TextielMuseum: Medewerker Marketing & Communicatie

Het TextielMuseum in Tilburg zoekt een Medewerker Marketing & Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en het gespecialiseerde TextielLab voor onderzoek en productie maakt het museum uniek in zijn soort. In het TextielLab werken (inter)nationale ontwerpers, kunstenaars en veelbelovende studenten samen met onze textielexperts om de eindeloze mogelijkheden van materialen en technieken te ontdekken.

Het museum is volop in beweging. We zijn van start met een ambitieus vernieuwingsprogramma, dat de komende jaren gefaseerd uitgerold wordt. In het toekomstige museum staat het maakproces centraal, waarbij het museum zich sterker maatschappelijk zal positioneren op gebied van duurzaamheid en innovatie. Zo creëren we een plek waar iedereen kan ontdekken, experimenteren, zelf maken en leren.

Binnen het team Marketing en Communicatie zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Medewerker Marketing & Communicatie

32 uur per week

De afdeling Marketing en Communicatie bestaat uit drie medewerkers. Als Medewerker Marketing en Communicatie werk je samen met de Coördinator Marketing en Communicatie en de Medewerker Online Marketing en Communicatie aan de interne en externe communicatie van het TextielMuseum. Ook werk je in deze functie nauw samen met collega’s van andere afdelingen. Je vertaalt het beleid naar spraakmakende marketing- en communicatie campagnes in print en online, waarmee je de instelling, tentoonstellingen en andere activiteiten van het museum op de kaart zet. Het TextielMuseum is een ambitieuze organisatie en op zoek naar een zelfstandige en gedreven allround professional, die het leuk vindt aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken en op vernieuwende en effectieve wijze de diverse doelgroepen van het museum – van kunstliefhebbers tot modefans en families – weet te betrekken.

Dit is wat je gaat doen:
Als Medewerker Marketing en Communicatie lever je een belangrijke bijdrage aan het uitvoeren van het strategisch marketing- en communicatiebeleid. Je stelt marketing- en communicatieplannen op voor tentoonstellingen en andere activiteiten van het museum en voert deze ook zelf uit. Daarbij ontwikkel je (online & offline) marketing- en communicatiemiddelen (denk aan het ontwikkelen van content samen met grafisch ontwerpers, videomakers en fotografen), zet je deze middelen in door o.a. het inkopen van advertentieruimte en bewaak je de eenduidigheid in alle uitingen. Je schrijft teksten voor verschillende doelgroepen, zoals persberichten en publieksteksten voor de website, onderhoudt en versterkt contacten met relevante pers en organiseert PR-evenementen, zoals pers- en influencer events. Daarnaast initieer je impactvolle externe samenwerkingen ten behoeve van de marketing- en communicatiedoelstellingen. Geen dag is hetzelfde!

Dit zijn jouw kwaliteiten:
Jij hebt een creatieve instelling en volgt ontwikkelingen in het vakgebied op de voet. Je vindt plezier in het implementeren van vernieuwende ideeën. Daarbij ben je zelfstandig, praktisch ingesteld en weet je hoofd- en bijzaken goed te scheiden. Je bent een uitstekende schrijver, sterk in de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk) en weet je ideeën te (laten) vertalen naar passende visuele content. Je hebt ervaring met projectmatig werken en een oog voor interessante samenwerkingen met externe partners in Tilburg en daarbuiten.

En verder:

  • Heb je een relevante HBO / WO opleiding op het gebied van marketing en/of communicatie afgerond.
  • Heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring, ervaring binnen een culturele en/of publiekgerichte organisatie is een pre.
  • Heb je affiniteit met textiel, kunst, design of mode en musea.

Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, (cultureel) ondernemerschap en samenwerken. Dat zijn competenties die wij bij al onze medewerkers zoeken, spreekt dit je aan?

Dit bieden wij:
Wij bieden onze nieuwe collega een uitdagende functie binnen een dynamische, creatieve organisatie met betrokken medewerkers, met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (met uitzicht op verlenging). Je arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum cao. De functie is gewaardeerd op schaal 8, waarmee het salaris bij een 36-urige werkweek afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal € 2.634,- en maximaal € 3.370,- bruto per maand bedraagt. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen naar je werklocatie kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP.

Als werkgever hanteert het TextielMuseum een beleid van gelijke kansen. Daarbij willen wij een inclusief museum zijn voor iedereen. Gelijkheid en diversiteit vinden wij belangrijk en we zetten ons in om een organisatie en plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden? Leuk! Heb je eerst nog vragen over de functie, neem dan contact op met Femke Vos, Coördinator Marketing & Communicatie via 013-5494539 (di-vrij) of femke.vos@textielmuseum.nl. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de HRM afdeling via 013-5494515 of HRM@mommerskwartier.nl.

Geen vragen meer en wil je onze nieuwe collega worden? Dan ontvangen we je sollicitatie met cv en korte motivatie heel graag via onderstaande ‘solliciteren’ knop. We hebben geen deadline voor deze vacature vastgesteld; gesprekken zullen spoedig ingepland worden op basis van ontvangen en geselecteerde sollicitaties.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.