Stedelijk Museum Breda: Managementassistent

Stedelijk Museum Breda in Breda zoekt een Managementassistent voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-12-2021Stedelijk Museum Breda is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek. De komende jaren wordt het publieksbereik verder uitgebouwd. Dat doen we onder meer met een nieuwe vaste presentatie over het ontstaan van ons koningshuis en een reeks tijdelijke tentoonstellingen met internationale reikwijdte.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een directie-management-ondersteuner.

Managementassistent

32 uur per week

Wat ga je doen?
Je ondersteunt de tweehoofdige directie en het MT bij de inhoudelijke voorbereiding en de praktische organisatie van het werk. Je levert de voorkomende secretariële en organisatorische ondersteuning die daarvoor nodig is. Je doorziet processen, plant vergaderingen en overleggen, en beheert de agenda van de directie. Je werkt stukken uit en verzorgt correspondentie, projectdocumenten, notities en contracten, op basis van eigen kennis of aangeleverde informatie.

Je adviseert de directie over de behandeling en prioritering van inkomende post en e-mails en je onderhoudt met een goed gevoel voor verhoudingen contacten met collega’s, externe relaties en samenwerkingspartners. Je verzorgt de voorbereiding en verslaglegging van vergaderingen en bewaakt de opvolging van acties.

Je draagt zorg voor de gastvrije ontvangst van gasten in een representatieve omgeving.

Je signaleert actief verbeteringen in je werk en doet voorstellen daarvoor. Je werkt zelfstandig, in een kleine organisatie, in een enthousiaste en ambitieuze omgeving, waar ruimte is voor ontwikkeling en persoonlijke groei.

Wie ben jij?
Je bent een echte allrounder, die je vak verstaat en stevig in je schoenen staat. Energiek en gedreven om vanuit je dienstverlenende instelling de directie en MT te ondersteunen en hen werk uit handen te nemen. Je bent inhoudelijk betrokken bij het werk van de directie en verdiept graag je kennis en inzicht. Je bent goed in staat prioriteiten te stellen en hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je houdt overzicht en bewaakt de samenhang in de verschillende werkprocessen. Je bent de spin in het web en vervult met verve je rol als eerste aanspreekpunt van de organisatie. Je bent duidelijk en open in je communicatie met collega’s, externe relaties en partners van het museum. Je houdt ervan om hard te werken, samen te presteren en schakelt gemakkelijk tussen je verschillende taken. Je vindt het geen probleem om incidenteel ’s avonds of in een weekend te werken. En, last but not least: je hebt affiniteit met het museum.

Kennis en vaardigheden

  • Een afgeronde opleiding in een secretariële richting en HBO werk- en denkniveau.
  • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Gedegen kennis van MS Office programma’s.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Proactief, dienstverlenend en oplossingsgericht.
  • Overzicht houden en goed kunnen te schakelen tussen diverse werkzaamheden.
  • Stressbestendig, blijft onder druk nauwkeurig werken, sociaal en flexibel.
  • Zorgvuldige omgang met vertrouwelijke informatie.
  • Belangstelling voor erfgoed, kunst en cultuur, en musea in het bijzonder.

Wij bieden jou
We bieden je om te beginnen een contract voor de duur van één jaar, dat verlengd kan worden. Het perspectief is een vaste aanstelling. Ingangsdatum in overleg. Wij hanteren voor de inschaling de Museum-cao.

Belangstelling?
Stuur uiterlijk 5 december 2021 je motivatiebrief en CV onder vermelding van ‘Managementassistent’ naar sollicitatie@stedelijkmuseumbreda.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Marilyn Jongenelen, zakelijk directeur, marilyn@stedelijkmuseumbreda.nl of via 0765299900.

Stedelijk Museum Breda streeft naar een diverse samenstelling van zijn personeelsbestand en een inclusieve organisatie. We houden hier rekening mee in de procedure.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.