Bibliotheek Rotterdam: Stagiair Persoonlijke Ontwikkeling Jongeren

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Stagiair Persoonlijke Ontwikkeling Jongeren voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenBibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukst bezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Deelmissie Persoonlijke ontwikkeling voor jongeren
Bibliotheek Rotterdam heeft onder andere als doel kansen voor Rotterdamse jongeren te vergroten door zich te richten op aanvullende loopbaanvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Door uit co-creatie ontstane programma’s, collecties en faciliteiten ontwikkelen jongeren zich beter en verkrijgen een gelijkwaardige startpositie om uit te groeien tot een zelfredzame volwassene. Om ons te ondersteunen bij deze activiteiten, is de deelmissie vanaf januari 2022 op zoek naar een HBO-student.

De deelmissie is vanaf januari 2022 op zoek naar een HBO-student om ons te ondersteunen bij deze activiteiten.

Stagiair Persoonlijke Ontwikkeling Jongeren

24-32 uur per week

Wat ga je doen?
Begeleiden en organiseren van culturele en maatschappelijke activiteiten voor, door en met jongeren; Een onderzoek uitvoeren op het gebied van jongerencommunities, aangevuld met online content-werkzaamheden.

We zoeken iemand die:

 • Een HBO-opleiding volgt (bijvoorbeeld leisuremanagement);
 • belangstelling heeft in het aantrekken van nieuwe jongerencommunities;
 • ondernemend, creatief, enthousiast en klantgericht is;
 • doorzet en van aanpakken weet;
 • communicatief sterk is (zowel schriftelijk als mondeling) ;
 • kennis heeft CMS-systemen, handig is met Excel en thuis in social media;
 • flexibel is en bereid is om ook ’s avonds en incidenteel in het weekend en in de schoolvakanties te werken.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige en leerzame stageplaats in het centrum van Rotterdam en ‘Hart van Zuid’;
 • een werkplek bij een enthousiast en dynamisch team;
 • de mogelijkheid ervaring op te doen met het organiseren en uitvoeren van (jongeren)activiteiten en evenementen;
 • een stagevergoeding.

Wil je direct solliciteren?
Reageer dan via onderstaande sollicitatie-button. Heb je nog vragen over de vacature of dan kun je contact opnemen met Loes Bijl: l.bijl@bibliotheek.rotterdam.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.