Extra Extra: Zakelijk Leider

Extra Extra in Rotterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 16 uur per week (0,4 fte) | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 24-01-2022Extra Extra is een dynamische cultuurinstelling die met inhoudelijk verdiepende programma’s en een eigen tijdschrift, aandacht geeft aan de sensuele stad. Door buiten de gebaande paden te treden, dragen we samen met creatieve makers en publiek bij aan nieuwe inzichten en ideevorming over stad en samenleving. De programmamakers, schrijvers, designers en kunstenaars, agenderen onderwerpen vanuit één van de meest uitdagende thema’s binnen de samenleving, vandaag en in het verleden: het omarmen van onze intersociale menselijkheid, het uiten van onze zinnelijke driften en het zoeken naar manieren om met elkaar om te gaan in een steeds veranderende stedelijke wereld. Dit doen we met onze projecten, tijdelijke interventies, het uitzetten van literaire en non-fictie schrijfopdrachten, en het online programma. We staan open voor het experiment en voor creatieve, grensverleggende ideeën. We zetten in op het vertellen van verhalen, waarbij we uitgedaagd zijn door een veranderend mediagebruik en het actief betrekken van publiek.

Stichting Extra Extra ontvangt in de periode 2021-2024 een structurele ondersteuning van de Gemeente Rotterdam. Om de gemaakte plannen in deze periode te kunnen uitvoeren en uitbouwen, zoekt Extra Extra een zakelijk leider voor 0,4 fte. De zakelijk leider zal in samenwerking met het team de volgende fase van het platform vormgeven.

Zakelijk Leider

16 uur per week (0,4 fte)

De zakelijk leider zal fungeren als centraal aanspreekpunt op het gebied van financiën en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van de zakelijke doelstellingen van het platform. Op het vlak van de financiën treedt de zakelijk leider op als sparringpartner van- en rapporteert aan de directeur en het bestuur.

Functie-inhoud
De zakelijk leider is verantwoordelijk voor:

 • het ontwikkelen en realiseren van de zakelijke doelstellingen van de organisatie, gericht op een gezonde bedrijfsvoering en financieringsmix;
 • het met vooruitziende blik aanvragen coördineren voor projectfinanciering, en betrokkenheid tot aan de afronding en eindverantwoording van de projecten;
 • het organiseren en uitvoeren van fondsen-, donateur- en sponsorwerving: als aanspreekpunt ben je tevens verantwoordelijk voor de afrekening van verkregen gelden;
 • het ondersteunen van het team bij het opstellen van deelbegrotingen, monitoren en het uitbrengen van rapportages;
 • het voorbereiden van de financiële rapportages voor de bestuursvergaderingen;
 • de financiële administratie, in samenwerking met het externe administratiekantoor;
 • het vastleggen van zakelijk financiële afspraken met programmapartners;
 • het opstellen en monitoren van de jaarbegrotingen en meerjarenbegrotingen, het coördineren van de jaarrekening en het proces van voorbereiding voor het administratiekantoor en de accountant.

Profiel
We zoeken iemand die bekend is met de zakelijke kant van het culturele veld en print- en online media. Je hebt ervaring op het gebied van fondsenwerving, en signaleert hierin kansen. Je hebt ervaring met de financiële kant van een organisatie; zo ken je je weg in onder andere liquiditeitsprognoses en weet hoe je projectplannen, bijbehorende begrotingen en verantwoordingen opstelt. Je hebt ruime ervaring in een zakelijke functie, al dan niet in de cultuursector. Je werkt zelfstandig en bent ondernemend. Het beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands alsook het Engels is een pre binnen het internationale veld waar we als platform werkzaam zijn.

Functie-eisen

 • Je hebt kennis van- en aantoonbare werkervaring op het vlak van zakelijk financiële coördinatie in de culturele sector of een aanverwant domein;
 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een langetermijnvisie, en werkt gestructureerd en planmatig;
 • Je hebt plezier in het bouwen en onderhouden van relaties en netwerken;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

We bieden
Een zzp-aanstelling voor één jaar met mogelijkheid tot vast contract. Het betreft een functie voor 16 uur per week tegen een marktconforme vergoeding, gebaseerd op leeftijd en ervaring. Werktijden zijn flexibel in te delen met een aantal vaste momenten op kantoor in Rotterdam, een inspirerende en plezierige werkomgeving binnen een internationale context.

Sollicitaties
Ben je geïnteresseerd in deze positie en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteren kan tot maandag 24 januari 2022 door een mail met motivatiebrief en cv te sturen aan Samira Benlaloua (lvs@extraextramagazine.com). De eerste ronde sollicitatiegesprekken is gepland in de eerste week van februari. Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden in de tweede week van februari.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.