Sites of Memory Stichting: Zakelijk Leider

Sites of Memory Stichting in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 13-12-2021Sites of Memory Stichting (SoM) is een theaterproducent en organiseert artistieke en educatieve projecten rondom de verborgen verhalen uit de slavernij- en koloniale geschiedenis van Nederland. SoM heeft hiermee als doel bij te dragen aan de bewustwording over dit gedeeld cultureel erfgoed en de intersectionele dialoog tussen verschillende culturele perspectieven te bevorderen.

SoM is na een reeks succesvolle samenwerkingen in 2019 als stichting opgericht door cultureel historicus Jennifer Tosch en theatermaker Katy Streek. Sindsdien ontwikkelen zij jaarlijks in samenwerking met een wisselend multidisciplinair team een nieuwe locatietheater voorstelling. De voorstellingen zijn gebaseerd op historisch onderzoek van de betreffende locaties en zijn afwisselend nationaal en internationaal van opzet. Met deze voorstellingen en aanvullende artistieke- en educatieve activiteiten brengt de stichting verhalen over de koloniale geschiedenis op een toegankelijke, poëtische manier onder de aandacht bij verschillende doelgroepen.

Per 1 januari 2022 zoekt Sites of Memory een:

Zakelijk Leider

0,4 fte

Sites of Memory is een jonge en sterk groeiende organisatie. De zakelijk leider zal meewerken aan het realiseren van het nieuwe project Returning the Gaze, een locatievoorstelling in Amsterdam en Den Haag. Daarnaast zijn door het jaar heen activiteiten in verschillende steden in Nederland en wordt toegewerkt naar nieuwe (internationale) projecten voor de komende jaren. Als zakelijk leider ben je verantwoordelijk voor de planning, organisatie en uitvoering van alle activiteiten van de stichting. Dat doe je in nauw overleg en samen met de artistiek leider en producent en je houdt het bestuur op de hoogte van de belangrijkste zaken.

Taken in deze functie:
Begrotingsbeheer: opstellen van jaar- en deelbegrotingen en afstemming daarvan met de artistieke directie en partners.

Financieel beheer: SoM werkt met een externe boekhouder, maar de zakelijk leider houdt het overzicht op de financiën van de stichting en financiële afspraken met partners en team.

Fondsen en partners: contacten onderhouden, opstarten en uitbreiden met bestaande en nieuwe partnerorganisaties, sponsors en subsidiënten. SoM werkt op dit moment nog op projectbasis, met enkele meerjarige samenwerkingen. De doelstelling is om toe te werken naar structurele ondersteuning in het komende Kunstenplan.

Strategie ontwikkeling: uitwerking van zowel de korte als lange termijn plannen van de stichting in samenwerking met de artistieke directie.

Productieleiding: Aansturing en begeleiding van de producent bij toekomstige producties.

Functie-eisen:

  • Je beschikt over enkele jaren ervaring in een gelijksoortige functie;
  • Je beheerst de financiële aspecten (budgetbeheer, jaarrekening lezen, verslaglegging, fondsenwerving, rapportages) van een dynamische organisatie;
  • Je bent een goede organisator;
  • Je hebt affiniteit met de thematiek van SoM projecten;
  • Je hebt affiniteit met culturele sector en hebt kennis van de huidige ontwikkelingen in het culturele veld;
  • Je werkt graag zelfstandig en in een klein team;
  • Je hebt een hands-on mentaliteit;
  • Je bent taalvaardig, zowel in het Nederlands als Engels;
  • Je bent als zzp-er inzetbaar.

De werkzaamheden voor SoM zijn direct verbonden aan de lopende projecten en kunnen daarom in intensiteit wisselen gedurende het jaar. Op jaarbasis zullen de werkzaamheden neerkomen op gemiddeld 2 werkdagen per week. Uren en werkzaamheden zullen in overleg worden vastgesteld.

Interesse?
Stuur dan uiterlijk 13 december je cv en een motivatie naar info@sitesofmemory.nl, t.a.v. Katy Streek. Voor vragen kan je tevens een mail sturen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.