Uitgeverij Blossom Books: Medewerker Marketing en PR

Uitgeverij Blossom Books in Utrecht zoekt een Medewerker Marketing en PR voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 07-12-2021Blossom Books is een maatschappelijk betrokken, zelfstandige uitgeverij met een klein maar dynamisch en gedreven team. We zijn gespecialiseerd in het uitgeven van boeken voor jongeren en (non-)fictie over actuele onderwerpen voor lezers van circa 20 – 35 jaar.

Voor onze fictie vinden we het vooral belangrijk dat de leeservaring die wij je bieden een positief gevoel oplevert, want lezen hoort nou eenmaal leuk te zijn! Wij geloven er heilig in dat iedereen van lezen kan houden, zolang je maar het juiste boek vindt. Voor onze non-fictie zoeken wij die onderwerpen uit waarvan wij denken dat ze een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat en een betere toekomst.

Wij zoeken per 1 januari 2022 een enthousiaste

Medewerker Marketing & PR

32-36 uur per week

We zoeken een ervaren marketeer die boordevol creatieve ideeën zit, precies weet waar onze boeken besproken kunnen worden, een organisatorisch talent is en ons hechte team met veel enthousiasme wil komen versterken.

Hoofdtaken
Als medewerker marketing en PR zorg jij ervoor dat de boekhandel, de consument en de media niet meer om onze boeken heen kunnen. Samen met de onlinemarketeer en uitgever schrijf je ver voor verschijnen een marketingplan, waarin ieder zijn aandeel van uitvoerende taken heeft.

Jij schrijft persberichten, stelt de lijst samen voor recensie-exemplaren, ontwikkelt samen met onze productiemedewerker POS-materiaal, organiseert boekpresentaties en events en bedenkt campagnes. Ook kun je conceptueel denken om grotere (lopende) series of auteurs (opnieuw) in de belangstelling te krijgen, bekendheid te vergroten óf de sales te stimuleren. Tot slot behoort het volledig uitvoeren en beheren van het plan, mogelijk met ondersteuning van anderen uit ons team, ook tot je dagelijkse taken.

Profiel
Omdat we een klein team zijn, is een van de belangrijkste zaken dat je in ons team past, je collegiaal en sociaal bent en je goed kunt samenwerken. Je beheerst de Nederlandse taal perfect zowel in woord als geschrift, je bent communicatief sterk en hebt een salesdriven instelling. Je bent creatief en bruist van de ideeën, denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen en ziet het als uitdaging om ook met kleine budgetten grootse dingen te bereiken. Je hebt een groot PR-netwerk, affiniteit met de culturele sector en je bent een harde werker. Je kunt conceptmatig denken en kan meer zien dan alleen het boek dat je in je handen hebt.

Ook belangrijk is dat je niet alleen uitblinkt in je creativiteit maar je plannen ook daadwerkelijk kunt uitvoeren. Je kunt goed overzicht houden, planmatig werken, weet van aanpakken en hebt geen negen-tot-vijfmentaliteit.
Verder ben je een teamspeler en sta je (ondanks je eigen genialiteit) wel open voor feedback vanuit het team waarmee je samenwerkt. Ervaring in het boekenvak is niet verplicht, werkervaring binnen de culturele sector is een pre.

In het kort, jij:

 • bent zeer creatief en verrijkt ons team met vernieuwende ideeën;
 • bent een ster in het organiseren en begeleiden van campagnes van A tot Z;
 • kunt conceptmatig denken en planmatig werken;
 • hebt een groot PR-netwerk, of weet dat snel op te bouwen;
 • denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen;
 • ziet het als uitdaging om ook met kleine budgetten grootse dingen te bereiken;
 • hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

Wij bieden:

 • een baan bij een maatschappelijk betrokken, zelfstandige uitgeverij;
 • werk met de meest spraakmakende boeken en auteurs van dit moment;
 • een plek binnen een jong, hecht en dynamisch team waarbinnen jouw werk een essentieel onderdeel zal vormen;
 • een fantastische werkplek in een groene omgeving;
 • salariëring conform cao, ingedeeld in functiegroep 6.

Denk jij dat je perfect bij ons past? Stuur dan voor 8 december 2021 je motivatiebrief en cv naar myrthe@blossombooks.nl, onder vermelding van ‘De marketeer van je dromen’. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan de persoon die de diversiteit in ons team bevordert.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.