Plein Theater: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Plein Theater in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Marketing & Communicatie voor 16 à 36 uur per week (in overleg) | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenPlein Theater is een uniek theater in Amsterdam Oost met een actueel en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Onze programmering bestaat uit kleinschalige en intieme voorstellingen met moderne dans, jeugdtheater, hedendaagse kamermuziek en experimenteel theater. Wij kiezen enerzijds voor het vertonen van toptheatergroepen en anderzijds bieden wij ruimte aan jonge, talentvolle makers om ervaring op te doen en te experimenteren. In onze visie heeft de maker een centrale rol als aanjager van maatschappelijke verandering.

Ons productiehuis maakt daarnaast theaterprojecten die aansluiten bij historische en maatschappelijke thema’s van de wereld om ons heen.

Ter ondersteuning van ons programma zijn wij per direct op zoek naar een

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

16 à 36 uur per week (in overleg)

In ons theaterhuis komen er veel programmalijnen en veel verschillende publieksgroepen samen. Van hedendaagse muziekconcerten tot avontuurlijke dansperformances, jeugdtheater(lessen), expositie openingen en talkshows.

Als Stagiair(e) Marketing & Communicatie ben je medeverantwoordelijk voor de communicatie van de diverse programmering, evenementen en producties van Plein Theater. In de verschillende communicatie-uitingen behoud je een heldere lijn en identiteit.

Je werkt nauw samen met de communicatie-medewerker en directeur en onderhoud contact met betrokken programma- en theatermakers en partners. Je bent op de hoogte van de programma’s en trends in de culturele sector en werkt vanuit de visie en doelstellingen van het Plein Theater. De omvang en invulling van de oproep kan aangepast worden op je kwaliteiten, ervaring en studie en staat open voor eigen inbreng.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Online publiciteit, zoals het updaten van agenda’s, websites en social media;
 • Prikkelende content bedenken en maken voor op de website en social media;
 • Interne en externe distributie: Posters, flyers en programmafolders in en rondom het gebouw up to date houden en aanvullen, maar ook zorg dragen voor de verspreiding in Amsterdam (oost);
 • Publieksanalyse: Archiveren en analyseren van publieksdata dmv kleine enquête;
 • Meedenken over specifieke, gerichte acties en campagnes bij de programma’s en projecten en algemene campagnes voor het vergroten van de naamsbekendheid en bereik van het theater;
 • Meedenken over marketingbeleid, strategie en aanpak;
 • Aanmaken evenementen & tickets in planning- en ticketsysteem Stager en deze uitzetten op de diverse kanalen;
 • Meedenken over en vormgeven van een nieuwe vrienden-lidmaatschap en bijbehorende acties;
 • Verzamelen van content en beeldmateriaal bij de programma’s;
 • Het archiveren van drukwerk en publicaties;
 • Ondersteuning bij de ontwikkeling van grafische uitingen naar diverse media;
 • Mogelijke andere werkzaamheden op basis van je kunnen en interessegebied. Dit doen we in overleg,

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde stagiaire met affiniteit met theater en/of podiumkunsten. Je volgt een relevante studie, hebt basiskennis van marketing en wilt meer leren over theater-/ cultuurmarketing. Je woont in Amsterdam en weet wat de culturele-/ theatersector in de stad te bieden heeft.

Je bent een eigenwijze kracht dat zelfstandig kan werken en initiatief toont, maar ook ambitieus is om je in te zetten en te leren. Accuraat en resultaatgericht werken, een pro-actieve werkhouding en een hands-on mentaliteit zijn eigenschappen waar je je in herkent. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen. Je hebt ervaring met social media en een goede taalbeheersing (zowel Nederlands als Engels) in woord en geschrift. Verder heb je basiservaring met programma’s als Photoshop, InDesign, facebook ads, mailchimp etcetera.

Functie-eisen:

 • Volgt een relevante opleiding, bij voorkeur HBO zoals Communicatie of Creative Business;
 • Is gemotiveerd en leergierig;
 • Spreekt en schrijft correct Nederlands en Engels;
 • Ervaring met social media;
 • Ervaring met programma’s als Photoshop, InDesign, facebook ads en mailchimp;
 • Kennis van het culturele werkveld is een pre.

Wat bieden wij?
We bieden je een fijne, creatieve en leerzame werkomgeving met ruimte om te groeien. We geven een werkervaring in een culturele organisatie met een nationaal en internationaal netwerk. Je krijgt bij ons redelijk veel ruimte om met je ideeën bij te dragen en aan de slag te gaan. Gedurende de stageperiode word je door onze medewerkers begeleid en in overleg kun je gaandeweg meer verantwoordelijkheden op je nemen die passen bij jou talenten. Je bent een onmisbaar en gelijkwaardig onderdeel van Team Plein Theater en bent in hoge mate betrokken bij de uitvoer van onze plannen.

Interesse?
Stuur een korte motivatiebrief met CV o.v.v sollicitatie stage marketing en communicatie naar elise@plein-theater.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.