Stedelijk Museum Breda: Controller

Stedelijk Museum Breda in Breda zoekt een Controller voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-12-2021Stedelijk Museum Breda is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek. De komende jaren wordt het publieksbereik verder uitgebouwd. Dat doen we onder meer met een nieuwe vaste presentatie over het ontstaan van ons koningshuis en een reeks tijdelijke tentoonstellingen met internationale reikwijdte.

Vanwege de groei van het museum versterken we de capaciteit van de bedrijfsvoering. We willen de administratieve processen verder ontwikkelen en verbeteren en waar mogelijk automatiseren. We willen projectfinanciering en -beheersing naar een hoger niveau tillen. Ook willen we de personeelsadministratie die nu nog grotendeels in eigen huis gebeurt zoveel mogelijk uitbesteden.

Dat betekent dat we op zoek zijn naar een ervaren controller, die de sleutelrol van de huidige senior medewerker financiën overneemt, die met pensioen gaat. Samen met jou werven we vervolgens een uitvoerend medewerker financiën zodat er een hecht team ontstaat.

Controller

32 uur per week

Wat ga je doen?
In deze veelzijdige functie in een ambitieuze creatieve en dynamische organisatie ben je verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van een doelmatige en efficiënte financiële-, projectadministratie. Je toont daarbij initiatief en hebt een frisse en kritische blik op je werk. Ook denk je graag mee over vraagstukken en ontwikkelingen die relevant zijn voor onze organisatie.

De complexe financieringsstromen van een culturele instelling met subsidies en eigen inkomsten zijn jou bekend, of anders weet je je er snel in thuis te maken. Je adviseert de directie bij nieuwe investeringen en de ontwikkeling van meerjarige programma’s. Met jouw financiële expertise ben je onmisbaar voor de collega’s van de verschillende afdelingen die gedreven worden door hun passie voor kunst en cultuur. Je adviseert en helpt hen graag bij financiële vragen over hun projecten en activiteiten.

Je werkt zelfstandig met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. In je functie werk je nauw samen met de directie, teamhoofden en projectleiders. Je maakt deel uit van de staf van het museum, aangestuurd door de zakelijk directeur.

Tot de taken behoren

  • Je bent verantwoordelijk voor het inrichten en voeren van de financiële en projectadministratie. Je hebt daarbij de functionele aansturing over de uitvoerend medewerker financiën.
  • Je bereid (meerjaren)begrotingen voor door analyses en berekeningen te maken. Je stelt de jaarrekening samen.
  • Je stelt maand- en kwartaalrapportages samen en verzorgt projectrapportages. Je controleert en bewaakt kosten en liquiditeit, inclusief het opstellen van prognoses.
  • Je geeft adviezen aan de directie over financiële aangelegenheden en signaleert verbeteringen in de AO.
  • Je bereidt controles van de accountant, belastingdienst en UWV voor en begeleidt deze.
  • Je levert gegevens aan voor benchmarks (onder andere Museana), onderzoeken en evaluaties.
  • Je verzorgt financiële overzichten ten behoeve van de voorbereiding en afwikkeling van subsidieaanvragen.
  • Je verzorgt btw-aangiftes en onderhoudt de contacten met de belastingdienst.
  • Je bent verantwoordelijk voor de personeelsadministratie die zoveel mogelijk wordt uitbesteed.
  • Je beheert de administratieve processen van entreetickets (fysiek en online), winkel- en horecaverkoop, en de verkoop van arrangementen en educatieprogramma’s.

Wie zoeken we?
We zoeken controller voor 32 uur per week, met minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in de cultuursector, liefst bij een museum. Je hebt een afgeronde HBO opleiding op financieel economisch gebied (bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie) of aantoonbare ervaring op het vereiste werk- en denkniveau.

Je hebt ervaring met de systematiek van subsidies en fondsen. Beheersing van Exact Online is een pre. Je hebt ruime ervaring met projectadministratie. Je maakt je nieuwe software snel eigen. Je neemt initiatief, bent analytisch en accuraat, en kunt goed organiseren en plannen.

Je bent een teamspeler en toont verantwoordelijkheid voor het eindresultaat en het organisatiebelang en weet anderen hierin te inspireren. Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels op een goed niveau.

Wat bieden wij je?
We bieden je om te beginnen een contract voor de duur van één jaar, dat verlengd kan worden. Het perspectief is een vaste aanstelling. Ingangsdatum in overleg.
Je wordt ingeschaald op basis van de Museum-cao en je ervaring, schaal 10.
Je kunt deels vanuit huis werken en we bieden daarvoor passende voorzieningen. We investeren in de duurzame ontwikkeling van onze medewerkers door middel van opleiding en training.

Belangstelling?
Stuur uiterlijk 12 december 2021 je motivatiebrief en CV onder vermelding van Controller naar sollicitatie@stedelijkmuseumbreda.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Marilyn Jongenelen, zakelijk directeur, marilyn@stedelijkmuseumbreda.nl of via 0765299900.

Stedelijk Museum Breda streeft naar een diverse samenstelling van zijn personeelsbestand en een inclusieve organisatie. We houden hier rekening mee in de procedure.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.