Rijksmuseum Boerhaave: Medewerker Educatie, primair onderwijs

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden zoekt een Medewerker Educatie, primair onderwijs voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-01-2022Bij Rijksmuseum Boerhaave draait alles om ons motto ‘ontdek de wereld van wetenschap’. Dit vertalen we in een op wetenschap & technologie en gezondheid toegespitste onderwijsprogrammering voor het primair en voortgezet onderwijs, voor het MBO en het hoger onderwijs. Deze accentuering sluit aan bij de eigen collectie en komt tegemoet aan de behoeften van het onderwijs zelf. Het educatieve aanbod sluit aan bij de vaste presentatie waar verhalen van gepassioneerde wetenschappers, mooi tentoongesteld historisch erfgoed, interactieve spellen, audiovisuele media en demonstratietoestellen uitnodigen tot onderzoekend leren. Zo moedigen we nieuwe generaties aan hun talenten te ontwikkelen. De ontwikkeling van programma’s doen we niet alleen. We kunnen rekenen op de intensieve betrokkenheid van docenten en de adviseurs van de Stichting Leerplan Ontwikkeling.

Veel leren vindt buitenschools plaats en daarom verbinden we de educatieve programma’s met de vaste presentatie en de tentoonstellingen waarin we natuurlijk variëren naar leeftijd en belangstelling. Zo werken we aan ‘leerecosystemen’, uiteenlopende programma’s die voortbouwen op en samenhang vertonen met de didactische doelen van de onderwijsprogramma’s. Speciaal voor de bezoekers die ons in familieverband bezoeken hebben we ‘De Dokterstas’ en ‘de Wiskunderoute’ ontwikkeld. In aansluiting op ons onderwijsaanbod hebben onze vakantieworkshops een sterk educatieve insteek. De onderwerpen variëren met de tentoonstellingen en worden steevast begeleid door onze museumdocenten. Ook bij de ontwikkeling van tentoonstelling is educatie nauw betrokken om met kennis van diversiteit, interactiviteit, informatieoverdracht en family learning het bezoek van tentoonstellingen tot een leuke en leerzame ervaring te maken.

Medewerker Educatie, primair onderwijs

24 uur per week

Als medewerker educatie primair onderwijs maak je deel uit van de afdeling Publiek en Presentatie. De afdeling Publiek & Presentatie zorgt voor de verbinding tussen de museumbezoeker en het museum. De medewerker is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van het onderwijsaanbod voor het primair onderwijs en draagt bij aan de ontwikkeling van educatie en concepten rond diversiteit en inclusie.

Team Educatie
De medewerker educatie maakt onderdeel uit van het team Educatie dat bestaat uit vier vaste medewerkers en zeven tijdelijke museumdocenten. De medewerker wordt functioneel aangestuurd door de senior adviseur educatie die rapporteert aan de manager van de afdeling Publiek & Presentatie.

Wie zoeken wij?
Voor de realisatie van onze ambities zijn we op zoek naar een creatieve speler die bestaande onderwijsprogrammering aanscherpt en nieuwe programma’s ontwikkelt, afgestemd op de vraag van het onderwijs. Je hebt kennis en affiniteit met het diversiteitsvraagstuk, je staat in contact met de doelgroepen en draagt daarmee bij aan een meer diverse en inclusieve programmering voor het basisonderwijs. Natuurlijk heb je kennis van het PO-vakgebied, ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen het onderwijs en heeft het onderwijscurriculum geen geheimen voor je en vertaal je deze kennis en ervaring naar nieuwe producten. Met je kennis van didactiek instrueer en begeleidt je de museumdocenten voor de programma’s van het basisonderwijs.

Wij vragen
Je hebt een relevante opleiding op HBO-niveau en hebt minimaal twee tot drie jaar relevante vakinhoudelijke werkervaring en ervaring met projectmatig werken. Je hebt kennis van onderwijsprogramma’s en ontwikkelingen in het onderwijs.

Wij bieden
Een betekenisvolle baan in een ondernemende omgeving die volop in ontwikkeling is, waar je in een informele sfeer met veel verschillende collega’s samenwerkt. In eerste instantie wordt je een arbeidsovereenkomst voor een jaar geboden, met uitzicht op een vaste aanstelling. Salariëring conform de Museum cao, schaal 8.

Bij Rijksmuseum Boerhaave willen wij een museum zijn waar iedereen zich gerepresenteerd en welkom voelt. Door onze passie voor de wetenschap laten wij verschillende mensen ontdekken dat de wetenschap van grote waarde is voor het dagelijks leven. Naast onze verschillende bezoekers zien wij als museum ook de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie. Herken jij jezelf in het functieprofiel? Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft: we nodigen je van harte uit om te reageren!

Meer weten en/of solliciteren
Spreekt bovenstaande taakomschrijving je aan en denk je aan het profiel te voldoen? Stuur dan een motivatiebrief in het Nederlands en een cv per e-mail uiterlijk 23 januari 2022 naar personeelszaken@rijksmuseumboerhaave.nl. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je op 19 januari tussen 13:00 en 14:00 uur bellen met Annelore Scholten, manager van de afdeling Publiek & Presentatie, op nummer 071-7519958. Je kunt ook een e-mail sturen naar annelorescholten@rijksmuseumboerhaave.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.