Van Eesteren Museum: Coördinator Museumgidsen

Het Van Eesteren Museum in Amsterdam zoekt een Coördinator Museumgidsen voor ongeveer 8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 09-01-2022Het Van Eesteren Museum is hét culturele informatiepunt over de bijzondere opzet van de Amsterdamse tuinsteden. In het museum staat het verhaal van architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, de naamgever van het museum, centraal. Zijn ontwerp voor de Amsterdamse Westelijke Tuinsteden (Nieuw-West), het stedenbouwkundige plan én de gebouwen die hij ontwierp, is een van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Het museum bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West en bestaat uit een Paviljoen met expositieruimte, een Buitenmuseum en een jaren 50 Museumwoning.

Het Van Eesteren Museum is een doe-museum, organiseert het hele jaar door veel verschillende activiteiten en verzorgt lesprogramma’s voor scholieren. Het werkt hoofdzakelijk met zeer betrokken vrijwilligers, en doet mee aan culturele evenementen als de Museumnacht, de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag.

Wij zoeken een enthousiaste

Coördinator Museumgidsen

ongeveer 8 uur per week

Onze gidsen en gastvrouwen/-heren zijn hét gezicht van het museum en hebben verschillende rollen. Het coördineren van de groep museumgidsen/ gastvrouwen/-heren in het Van Eesteren Paviljoen (ons binnenmuseum) wordt verzorgd door de coördinator museumgidsen.

Als coördinator museumgidsen ben je het eerste aanspreekpunt binnen de hele organisatie voor de groep van museumgidsen/ gastvrouwen/-heren. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het werven, inwerken, begeleiden en aansturen van de museumgidsen/ gastvrouwen/-heren, het organiseren van interne (scholings)bijeenkomsten en het contact onderhouden met alle museumgidsen/ gastvrouwen/-heren. Je houdt de benodigde informatie up-to-date en levert zo nu en dan tekst en beeld aan ten behoeve van de promotie. Je onderhoudt contact met de coördinatoren van de andere gidsgroepen binnen het museum en neemt maandelijks, op donderdagochtend, deel aan het coördinatorenoverleg.
Je werkuren zijn in eigen tijd en dagen in te delen.

Het Van Eesteren Museum is open van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Als coördinator ben je hier niet bij aanwezig, maar het kan voorkomen dat je meeloopt en iemand inwerkt.

Wat wij vragen: Je bent representatief, sociaal en communicatief vaardig, ondernemend en meedenkend en je hebt organisatorische kwaliteiten. Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent geïnteresseerd in architectuur, stedenbouw en vormgeving, en de ontwikkeling van wonen in de tuinsteden van Amsterdam vanaf de wederopbouwperiode.

Wat wij bieden: Werken op een prachtlocatie in een open organisatie met een groot en gevarieerd team van betrokken vrijwilligers met diverse achtergronden. Mooie kans om (werk)ervaring op te doen en je cv te verrijken. Toegang tot een groot netwerk in de culturele sector. Een plek om kennis te vergaren en te delen. Welkom op de jaarlijkse medewerkersdag en tweemaandelijkse borrel. Korting op activiteiten en boeken. Wij bieden een vrijwilligersvergoeding.

Heb je interesse en wil je meer weten? Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag uiterlijk 09-01-2022 je cv en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag onder vermelding van vacature museum/wandel/woning/educatie-gids). Voor vragen kun je haar ook mailen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.