Oorkaan: Manager Business Development

Oorkaan in Amsterdam zoekt een Manager Business Development voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2021Sinds de oprichting in 2001 vanuit het Concertgebouw Amsterdam creëert Oorkaan theatrale concerten. De professionele musici die met Oorkaan samenwerken maken mondiale inclusieve klassieke muziek voor een jong publiek van alle leeftijden toegankelijk. De theatrale concerten zijn zonder woorden en daarmee voor iedereen toegankelijk.

Oorkaans missie is tweeledig: zij wil zo veel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met klassieke muziek, én de West-Europese canon van de klassieke muziek openbreken. Oorkaan spreekt daarbij over ‘mondiale klassieke muziek’.

Manager Business Development

24 uur per week

Over de rol
Als Manager Business Development werk je nauw samen met de Manager Boekingen en de Manager Marketingcommunicatie. Jij neemt daarin de lead voor het identificeren van nieuwe kansen op het gebied van marktverbreding, productdifferentiatie en nieuwe financieringsinstrumenten. Je gaat nieuwe zakelijke initiatieven mede ontwikkelen waarbij je jouw innovatieve en strategische vaardigheden graag inzet. Daarnaast weet je ook goed hoe je deze kansen vertaalt naar de praktijk en neem jij de leiding in de uitrol daarvan.

Over jou
Jij haalt energie uit het ontwerpen en uitrollen van nieuwe financieringsinstrumenten. Jij positioneert Oorkaan in het binnen- en buitenland en zet Oorkaan nog steviger op de kaart.

Heb jij innovatieve ideeën hoe Oorkaan een volgende stap kan zetten door te bouwen aan haar financieringsmix en identiteit? En weet jij als geen ander hoe je een deal sluit? Dan nodigen we graag uit om te reageren op deze vacature.

Jij bent…

 • … altijd opzoek naar kansen om gestelde doelen te behalen en pakt graag de ruimte om deze doelen te evalueren en zonodig bij te stellen;
 • … iemand die aantoonbaar succes heeft geboekt met het inzetten van verschillende financieringsinstrumenten;
 • … graag aan het werk op zowel strategisch en tactisch niveau maar begrijpt dat in een kleine organisatie het ook nodig is om op operationeel niveau te kunnen werken;
 • … comfortabel in het voeren van gesprekken met allerlei soorten stakeholders;
 • … in staat om de directie uit te dagen en een strategie voor financiering en positionering samen te ontwikkelen;
 • … iemand die weet hoe je een netwerk ontwikkelt en benut in de juiste mix van vermogende particulieren en corporate partners.

Onze werkwijze
Sinds september 2021 heeft Oorkaan haar eigen ensemble en zet daarmee een grote stap in haar artistieke ontwikkeling en identiteit. Het Oorkaan Ensemble maakt jaarlijks een nieuwe productie. Daarnaast creëert Oorkaan met gastensembles en orkesten als Het Concertgebouworkest familieconcerten.

Ons internationaal prijswinnend jeugdgezelschap speelt 100 a 150 voorstellingen per jaar van Amsterdam-West tot aan China, Italië en in de Verenigde Staten. Met een aantal Europese concertzalen als vaste partners, is Oorkaan op zoek naar een duurzame manier van internationale touring.

Oorkaan heeft vier pijlers en zoekt versterking om zich hierin beter te positioneren en aanvullende financiering te realiseren om zo haar onafhankelijkheid te vergroten.

 1. Ontwikkelen (R&D): onderzoek en ontwikkeling van het theatraal concert, het genre jeugdmuziek en talentontwikkeling van musici en makers middels masterclasses in binnen- en buitenland.
 2. Maken: (co)creatie van producties volgens de Oorkaan-methode.
 3. Spelen: (inter)nationale tournees.
 4. Verdiepen: Educatie en participatie voor regulier publiek en voor scholen, kennisuitwisseling en wederzijdse inspiratie in het veld.

Kijk voor meer informatie over Oorkaan in ons jaarverslag 2020.

Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst. Zie voor meer informatie over Oorkaan: www.oorkaan.nl.

Ons aanbod
Omdat deze rol nieuw is binnen het Oorkaan-team krijg je de mogelijkheid om de invulling samen met de directie verder vorm te geven. Jij gaat ervoor zorgen dat we meer geld ophalen en een onafhankelijkere positie krijgen. Dat is jouw uitdaging. Er zijn veel kansen die wij al identificeren, we nodigen je uit om die te pakken en die te verfijnen, te realiseren en/of aan te vullen. Verder bieden wij jou:

 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de podiumkunsten voor jeugd waarbij wij streven om de theatrale concertbeleving voor elk kind mogelijk te maken.
 • Bij een internationaal gezelschap te werken met een heel tof eigen ensemble van vier musici die meer kunnen dan alleen muziek maken.
 • Een plek in een klein, slagvaardig en inclusief team van ongeveer 14 personen, waar iedereen met passie voor de kunst met elkaar samenwerkt.
 • Een contract voor een jaar met de intentie tot verlenging.
 • Een salaris van € 40.000 tot € 50.000 per jaar op basis van een fulltime dienstverband en afhankelijk van leeftijd en werkervaring. Het salaris is gebaseerd op schaal VIII van de cao Toneel & Dans.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals op basis van fulltime dienstverband: 27 vakantiedagen en 8 vastgestelde ATV dagen, pensioenopbouw.
 • Een fijne werkplek in de Kempenaerstudio in Amsterdam-West waar we ook een repetitiestudio en een lunchruimte hebben.
 • Oorkaan onderschrijft de Fair Practice Code en investeert met een royaal persoonlijk ontwikkelbudget voor opleiding en training, aandacht en begeleiding in het welzijn van haar personeel.

Solliciteer
Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Klik dan op onderstaande solliciteer-button om enkele vragen te beantwoorden en je cv te uploaden. Mocht je vooraf nog inhoudelijke vragen hebben, mail dan zakelijk leider, Jennifer Thompson (jennifer@oorkaan.nl).

Graag ontvangen we jouw sollicitatie uiterlijk 1 december december 2021. Bij een tweede gesprek zul je worden gevraagd een praktijkopdracht voor te bereiden.

Oorkaan onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en Inclusie. We zien dan ook graag een afspiegeling van de maatschappij terug in ons team, in ons publiek en op ons podium. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur daarom uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.