Gemeente Den Haag: Bibliothecaris Wijkbliotheek Den Haag

Gemeente Den Haag in Den Haag zoekt een Bibliothecaris Wijkbibliotheek Den Haag voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenBibliotheek Den Haag (BDH) is een onderdeel van de Gemeente Den Haag en valt onder de Dienst Publiekszaken (DPZ). Bibliotheek Den Haag is er voor alle Hagenaars. Het is de plek waar iedereen vrije toegang heeft tot informatie. De plaats die alle inwoners van Den Haag inspireert om zich te blijven ontwikkelen. Een ontmoetingsplek in de stad. Waar leden boeken films en muziek lenen en elkaar zien tijdens een van onze talloze activiteiten. Per jaar begroeten wij ruim 2,5 miljoen bezoekers in onze bibliotheken, waarvan 1,5 miljoen in de 14 wijkvestigingen. De wijkvestigingen functioneren binnen het netwerk van de wijk en sluiten met hun activiteiten en collectie aan bij de vraag die vanuit de wijk komt.

Bibliothecaris Wijkbibliotheek Den Haag

36 uur per week

De wijkvestigingen van de Bibliotheek Den Haag zijn de ‘huiskamer van de wijk’ en bieden een plek waar bezoekers zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Er is een grote diversiteit tussen de verschillende wijken in de stadsdelen van Den Haag en die verschillen zien we terug bij onze bezoekers. We bieden veel activiteiten, cursussen, workshops en lezingen op het gebied van educatie, mediawijsheid, taal- en leesbevordering, kunst & cultuur en historie. We zijn voor meerdere vestigingen op zoek naar een bibliothecaris.

Wat ga je doen?
Als bibliothecaris ben je het eerste aanspreekpunt op de vestiging en heb je een belangrijke verbindende en organisatorische rol. Afhankelijk van de vestiging deel je deze rol eventueel met een collega bibliothecaris. Je hebt oog voor de behoeften en talenten van het team en coördineert en begeleidt de collega’s in hun werkzaamheden. Je signaleert knelpunten en mogelijkheden, waarvoor je samen met je collega’s oplossingen en aanpakken vindt.

Je bent samen met het team verantwoordelijk voor een aantrekkelijke en opgeruimde bibliotheek, waar de bezoekers zich welkom voelen. Je zorgt voor een goede aansluiting tussen de collectie, het totale informatieaanbod en de behoeften en vragen van de bezoekers en andere gebruikers.

Je onderhoudt een goed contact met de scholen en andere organisaties in de wijken. Je volgt de actuele maatschappelijke veranderingen en de specifieke ontwikkelingen en behoefte in het betreffende stadsdeel en komt met voorstellen om daar als bibliotheek op aan te sluiten. Samen met je collega’s bepaal je welke activiteiten er worden georganiseerd, waarbij jij de planning bewaakt en het overzicht houdt.

Wat vragen wij?
Je hebt kennis van de werkzaamheden en processen in een bibliotheek en bent goed in staat om collega’s daarin op een motiverende wijze te begeleiden. Ook vind je het een uitdaging om ervoor te zorgen dat bezoekers van de bibliotheek klantvriendelijk en excellent worden geholpen. Je bent goed in plannen en organiseren en prioriteiten stellen en kan makkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Je bent flexibel, stressbestendig en proactief ingesteld. Je bent digitaal vaardig en kunt goed presenteren en vindt het leuk anderen hierin verder te helpen. Jij pakt je werk met enthousiasme op en kan je enthousiasme ook overbrengen op je collega’s en bezoekers. Je bent samenwerkingsgericht en een netwerker en je kunt goed overweg met mensen met diverse achtergronden. Je bent in staat op verschillende niveaus te communiceren en kunt informatie op een prettige en begrijpelijke manier overbrengen.

Daarnaast beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • minimaal een jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • je hebt aantoonbare affiniteit met kunst en cultuur en/of interesse in (lokale) geschiedenis;
 • je bent bereid om de week op zaterdag te werken;
 • je hebt de flexibiliteit om indien nodig een extra of andere dienst te werken;
 • je bent bereid om een BHV-diploma te halen.

Wat bieden wij?
Een afwisselende functie waarbij jij jouw kennis, inzicht en talent kan inzetten voor het begeleiden van collega’s en het op professionele wijze helpen van bezoekers. Je krijgt volop ruimte voor eigen voorstellen en initiatieven en kan meedenken over de ontwikkeling en het optimaliseren van de dienstverlening en het toekomstbestendig maken van de bibliotheek.

Ook kun je rekenen op:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor * onbepaalde tijd. (Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor * onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud jij je arbeidsrecht);
 • een salaris van maximaal €3.591 ,- bruto per maand (o.b.v. volledige 36-urige werkweek), schaal 8;
 • een 24 tot 36-urige werkweek (afhankelijk van de vestiging waar je komt te werken), met ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een pensioenvoorziening via het ABP en een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • een flexibel pakket arbeidsvoorwaarden, dat je met behulp van een Individueel Keuzebudget ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris, wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.

Meer weten
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Fenny Staverman (bibliothecaris), telefoon: 06- 54 90 26 40

Extra informatie

 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Het opvragen van referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je opnwww.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Als we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. ontwikkelingen rond het Coronavirus, dan vinden de sollicitatiegesprekken online plaats met de applicatie Microsoft Teams. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.