Uitgeverij Prometheus: Bureauredacteur

Uitgeverij Prometheus in Amsterdam zoekt een Bureauredacteur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 06-12-2021De Griekse mythische figuur Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mensen. Hiermee riep hij niet alleen de wraak van de goden over zich af, maar ontketende hij ook de opkomst van de menselijke beschaving. Prometheus werd zwaar gestraft voor zijn brutaliteit, maar de mens heeft aan zijn vooruitdenkendheid veel te danken.

Het was niet zonder reden dat Mai Spijkers zijn kersverse uitgeverij in 1989 Prometheus doopte. Zijn idee, het uitgeven van zowel kwalitatieve literaire fictie en diepgaande non-fictie binnen één uitgeverij, had gemakkelijk aan hoogmoed ten onder kunnen gaan. In plaats daarvan bloeit het bedrijf na meer dan een kwart eeuw als nooit tevoren.

Prometheus staat, trouw aan haar naamgenoot, bekend als een brutale uitgeverij die bereid is risico’s te nemen, en solide kwaliteit combineert met een scherp oog voor commerciële potentie. Deze unieke werkwijze heeft Prometheus deels te danken aan het feit dat zij de enige uitgeverij van dit kaliber is die geheel onafhankelijk opereert. In 2007 kocht Spijkers zijn uitgeverij los van het bedrijf waar zij tot dan toe ondergebracht was. Waar de andere grote uitgeverijen allemaal onderdeel zijn van alsmaar groeiende mediaconcerns vaart Prometheus haar eigen koers. Het redactieteam bestaat uit zowel ervaren topredacteuren als gedreven jongelingen. In samenwerking met een sterke verkoop- en productieafdeling en een krachtig pr-team weten zij 180 titels per jaar op de markt te brengen, variërend van gevestigde schrijvers tot fonkelnieuw talent.

Wij zijn op zoek naar een

Bureauredacteur

36 uur per week

Je maakt deel uit van de afdeling bureauredactie, die in nauw contact staat met de afdelingen productie en redactie.

Functieomschrijving:

 • controleren en coördineren van de kopij op vooraf afgesproken kwaliteitsnormen
 • onderhouden van contacten met auteurs, vertalers en freelancers over proeven, herdrukken en planning
 • inhoudelijk begeleiden van het proevenverkeer
 • aanbiedingsteksten, omslagen, flapteksten en advertenties beoordelen en corrigeren
 • allerlei voorkomende redactionele werkzaamheden

Je salaris is marktconform, afhankelijk van je ervaring.

Functie-eisen:

 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • actieve beheersing van het Engels in woord en geschrift
 • een afgeronde opleiding in een relevante richting op hbo-niveau of hoger
 • bij voorkeur twee jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • affiniteit met de boekenbranche in het algemeen
 • vaardigheden met Microsoft Office en andere gebruikelijke computerprogramma’s
 • organisatorisch sterk, punctueel en stressbestendig

Kandidaten die geïnteresseerd zijn in deze functie wordt verzocht uiterlijk maandag 6 december aanstaande een sollicitatiebrief met cv te sturen of te mailen naar: Uitgeverij Prometheus, Postbus 1662, 1000 BR Amsterdam, ter attentie van Eline Reinhoud, hoofd bureauredactie, of e-mail: e.reinhoud@pbo.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.