Kröller-Müller Museum: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo zoekt een Stagiair(e) Marketing & Communicatie voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHet Kröller-Müller Museum is een toonaangevend museum op het gebied van de moderne en hedendaagse kunst. Jaarlijks genieten bijna 400.000 Nederlandse en buitenlandse gasten van de wereldberoemde collectie van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten en van vooraanstaande kunstenaars uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

De combinatie van de schitterende collectie en de ligging in Het Nationale Park De Hoge Veluwe maakt het Kröller-Müller Museum uniek. Als stagiair marketing & communicatie zul je onderdeel uitmaken van een team van zo’n 100 zeer betrokken, gedreven medewerkers. En die betrokkenheid vormt samen met een informele sfeer een hele fijne werkomgeving!

Op zoek naar een uitdagende (meewerk)stage? Wil je jezelf verdiepen in marketing, communicatie en sales? En heb je affiniteit met kunst en cultuur? Lees de vacature en misschien ben jij de stagiair marketing en communicatie die wij zoeken!

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

32 tot 36 uur per week

Het Kröller-Müller Museum biedt een meewerkstage aan op de afdeling Marketing en communicatie voor een periode van minimaal vijf maanden. De startdatum is in overleg.

Hoe ziet mijn gemiddelde werkdag eruit?
Naar je stage toe gaan is al een beleving op zich. Het Kröller-Müller Museum ligt namelijk midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een prachtige omgeving waarin je wordt omringd door natuur, kunst, cultuur en architectuur. En die unieke omgeving is een onuitputtelijke inspiratiebron, zeker voor jou als aankomend stagiair bij het Kröller-Müller Museum: één van de top 5 kunstmusea van Nederland.

Je begint je dag met het lezen en behandelen van de e-mails in je inbox. Op de afdeling Marketing en communicatie draait het vooral om snelle en servicegerichte communicatie met ons publiek, onze strategische partners en ons (internationale) netwerk. Je draait mee in het tweewekelijkse weboverleg, waarin je meedenkt over contentcreatie, nieuwsbrieven en het up-to-date houden van de website. Wekelijks ben je bij het overleg waar de leukste ideeën voor de contentkalender van de sociale media kanalen worden bedacht en ingepland. En zijn er kiekjes van activiteiten nodig? Dan ligt er altijd een camera voor je klaar!

Ook wat marketing en sales betreft valt er veel te beleven. Wekelijks maak je een rapportage over ons klantenprofiel en aankoopfase op basis van verkochte tickets. Je bedenkt arrangementen in samenwerking met regionale partners en houdt contact met toeristische partners en touroperators. Je helpt mee met het opzetten van publieks- en marktonderzoek en ondersteunt het team bij het opzetten en uitvoeren van (nieuwe) projecten of publieksactiviteiten. Vergeet ook niet om tussen alle werkzaamheden door een praatje te maken met collega’s bij het koffiezetapparaat!

Het is bespreekbaar om binnen de stage een afstudeeropdracht of -onderzoek te doen.

Wat ga je precies doen?

 • Meewerken aan promotiecampagnes, online en offline.
 • Verzamelen en verwerken van data van (tentoonstellings-)campagnes en online communicatie.
 • Maken van infographics en visuals.
 • Plaatsen van content op website.
 • Meedraaien in marcom- en weboverleg.
 • Informatievoorziening beeldschermen in museum en park.
 • Invoeren van nieuwsbrieven.
 • Fotograferen.
 • Opschoning sales database eventueel in combinatie met de start database-marketing uitrol.
 • Ondersteuning met weekrapportages bezoekersprofielen.
 • Ontwikkelen van arrangementen met partners.
 • Checken online en offline vermeldingen museum bij derden en dit documenteren.
 • Begeleiden van publieksactiviteiten.
 • Ondersteuning bij markt- en publieksonderzoek.
 • Ondersteunen algemene marketing-, communicatie- en salestaken.

Wat verwachten we van je?

 • Je volgt bij voorkeur een HBO studie, 3e of 4e jaar, in de richting van Communicatie- en informatiewetenschappen, toerisme, Leisure industry, International business of Kunst en Economie.
 • Je hebt affiniteit met moderne en hedendaagse kunst.
 • Goede onderzoekvaardigheden, accuraat, creatief, zelfstandig, flexibel en communicatief.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Arnhem, Apeldoorn (Veluwe) Ede en/of in het bezit van een rijbewijs en een auto.
 • Je bent bereid om buiten kantoortijden en in het weekend te werken, indien nodig.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een stage functie: je werkt 32 uur per week (dagen en tijden in overleg).
 • De startdatum is in overleg.
 • Het museum biedt een passende stage- en reiskostenvergoeding.
 • Een verklaring van goed gedrag is een vereiste.

Wij vinden een optimale leerervaring van belang. Naast eigen taken krijg je daarom ook volop de gelegenheid om te leren van je collega’s en de organisatie. Je hebt een vaste begeleider die jouw ontwikkeling volgt en stimuleert aan de hand van een stageplan.

Solliciteren?
Ben jij onze nieuwe stagiair Marketing en communicatie bij het Kröller-Müller Museum? Wij maken graag kennis met je! Richt je sollicitatiebrief en CV aan Koen Brakenhoff, via marketing@krollermuller.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.