Via Berlin: Senior Medewerker Marketing & Publiciteit

Via Berlin in Amsterdam zoekt een Senior Medewerker Marketing & Publiciteit voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenMuziektheatergezelschap Via Berlin bestaat nu dertien jaar. In onze voorstellingen staan persoonlijke, herkenbare verhalen symbool voor diverse maatschappelijke thema’s die iedereen raken. Via Berlin is vaste bespeler op festivals als Oerol en Over het IJ, in Nederlandse theaters en af en toe in het buitenland en werkt samen met musici, dichters en schrijvers van uiteenlopende culturen en nationaliteiten en niet één voorstelling wordt met dezelfde mensen gemaakt.

Om onze uitvoeringen te ontwikkelen zoeken we connectie met uiteenlopende groepen in de maatschappij. Zo gaan we de wijken in en verzorgen we aanvullende activiteiten met samenwerkingspartners als De Wereldkeuken, Platform Taal voor Eenzaamheid, Universiteit van Amsterdam, Radboud Universiteit en Homebass om mensen samen te brengen en te praten over de maatschappelijke onderwerpen van onze producties.

Via Berlin zoekt per direct een freelance

Senior Medewerker Marketing & Publiciteit

0,4 fte

We zijn op zoek naar iemand die ervaren is als marketeer in de culturele sector. Je zet Via Berlin op de kaart, voert marketing rondom de voorstellingen, je hebt een netwerk in de sector en je kunt direct na de overdracht/inwerktijd zelfstandig aan de slag. Rondom elke voorstelling organiseren we een breed contextprogramma. Je voert marketing en publiciteit voor Via Berlin als gezelschap, per voorstelling en het contextprogramma. Je werkt samen met de artistiek leider, zakelijk leider en hoofd productie/contextprogramma.

Werkzaamheden

 • Marketing- & PR-plannen maken, beheren en uitvoeren
 • Marketingbegroting maken, beheren, bewaken
 • Contentcreatie voor social media, website en nieuwsbrief
 • Contact onderhouden met de theaters (publiciteitsmateriaal verzorgen, verkoopstanden opvragen et cetera)
 • Contact met de pers onderhouden, persberichten sturen en dergelijke
 • Helpen bij de ontwikkeling en distributie van drukwerk en online middelen
 • Ondersteuning in productionele taken als archivering, database en secretariaat
 • Vormgeving is een pre (posters, advertenties, flyers, posts social media en dergelijke)
 • Meeschrijven aan subsidieaanvragen

Wat bieden wij je?

 • Een veelzijdige en uitdagende baan bij een professioneel theatergezelschap
 • Een grote mate van zelfstandigheid
 • Je krijgt de ruimte om initiatieven te ontplooien
 • Een netwerk in de kunst- en cultuurwereld zowel nationaal als internationaal.
 • Salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring

Via Berlin onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en vindt het belangrijk dat de organisatie een afspiegeling is van de samenleving. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Interesse?
Stuur je cv en motivatie naar Daniëlle Kersten, zakelijk leider, via danielle@viaberlin.nl. Voor vragen kun je contact opnemen via het bovengenoemde e-mailadres.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.