Noorderlicht: Medewerker Marketing & Communicatie

Noorderlicht in Groningen zoekt een Medewerker Marketing & Communicatie voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-12-2021Noorderlicht is een betrokken kunstinstelling voor fotografie en verwante media. Wij organiseren een internationale biënnale (de eerstvolgende in 2023) en produceren tentoonstellingen in onze Studio en daarbuiten. Ons werkterrein zijn de drie noordelijke provinciën.Onze thuisbasis is de stad Groningen. Het programma van Noorderlicht beweegt zich al ruim dertig jaar op het snijvlak van kunst, experiment en maatschappelijke urgentie. Onze positie in Noord-Nederland zorgt voor een uniek perspectief, van waaruit wij het geëngageerde karakter van de fotografie bevlogen over het voetlicht brengen. De laatste jaren richten we ons op alle media die de lens als reëel of virtueel middel voeren: de zogeheten lens-based media. Het werk van zowel jonge als gevestigde makers wordt gestimuleerd en gepresenteerd.

Noorderlicht zoekt per 1 januari 2022 een

Medewerker Marketing & Communicatie

16 uur per week

Je wordt in deze functie verantwoordelijk voor onze online en offline communicatie van het formuleren van het beleid tot aan de uitvoering ervan.

Als marketing- en communicatiemedewerker van Noorderlicht ben je

  • Gepassioneerd: je hebt een hart voor fotografie, andere vormen van lens-based media en de culturele sector.
  • Strategisch: je kunt denken in meerjarenstrategieën en bent in staat om zowel lange termijn als projectgerichte plannen te ontwikkelen.
  • Maatschappelijk geworteld: Je weet zowel het ervaren publiek aan ons te binden als jongeren die ons toekomstige publiek vormen. Je bent je bewust van het belang van diversiteit en inclusiviteit.
  • Flexibel en stressbestendig: bij voorkeur ben je in de gelegenheid om je werktijden flexibel in te delen. In de aanloop naar een tentoonstelling of festival wordt er meer van je gevraagd dan in de rustigere periodes en er zijn momenten dat er even een tandje bij moet.
  • Teamspeler: we werken met een klein team. De werkzaamheden zijn uiteenlopend en we nemen allemaal verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. De lijnen zijn kort, de bedrijfscultuur is informeel.
  • Bedreven in en op digitale / social media: het is belangrijk dat we voortdurend herkenbaar aanwezig zijn op alle sociale platforms. Je bent in staat om samen met anderen de website te onderhouden in ons CMS en onderhoudt de nieuwsbrief.
  • Creatief en innovatief: ieder project is maatwerk. Dat maakt het werk spannend en afwisselend. We vinden het belangrijk dat je de boodschap en het profiel van Noorderlicht aansprekend kunt overbrengen aan het publiek. Er is bij ons veel ruimte voor eigen en nieuwe inzichten.
  • Taalvaardig; Je schrijft goed en hebt een goede beheersing van minimaal Engels en Nederlands.

Spreekt het bovenstaande je aan? Dan hebben wij je een boeiende en dynamische werkomgeving te bieden. De vergoeding betreft omgerekend vanuit ons ZZP-tarief € 2060 per maand. Dat is gebaseerd op gemiddeld 16 uur per week, te verdelen al naar gelang de planning en de programmering.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.