Rijksmuseum Boerhaave: Senior Adviseur Marketing & Communicatie

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden zoekt een Senior Adviseur Marketing & Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-01-2022Bij Rijksmuseum Boerhaave ontdek je de wereld van de natuurwetenschappen en van de geneeskunde. In een sfeervolle omgeving ontdekt de bezoeker wat de wetenschap heeft bereikt en hoe deze ontdekkingen van invloed zijn op onze wereld van nu. In juni 2019 ontving het museum de European Museum of the Year Award voor de zeer geslaagde herinrichting van de presentatie waar de objecten vergezeld gaan van historische en persoonlijke verhalen, een variatie aan audiovisuele projecties en uitnodigende interactieve spellen. Het museum werkt met een succesvolle bezoekersstrategie die erop gericht is om de wereld van wetenschap voor een breder geïnteresseerd en jonger publiek aantrekkelijk te maken.

Als senior adviseur marketing & communicatie maak je deel uit van de afdeling Publiek en Presentatie. De afdeling Publiek & Presentatie zorgt voor de verbinding tussen de museumbezoeker en het museum. Als senior adviseur adviseer je en ontwikkel je het integrale marketing- en communicatiebeleid voor alle diensten van het museum. Je draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid en een verdere uitbouw van het publieksbereik. Onze toekomststrategie voor de jaren 2021-2025 is uiterst ambitieus: we breiden het vloeroppervlak van het museum uit, werken samen met nationaal en internationaal toonaangevende partners, agenderen actuele ontwikkelingen die raken aan ons wetenschappelijk en medisch erfgoed, en laten zien waar deze vandaan komen.

Senior Adviseur Marketing & Communicatie

32 uur per week

Team Marketing en Communicatie
De senior adviseur maakt onderdeel uit van het team Marketing & Communicatie dat bestaat uit twee medewerkers. De senior adviseur stuurt de medewerkers functioneel aan, en rapporteert aan de manager van de afdeling Publiek & Presentatie. Het team marketing & communicatie richt zich op alle facetten van het museum.

Wie zoeken wij?
Voor de realisatie van onze ambities zijn we op zoek naar een analytisch denker die resultaatgericht stuurt op onze doelstellingen. Je planning en organisatievermogen zijn scherp, je bent een verbinder en samenwerken is je tweede natuur. En natuurlijk ben je als adviseur een vanzelfsprekende ambassadeur voor de organisatie. Je hebt een scherp ontwikkeld oog voor actualiteit, relevante ontwikkelingen en je hebt een uitstekend netwerk, ook in de media. Je bent een geboren teamspeler, en bewaakt in alle projecten de doelgroepenstrategie van het museum. Natuurlijk zorg je voor (tussentijdse) rapportages over marketing- en communicatie campagnes, werk je samen met onderzoeksbureaus en benut je uitkomsten voor aangescherpte adviezen. Ook bewaak je financiën en planning.

Wij vragen

  • Je hebt een relevante opleiding op hbo-/wo-niveau en hebt minimaal vijf jaar relevante vakinhoudelijke werkervaring op het gebied van marketing- en communicatiebeleid en -campagnes.
  • Je bent ambitieus, je denkt in kansen en oplossingen en je hebt een uitstekende track record met publieksbereik en doelgroepensegmentatie.
  • Je hebt affiniteit met wetenschap en actualiteit, beschikt over een relevant netwerk en een sterk ontwikkelde sociale antenne.

Wij bieden
Een betekenisvolle baan in een ondernemende omgeving die volop in ontwikkeling is, waar je in een informele sfeer met veel verschillende collega’s samenwerkt. In eerste instantie wordt je een arbeidsovereenkomst voor een jaar geboden, met uitzicht op een vaste aanstelling. Salariëring conform de Museum cao, schaal 11.

Bij Rijksmuseum Boerhaave willen wij een museum zijn waar iedereen zich gerepresenteerd en welkom voelt. Door onze passie voor de wetenschap laten wij verschillende mensen ontdekken dat de wetenschap van grote waarde is voor het dagelijks leven. Naast onze verschillende bezoekers zien wij als museum ook de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie. Herken jij jezelf in het functieprofiel? Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft: we nodigen je van harte uit om te reageren!

Meer weten en/of solliciteren
Spreekt bovenstaande taakomschrijving je aan en denk je aan het profiel te voldoen? Stuur dan een motivatiebrief in het Nederlands en een cv per e-mail uiterlijk 23 januari 2022 naar personeelszaken@rijksmuseumboerhaave.nl. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je op 11 en 18 januari tussen 11 en 12 uur bellen met Annelore Scholten, manager van de afdeling Publiek & Presentatie, op nummer 071-751 99 58. Je kunt ook een e-mail sturen naar annelorescholten@rijksmuseumboerhaave.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.