Submarine: Operations Manager

Submarine in Amsterdam zoekt een Operations Manager voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 03-12-2021Bij Submarine ontwikkelen en produceren we animatie-, documentaire- en live-action-films en -series en interactieve producties. Niet alleen voor KRONCRV en AVROTROS maar ook voor buitenlandse omroepen als ZDF, ARTE en Channel 4, en voor streamers als Amazon Prime en Netflix. Onze productiestudio is gevestigd in hartje Amsterdam maar dankzij ons uitgebreide internationale netwerk is de hele wereld onze arena.

Onze getalenteerde en gerenommeerde filmmakers verkennen de grenzen van het bewegende beeld. Daarom gaan de producties van Submarine vaak in première op de grote internationale filmfestivals en winnen we belangrijke prijzen, waaronder de Prix Europa, NHK Japan Prize, Peabody Award, SXSW Interactive Award en een International Emmy Award.

Ben jij de Operations Manager die ons productiehuis naar nog grotere hoogten kan brengen?

Operations Manager

32-40 uur per week

Ben jij die stevige Operations Manager die zorgt voor een succesvolle bedrijfsvoering in ons productiebedrijf en onze studio?

Als Operations Manager richt je je niet alleen op de dagelijkse gang van zaken binnen Submarine maar zorg je ook voor een verbeterslag binnen het bedrijf zodat iedereen er met nog meer plezier werkt. Je bent verantwoordelijk voor HR, ICT, huisvesting en marketingcommunicatie.

Daarom is bij Submarine de Operations Manager onderdeel van het managementteam (MT). Je bent namelijk ook verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van het overheadbudget, dus alle budgetten voor huisvesting, personeel, finance, marketing/communicatie, HR en ICT.

Je taken en verantwoordelijkheden op een rijtje:

 • Strategie, doelstellingen en budgetten
  De doelen uit het meerjarenplan en de strategie vertaal jij naar afgeleide doelstellingen voor de operationele werkzaamheden. Je stelt een meerjarenbudget op in samenspraak met de Head of Finance. Als operationsmanager ben je verantwoordelijk voor het jaarlijks bepaalde overheadbudget.
 • Huisvesting
  Je regelt de dagelijkse gang van zaken binnen het Submarine-kantoor
  en de in house gevestigde Studio. Je zorgt voor optimaal ingedeelde werkplekken conform het geldende (covid)beleid en de interne regelgeving hieromtrent.
  Extra uitdagend: jij leidt ook het project rond de nieuwe studio- en kantoorruimte waar we nu naar op zoek zijn.
 • Human Resources
  Je bent aanspreekpunt voor alle (vaste) medewerkers van Submarine-productiebedrijf en Studio.
  Aan de hand van KPI’s stel je de benodigde uren en bijbehorende functies vast, en de bijbehorende vacatures. Je doet werving en selectie van nieuwe medewerkers, vast en freelance. Je schrijft functieprofielen en zorgt voor een homogene honorering en onboarding van nieuwe medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor contractonderhandelingen en het opstellen van contracten en verlengingen. Je houdt de salarismutaties en verlof- en verzuimregistratie bij. Verder ben je verantwoordelijk voor het inrichten van de performancecyclus en regelmatige reviewgesprekken, het toezien op wet- en regelgeving en de doorontwikkeling van het personeelshandboek. Ja precies, genoeg te doen!
 • Aansturing en leidinggeven
  Je bent verantwoordelijk voor de medewerkers binnen de Submarine-overheadstaf zoals personal assistants, office-assistants, marketing/communicatie en IT.

Positie in de organisatie:
Je rapporteert aan het directielid met operations in de portefeuille en werkt in collegiale samenwerking binnen het MT (directie en Head of Finance).

Ons aanbod:
Een uiterst afwisselende baan van 32 tot 40 uur waarin je werkt met jonge, professionele creatievelingen in het creatieve hart van Amsterdam. Submarine huist in een monumentaal pand, Lab111, waarin ook een restaurant en bioscoopzalen gevestigd zijn. Wij zijn een organisatie waarin we variatie aan mensen omarmen. Bij vergelijkbare geschiktheid geven we voorrang aan mensen die onze organisatie nog gevarieerder maken.

Heb je interesse? Mail je cv met motivatie voor 4 december 2021 naar Jeanine Blaauw, via jobs@submarine.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.