Urban Resort: Marketing & Communicatie Manager

Urban Resort in Amsterdam zoekt een Marketing & Communicatie Manager voor 20 uur per week voor +/- 6 maanden | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 13-12-2021Stichting Urban Resort is een kleine, eigenzinnige not-for-profit organisatie die broedplaatsen ontwikkelt en beheert in Amsterdam. Urban Resort heeft een duidelijke visie op de culturele en creatieve sector in onze hoofdstad en heldere ambities op het gebied van vastgoed en culturele programmering. Op dit moment beheert de stichting 20 broedplaatsen waarin plaats is voor creatieve, ambachtelijke en culturele zelfstandigen en organisaties. Met een team van 20 vaste medewerkers werken we dagelijks aan het realiseren van ruimte om vrij te experimenteren op artistiek, sociaal en maatschappelijk vlak. Broedplaatsen waar de huur laag is en de betrokkenheid hoog; waar reusachtige installaties en miniatuurtheater ontstaan; waar ruimte is om een festival te organiseren, jonge talenten het podium te bieden, spontaan de buren op de koffie te vragen, maar ook voor geconcentreerd monnikenwerk.

Wij zoeken een gedreven marketing- en communicatiemanager die ons team tijdelijk komt versterken i.v.m. zwangerschapsverlof van onze collega.

Marketing & Communicatie Manager

20 uur per week voor +/- 6 maanden

Wie zoeken wij
Stichting Urban Resort groeit de laatste jaren hard en er staat weer veel te gebeuren in 2022! Daarom zoeken wij iemand die onze idealen en ideeën, onze projecten en evenementen tot een aansprekend verhaal kan smeden en het met passie en verbeeldingskracht de wereld in kan brengen.

We verhuren werk- en woonruimte aan creatieven, bieden repetitie- en workshopruimtes voor de podiumkunsten, ontwikkelen (talentontwikkelings)programma’s i.s.m. de Gemeente en andere culturele partners uit de stad. Jij weet deze verschillende activiteiten bekendheid te geven en een breed publiek aan te spreken, bestaande uit (potentiële) huurders, samenwerkingspartners en bezoekers. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en bewaken van de reeds ontwikkelde marketingplannen, maar je kan ook nieuwe campagnes ontwikkelen ten behoeve van de promotie van onze nieuwste broedplaatsen, nog te ontwikkelen culturele evenementen en het continue uitlichten van de huurders in onze panden. Je coördineert alle voorkomende werkzaamheden zoals o.a.:

 • Opzetten en coördineren van crossmediale marketingcampagnes
 • Opstellen en bewaken van planningen en communicatieplannen
 • Ontwikkeling en coördinatie van het jaarverslag 2021
 • Aansturen en begeleiden communicatiemedewerker
 • Onderhoud van websites en sociale mediakanalen
 • Opstellen van verschillende interne en externe nieuwsbrieven
 • Schrijven van persberichten en pr-teksten
 • Ontwikkelen van communicatiematerialen en coördineren van drukwerk
 • Vormgeven projectplannen
 • Onderhouden van contacten binnen relevante netwerken (pers en recensenten,
  partners, websitebouwer, tekstschrijvers, publiek etc.)
 • Coördineren van relatiebeheer
 • Bewaking van de begroting

We vliegen in 2022 ook enkele grote projecten aan, zoals o.a. de wervingscampagnes van twee nieuwe broedplaatsen, de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl en bijbehorende middelen voor één van deze locaties, begeleiding en coördinatie van het relatiebeheer in onze nieuwe database en de ondersteuning van het verhuurteam in het ontwikkelen van nieuwe communicatiemiddelen en tools.

Dit breng jij mee

 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent hebt affiniteit met onze creatieve doelgroepen en je kent het culturele werkveld uitstekend.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je kan werken met WordPress en hebt enige kennis van Adobe ontwerpprogramma’s (met name InDesign).
 • Je hebt kennis van e-commerce en weet bijna alles van nieuwe, online- en sociale media.
 • Je hebt organisatorische kwaliteiten en een resultaatgerichte instelling.
 • Je past binnen ons enthousiaste dynamische team.

Wat bieden wij
Wij bieden een veelzijdige baan bij een kleine, inspirerende, sociale onderneming. Je werkt professioneel én informeel. Je werkt zeer zelfstandig, maar in samenwerking met een gedreven team. Je wordt aangestuurd door het Hoofd Ontwikkeling & Verhuur en de Directeur van onze organisatie. Je werkt in nauwe samenwerking met de collega’s van het Verhuur- en Ontwikkelteam. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en je draagt veel verantwoordelijkheid.

Als freelance-functie is salaris nader overeen te komen en is afhankelijk van ervaring.

Interesse?
Stuur dan een CV met bondige motivatie vóór 13 december naar vacature@urbanresort.nl t.a.v. Bas van de Geyn, o.v.v ‘Vacature: Marketing & Communicatie Manager’. De gesprekken staan gepland op 16 december en 21 december. Voor vragen omtrent de procedure of functie kan je bellen naar 020-6937575 en vragen naar Stefanie Nijenbandring de Boer.

Stichting Urban Resort onderschrijft de doelstellingen van culturele diversiteit en inclusie. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt en andere kwaliteiten met zich mee brengt dan nu aanwezig zijn.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.