Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging: Hoofd Programma en Publiek

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen zoekt een Hoofd Programma en Publiek (artistiek manager) voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 15-12-2021Over onze organisatie
Aan het Keizer Karelplein staat een prachtige monumentale Stadsschouwburg als podium van de stad. Daartegenover staat één van de iconen van Nijmegen, De Vereeniging, een concertzaal met 1450 stoelen, internationale allure en een rijke historie van meer dan 100 jaar. De Stadsschouwburg behoort met 900+ stoelen tot de grotere theaters in Nederland, is een rijksmonument en zal de komende jaren in fases worden gerenoveerd. Onze podia trekken met 250 voorstellingen, concerten, festivals en overige activiteiten circa 255.000 bezoekers per jaar. Er ligt een grote artistieke ambitie om samen met de stad, de regio, nieuwe en vaste (bis) bespelers programma te maken en om nog meer dan nu relevant te zijn voor een breed en divers publiek.

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging is op zoek naar een

Hoofd Programma & Publiek (artistiek manager)

36 uur per week

Functie
Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging zoekt, per direct, een Hoofd Programma en Publiek (artistiek manager). De functie is een droombaan waarin je jouw stempel kunt drukken op de programmering en positionering van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Je bent verantwoordelijk voor de langetermijnvisie, programmering, uitvoer, presentatie en verkoop van ons culturele aanbod. Je programmeert zelf en je geeft leiding aan het team programmering, (waaronder de programmeur klassieke muziek), en aan het team marketing en kaartverkoop. Samen met de directeur en de commercieel manager maak je deel uit van het ‘strategische management team’.

Hiervoor krijg je de ruimte

  • Je herkent en signaleert trends in de maatschappij en je kunt deze omzetten en verwoorden in inhoudelijke strategie of concepten.
  • We willen een impuls geven aan de artistieke kracht van de organisatie. Je werkt daarom aan de uitbouw van het team programmering met (gast) programmeurs en activiteiten op het gebied van diversiteit, educatie en publiekswerking.
  • Je gaat zelf programma inkopen, cureren, maken. Je realiseert (innovatief) aanbod en (online) activiteiten passend bij het beleid van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging zoals verwoord in het meerjarenbeleidsplan 2021-2024.
  • Je kent de weg binnen de (cultuur)fondsen en hebt ervaring met aanvragen van subsidies.
  • Samen met het team marketing en kaartverkoop zorg je voor een optimale afstemming tussen programma en publiek en een groot en divers bereik.
  • Je bent budgetverantwoordelijk voor de afdelingen programmering, marketing en kaartverkoop.

Herken je jezelf in dit profiel?
We zoeken iemand met een groot hart voor cultuur en in het bijzonder voor podiumkunsten. Je combineert een artistiek inhoudelijke visie met een zakelijke basis. Je hebt een landelijk relevant netwerk, uitstekende voeling met de stad Nijmegen, of bent bereid je hier grondig in te verdiepen. Je bent open, hebt lef en zelfvertrouwen en weet als verbinder inspirerende samenwerkingen tot stand te brengen. Je hebt leidinggevende ervaring, weet draagvlak te creëren, kunt ‘boven de materie’ hangen, maar hebt tevens oog voor detail; ook binnen het team waaraan je leiding geeft. We zoeken iemand (HBO+) die minimaal vijf jaar werkervaring heeft binnen een culturele instelling, bij voorkeur als eindverantwoordelijke voor programmering.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een prachtige functie in een geweldige stad met een ambitieus cultureel klimaat. Je komt te werken met fijne collega’s in een open en betrokken team. Als organisatie zijn we trots op de impact die we, samen met onze partners, weten te realiseren. Voor jou zijn er volop kansen om jezelf in deze baan verder te ontwikkelen, we zijn een lerende organisatie. De functie van Hoofd Programma en Publiek (artistiek manager) is een nieuwe functie en wordt gewaardeerd binnen de cao Nederlandse Podia. De functie is voor 36 uur per week. Voor meer informatie, kijk op www.caonederlandsepodia.nl. In eerste instantie gaat het om een contract voor één jaar met de mogelijkheid tot vaste aanstelling.

Hoe kun je reageren?
Heb je interesse, solliciteer dan naar bovenstaande functie. Stuur uiterlijk 15 december 2021 een mail met cv en motivatiebrief naar personeelszaken@sedv.nl ter attentie van HR adviseur Sanne Verschoor. De gesprekken vinden plaats op 20, 23 en 24 december 2021. Voor meer informatie kun je ook mailen naar bovenstaand e-mailadres.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, herkomst, cultuur, leeftijd, gender, seksuele geaardheid, geloof) is onze ambitie met prioriteit. We streven naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.