Residentie Orkest Den Haag: Aanvoerder Trompet

Het Residentie Orkest Den Haag in Den Haag zoekt een Aanvoerder Trompet voor 24-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-02-2022Wij zijn het Residentie Orkest Den Haag. Den Haag is de stad waarmee we onlosmakelijk zijn verbonden. De internationale, diplomatieke, politieke en koninklijke stad aan zee en stad van vrede en recht. Met onze muziek spelen we een belangrijke rol in het bereiken en verbinden van alle inwoners en bezoekers van Den Haag. Wij bieden een muzikale belevenis van topkwaliteit met een avontuurlijk en dynamisch karakter. Onze muziek, liveoptredens, maatschappelijke en educatieve programma’s verbinden, dagen uit, verrassen en laten je genieten. Onze artistieke interpretatie van muziek creëert dat unieke moment waarbij muziek, soms al eeuwenoud, ineens weer helemaal van nu is. Het orkest is altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier. In de rijke geschiedenis van het orkest waren dirigenten als Hans Vonk, Evgenji Svetlanov, Jaap van Zweden, Neeme Järvi en Nicholas Collon als chef-dirigent verbonden aan het internationaal opererende ensemble.

Vanaf seizoen 2021/2022 is Anja Bihlmaier onze chef-dirigent en zijn Richard Egarr en Jun Märkl als vaste gastdirigent aan ons orkest verbonden.

Het Residentie Orkest Den Haag heeft per direct een vacature voor een

Aanvoerder Trompet

24-28 uur per week (65-75%)

De functie
De functie Aanvoerder Trompet bestaat uit het spelen van prominente en vaak solistische 1e trompetpartijen in symfonisch repertoire. Daarnaast ben je inzetbaar voor (educatieve en maatschappelijke) activiteiten en podiumpresentaties in kleinere bezetting.

Aanvoerders hebben tevens taken die bijdragen aan de orkestorganisatie in het algemeen, zoals het zitting hebben in een proefspelcommissie, het bevorderen van een goede collegiale samenwerking, het leiding geven aan de groep en het fungeren als gesprekspartner voor het management ten aanzien van artistieke of personele vraagstukken aangaande de eigen groep of het orkest.

Functie-eisen
Het spreekt voor zich dat je je onderscheidt als trompettist en dat je juist onder (grote) druk weet te schitteren. Je combineert artistiek lef en eigenheid met een verbindend en inspirerend karakter als collega. Wij vragen openheid voor de authentieke speelstijl én voor hedendaagse muziek. Je vindt het leuk én belangrijk om naast je collectieve podiumactiviteiten mee te werken aan educatieve en maatschappelijke activiteiten en producties in ensembleverband en je bent aantoonbaar betrokken bij de organisatie.

Solliciteren en procedure
Graag ontvangen we uiterlijk 14 februari 2022 je sollicitatie in de vorm van een volledig ingevuld sollicitatieformulier.

Het proefspel vindt plaats op dinsdag 22 maart (voor- en eerste ronde) en woensdag 23 maart (finale ronde) 2022.

Verplicht repertoire:

  • trompetconcert van Haydn 1e deel tot aan de reprise (bij voorkeur te spelen op Bes-trompet);
  • trompetconcert van Tomasi tot aan de cadens;
  • mogelijk een nader te bepalen kamermuziekwerk waarin je samen speelt met enkele leden van het orkest;
  • nader te bepalen orkestpartijen.

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure en een trial kan eveneens onderdeel van de procedure zijn. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana van Iddekinge (Hoofd P&O), sana.van.iddekinge@residentieorkest.nl of (06) 315 798 02.

Overige informatie
Om voor deze baan in aanmerking te komen, geldt de voorwaarde dat als je afkomstig bent uit een niet-EU-land, je moet beschikken over een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Bij benoeming vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Kijk voor meer informatie over het Residentie Orkest op www.residentieorkest.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.