Castel Bianco: Penningmeester

Castel Bianco in Amsterdam zoekt een Penningmeester voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenCastel Bianco is een culturele stichting die zoekt naar verbindingen tussen kunst en maatschappij. Castel Bianco realiseert (muziek)theater waarin serieuze thema’s voorbij komen terwijl toch de luchtigheid behouden blijft. Inspiratiebronnen zijn Nederlands-Indië, migratie, oorlog en andere actuele en historische thema’s.

Momenteel speelt de voorstelling ‘La Lawaai – Theater over Miss Riboet’ door het hele land, gemaakt door theatermaker Elsbeth Vernout en regisseur Selma Susanna. Deze productie wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, NORMA fonds en VWS. Ook het collectief Riboet Verhalenkunst van Elsbeth Vernout, Wendy Ripassa en Martijn Grootendorst en het daaruit volgende Café Riboet zijn bij Castel Bianco ondergebracht. Riboet Verhalenkunst werkt samen met musea, festivals en culturele instellingen en wordt mede ondersteund door BGLfonds en VSB Fonds.

Meer informatie over de projecten:
riboet.com
lalawaai.com
elsbethvernout.nl

Castel Bianco bestaat sinds januari 2010 en is opgericht door theatermaker en performer Elsbeth Vernout. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester en algemeen bestuurslid.

Castel Bianco zoekt per direct een

Penningmeester

4 vergaderingen per jaar

Taken

De penningmeester

  • controleert de begroting en de financiële verslagen;
  • controleert de jaarrekening;
  • is aanspreekpunt voor de bank en houdt toezicht op de bankrekening.

Profiel

De penningmeester die wij zoeken

  • heeft bij voorkeur een financiële achtergrond;
  • heeft affiniteit met het werk van Castel Bianco en Elsbeth Vernout;
  • heeft bij voorkeur kennis van de begrotingen die binnen de podiumkunsten gebruikelijk zijn;
  • beschikt bij voorkeur over een netwerk in de theaterwereld en/of museumwereld;
  • bij gelijke capaciteiten gaat de voorkeur uit naar een persoon met een niet-westerse achtergrond.

Castel Bianco werkt voor de financiële administratie samen met ASK administratiekantoor Amsterdam, die de BTW-aangiften verzorgt alsmede het opstellen van de jaarrekening en andere relevante stukken. Voor het doen van fondsenaanvragen voor Riboet Verhalenkunst werkt Castel Bianco samen met de subsidiewervers van Onbegrensde Zaken.

Algemeen
Castel Bianco volgt de Governance Code Cultuur voor goed bestuur. Een bestuurslid wordt aangesteld voor de periode van vier jaar met de mogelijkheid van herbenoeming voor een tweede termijn. De bestuursleden werken onbezoldigd. Het bestuur van Castel Bianco komt maximaal vier keer per jaar bij elkaar, live of online. Het bestuur adviseert en controleert. Het is een bestuur op afstand maar niet zodanig dat er sprake is van een Raad van Toezicht.

Reageren
Reageren kan door het mailen van uw motivatie en CV t.a.v. de voorzitter van het bestuur Peter Keppy via info@castelbianco.nl.

Meer informatie over de vacature: Elsbeth Vernout, oprichter en artistiek leider: info@elsbethvernout.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.