de activiteiten van Stut en haar netwerk.

Functieprofiel
Je vindt het het allerleukste om op pad te gaan, achter je bureau zitten vind je saai. Je leert graag nieuwe mensen kennen en bent nieuwsgierig naar hun verhalen.

Een medewerker outreach en educatie is de schakel tussen Stut en haar netwerken. Het doel is om deelname aan activiteiten van Stut te stimuleren en het gesprek over kunst, maatschappij en het individu op gang te brengen.

Kernactiviteiten (taken)
Een medewerker outreach en educatie

 • legt actieve contacten met het (maatschappelijke) veld rondom Stut Theater;
 • haalt verhalen, perspectieven en behoeften op bij de doelgroep;
 • maakt (educatieve) contextprogramma’s bij activiteiten van Stut Theater;
 • werft specifieke groepen voor de activiteiten van Stut Theater;
 • zoekt in samenwerking met de medewerker publiciteit en outreach speellocaties voor de projecten van Stut Theater.

Competenties
Een medewerker outreach en educatie

 • is benieuwd naar andere mensen, wil graag meer over hen weten en kan goed luisteren;
 • kan behoeftes en wensen van de Stut doelgroep vertalen naar activiteiten en vice versa;
 • is een verbinder: brengt mensen bij elkaar en zorgt zo voor goede samenwerking;
 • is geëngageerd, maatschappelijk betrokken & bevlogen;
 • heeft feeling met het werkveld op het snijvlak van kunst en welzijn.

Pre

 • een niet-westerse achtergrond (in ons werk komen we de hele samenleving tegen. We zouden die diversiteit graag terugzien in ons personeelsbestand);
 • woonachtig in Utrecht.

Wij bieden
Wij bieden een fijne werkplek binnen een klein team van hardwerkende, verantwoordelijke mensen met een passie voor ‘community arts’. De medewerker outreach en educatie valt onder aansturing van de artistiek en zakelijk leider. Je krijgt de ruimte om op eigen wijze invulling te geven aan deze functie en verder te bouwen aan de relatie van Stut met haar netwerk. Het betreft een aanstelling van 16 uur per week voor de duur van één jaar, met een proeftijd van twee maanden. Met de mogelijkheid tot een vast dienstverband. We bieden een salaris conform de CAO Theater en Dans, passend bij deze functie in de range van € 2.315 tot € 3.436 (schaal v). Inschaling is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. We hebben een opleidingsbudget voor alle medewerkers, bieden de mogelijkheid om maatschappelijk betekenisvol werk te doen en voeren een actief diversiteitsbeleid.

Ben jij de toekomstig medewerker outreach en educatie van Stut? Stuur dan vóór 24 januari 2022 je sollicitatiebrief + curriculum vitae naar: vacature@stut.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 5 (startend op 31 januari 2022).

Voor meer informatie over deze vacature: Lilian Vis Dieperink (artistiek leider): 06-82965234.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.