HKU: Hoofd Studievoortgang / Onderwijs- en Studentzaken

HKU in Utrecht zoekt een Hoofd Studievoortgang / Onderwijs- en Studentzaken voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-01-2022HKU is met ruim 4000 studenten de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland en één van de grootste op kunst, cultuur en creatieve industrie gerichte opleidingsinstituten in Europa. HKU kent een breed aanbod aan opleidingen verdeeld over negen schools.

HKU bestaat omdat het maken van kunst nieuwe perspectieven biedt, inspireert tot prikkelende interacties, en daarmee vorm en betekenis geeft aan de samenleving en de uitdagingen waar zij voor staat. Wij staan als HKU midden in die samenleving en zijn zo divers en inclusief mogelijk. Ons succes staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Daarom zijn we nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie.

Hoofd Studievoortgang / Onderwijs- en Studentzaken

32 uur per week (0,8 fte)

Word jij blij van het samen vormgeven van studentgerichte en eenvoudige processen voor creatief onderwijs? Heb je ervaring met regelgeving en processen rondom de studievoortgang binnen het hoger onderwijs Dan zoeken wij jou!

Het team Studievoortgang is onderdeel van Onderwijs- en Studentzaken (OSZ). OSZ verzorgt de onderwijsondersteunende en begeleidende processen van het onderwijs. OSZ kent vijf teams met elk een hoofd of een teamleider. Het team Studievoortgang bestaat enerzijds uit medewerkers die de administratieve processen voor studievoortgang en diplomering inrichten, beheren en uitvoeren en anderzijds uit de ambtelijk secretarissen van de examencommissies.

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding aan ongeveer zeven medewerkers, de directeur backoffice Onderwijs- en Studentzaken is je leidinggevende. Je geeft leiding aan (implementatie) projecten en vervangt jouw collega-hoofd of teamleider bij afwezigheid;
 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en analyseren van efficiënte en goed op elkaar afgestemde processen die voldoen aan de eisen van de geldende wet- en regelgeving. Hierbinnen staat de borging van de inhoud en de continuïteit voorop. Je zoekt hierbij, binnen de kaders van wet- en regelgeving, naar pragmatische oplossingen. Je beperkt je niet tot je eigen team;
 • Je bewaakt de hoge kwaliteit van de processen binnen je team en stuurt op de integraliteit van jouw team en de samenhang met andere teams;
 • Je geeft mede vorm aan de integrale samenwerking op de thema’s rondom de Onderwijs- en Examenregeling en examencommissies, samen met de nog op te richten dienst Onderwijs, Onderzoek en Innovatie;
 • Je stemt actief af met je collega’s in het onderwijs en andere onderdelen binnen HKU. Hiernaast vertegenwoordigt je HKU ook bij landelijke netwerken.

Wat breng jij mee?

 • Minimaal hbo-werk- en denkniveau;
 • Kennis van en interesse in de wet- en regelgeving op het gebied van studievoortgang in het hoger onderwijs;
 • Affiniteit met leidinggeven, ervaring is een pré;
 • Affiniteit met (kunst)onderwijs en met Student Informatiesystemen (HKU werkt met OSIRIS);
 • Je bent een verbinder: je hebt oog voor de verschillen in de organisatie en bent oplossingsgericht;
 • Je werkt procesgericht en schakelt makkelijk van een generalistische rol naar een gespecialiseerde op het kennisgebied. Je kunt goed hoofd- van bijzaken onderscheiden en bent analytisch, initiatiefrijk, communicatief sterk en resultaatgericht.

Wat bieden wij?

 • Salariëring en accenten binnen bovengenoemde werkzaamheden zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Conform cao-hbo bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband schaal 10 (€ 2.653 tot € 4.308) of schaal 11 (€ 3.454 tot € 5.027);
 • Vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • De aanstelling is voor één jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op een vast dienstverband;
 • Tijd en faciliteiten voor je professionalisering, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid;
 • Een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werk, ouderschapsverlof en nog veel meer.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor vragen ben je van harte welkom bij Sabine Barsukoff Poniatowsky, directeur Onderwijs- en Studentzaken, via sabine.barsukoff@hku.nl. Gebruik dit e-mailadres uitsluitend voor het stellen van vragen. Tijdens de kerstvakantie tot 10 januari kan de beantwoording van vragen vertraging opleveren.

Solliciteren kan tot en met 23 januari 2022 via de sollicitatiebutton hieronder. De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 31 januari 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.