De Schoolschrijver: Stagiair(e) Marketingcommunicatie

De Schoolschrijver in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Marketingcommunicatie voor 24-40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-02-2022Stichting De Schoolschrijver is een non-profit organisatie met als missie om kinderen op de basisschool meer plezier met lezen en schrijven te laten ervaren en zo taalachterstanden weg te werken en/of te voorkomen. De Schoolschrijver ontwikkelt daarvoor innovatieve lesprogramma’s, en zet al ruim 10 jaar de allerbeste kinderboekenauteurs in.

Deze Schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen schrijven in de vorm van taallessen met allerlei spannende opdrachten en werkvormen. Bij De Schoolschrijver geloven wij in de kracht van verhalen; creatief lezen en schrijven hebben een positieve invloed op taalbegrip en talige expressie, zodat kinderen zich persoonlijk ontwikkelen, sterke relaties opbouwen en hun kansen op school en in de maatschappij vergroten.

De Schoolschrijver is op zoek naar een gemotiveerde stagiair(e) marketingcommunicatie voor de periode vanaf februari 2022 voor minimaal 4 maanden.

Stagiair(e) Marketingcommunicatie

24-40 uur per week

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage en ben je daarnaast geïnteresseerd in kinderboeken? Zijn jouw communicatie-skills on point, heb je een vlotte pen en ben jij een enthousiast sociale-mediagebruiker? Lees dan nu verder! De Schoolschrijver is namelijk op zoek naar een gemotiveerde stagiair(e) marketingcommunicatie voor de periode vanaf februari 2022 voor minimaal 4 maanden (3-5 dagen per week). Als stagiair(e) draai je mee in het marketingcommunicatie-team, bestaande uit twee ervaren en deskundige collega’s, en word je inhoudelijk aangestuurd door het hoofd Marketing, Communicatie & Sales. Als stagiair(e) lever je een belangrijke bijdrage aan de profilering van De Schoolschrijver, denk je mee over nieuw te ontwikkelen producten en strategieën en ben je actief met het promoten van onze programma’s en boekentips op sociale media en het genereren van media-aandacht.

Wat verwachten we van jou?

 • Je studeert op wo- of op hbo-niveau.
 • Je hebt affiniteit met cultuureducatie, primair onderwijs, kinder- en jeugdliteratuur.
 • Je bent leergierig, ambitieus en gewend de handen uit de mouwen te steken.
 • Je bent enthousiast en flexibel en vindt het leuk dingen zelfstandig en proactief op te pakken.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen.
 • Je bent bekend met digitale werkomgevingen en socialemediaplatforms.
 • Je gaat organisatorische klussen niet uit de weg.

Wat bieden wij jou?

 • Je maakt deel uit van een klein en betrokken team bestaande uit 15 enthousiaste collega’s.
 • Je wordt intensief begeleid, zowel inhoudelijk als persoonlijk en organisatorisch.
 • Je werkt in een leuk kantoor aan het WG-Plein in Oud-West, rand centrum Amsterdam. Vanzelfsprekend zijn er tijdens de coronatijd ook meer dan voldoende mogelijkheden om thuis te werken.
 • Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief. We kijken graag samen met jou waar jouw kwaliteiten, interesses en leerdoelen liggen, zodat jij een belangrijke bijdrage kunt leveren aan onze activiteiten én tegelijkertijd zo veel mogelijk uit je stage kunt halen.

Wat verdien ik?
De stagevergoeding bedraagt € 450,- voor 40 uur per week. Als je minder uren stage loopt, ontvang je een stagevergoeding naar rato. Afhankelijk van je woonplaats kun je ook een reiskostenvergoeding ontvangen.

Belangstelling?
Wil je meer weten? Kijk op onze site en op onze sociale media voor een goede indruk van wat wij doen en waar wij voor staan. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Martijn Kramer (06 411 746 47). Of stuur meteen een mail met een korte motivatie en je cv naar martijn@deschoolschrijver.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.