Theatergroep De Warme Winkel: Stagiair(e) Productie

Theatergroep De Warme Winkel in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Productie voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 05-12-2021De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden we integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden we af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, markeerden we een keerpunt voor het klimaat in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, zetten we het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en verpulverden we bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers. De artistieke kern wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer, maar daar omheen cirkelen een hoop verwanten die ook deel zijn van het DNA van de groep. In de zomer van 2020 bouwden we in Amsterdam het Peepshow Palace, een coronaproof theater waar het publiek in een gedesinfecteerde privécabine kon plaatsnemen. Op de draaischijf stond niet alleen het bejubelde Alleen Samen maar stonden ook meer dan 120 voorstellingen en concerten van artiesten die vanwege corona geen speelplekken meer hadden. Op dit moment touren we door Nederland en België met de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie, waarin we het podium delen met vier reality-tv-sterren uit programma’s als Temptation Island.

We opereren vanuit Amsterdam. Daar gaat ons werk in première en vervolgens de rest van Nederland en Europa in. Binnenkort openen we samen met theatercollectief BOG. de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats in Sloterdijk. Daar houden we kantoor, hebben we repetitieruimtes, een theaterzaal en een café / restaurant met groot terras. Ook een hoop andere gezelschappen zullen hier hun thuisbasis krijgen.

De Warme Winkel zoekt een enthousiaste stagiair(e) productie voor de voorstellingen MET VOORBEDACHTEN RADE en Mann Mann Mann, die beide in januari 2022 starten met repeteren. Premières februari en maart 2022.

Stagiair(e) Productie

nader te bepalen aantal uur

MET VOORBEDACHTEN RADE
De voorstelling is het derde deel van een serie waarin Vincent Rietveld van De Warme Winkel overbevolking onderzoekt. Wat moet je als individu met zo’n oeverloos probleem? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid? Word je de beste, en onttrek je je daarmee aan de soep van middelmatigheid: Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or (2019, geselecteerd voor het Vlaams én het Nederlands Theaterfestival). Zoek je de schoonheid in ascese en verklein je hiermee jouw ecologische voetafdruk: Afscheidstournee (2020, een spraakmakende theatertournee per fiets, met het decor in fietstassen). Of moeten we verder met minder: MET VOORBEDACHTEN RADE. In dit derde deel wordt moord onderzocht als mogelijke oplossing. It better be funny!

Mann Mann Mann
Een groots intieme voorstelling van Florian Myjer, Kim Karssen en Ludwig Bindervoet over een ziekelijk competitieve familie, gedoemd om te leven in de schaduw van een wereldberoemde vader. Mann Mann Mann is een intellectuele droomvlucht waarin de persoonlijke brieven van Klaus Mann eindelijk uit de vergetelheid worden getrokken, het niet-kunstzinnige zwarte schaap Monika at last haar zegje mag doen en De Toverberg dienstdoet als empathische mediator in een familieruzie. Waar deze vlucht zal eindigen is absoluut onzeker, maar een ding staat als een paal boven water: in al hun grootsheid en dadendrang zijn de Mann’s vooral pijnlijk herkenbaar. Stuk voor stuk op zoek naar bevestiging, van de gehele wereld, van elkaar, maar bovenal van hun vader.

Wat je gaat doen
Je draait mee met de productieleider van beide voorstellingen. Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Ondersteuning bij de realisatie van de twee lopende producties en verdere activiteiten van De Warme Winkel / Theaterbroedplaats De Sloot.
 • Ondersteuning tourneebegeleiding vanuit kantoor en op locatie.
 • Het maken van schema’s en draaiboeken voor de cast en crew.
 • Het zoeken en aanschaffen van rekwisieten en decorstukken.

Wie ben je

 • Je bent sociaal, precies, stressbestendig en ondernemend.
 • Je volgt een hbo/wo opleiding.
 • Bij voorkeur ben je in bezit van een rijbewijs B.
 • Bij voorkeur heb je affiniteit met theater.
 • Je bent flexibel qua werkdagen en -tijden.
 • Bij voorkeur woon je in of in de buurt van Amsterdam.

Wat wij bieden

 • Een leerzame positie bij het spraakmakendste theatergezelschap van Nederland.
 • Een stagevergoeding conform de CAO Toneel & Dans en reisvergoeding.
 • Een afwisselende stage met aandacht voor begeleiding en ontwikkeling.

Exacte periode en aantal dagen per week in overleg.

Interesse?
Stuur een korte motivatiebrief met CV vóór 6 december 2021 aan Lena Meijer: lena@dewarmewinkel.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.