Nederlands Fotomuseum: Projectleider Tentoonstellingen

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zoekt een Projectleider Tentoonstellingen voor 30-38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 05-12-2021Het Nederlands Fotomuseum, hét nationale museum voor fotografie, waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en plaatst de bijna zes miljoen negatieven, dia’s, contactalbums en vintage prints in een actuele context. Daarbij omarmt het museum fotografie die reflecteert op de wereld en deelt die met de samenleving. Het museum streeft naar meerstemmigheid in alles wat het doet, niet in de laatste plaats in het personeelsbestand.

Het Nederlands Fotomuseum zoekt een Projectleider Tentoonstellingen voor 30 tot 38 uur per week

Projectleider Tentoonstellingen

30-38 uur per week

De functie:
Als projectleider tentoonstellingen ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en opzetten van projecten en de bijbehorende projectorganisatie. Een nieuw project begint met het opstellen van een projectplan op basis van een opdrachtformulering. Je denkt na over de projectaanpak, de fasering en de rolverdeling. Dit projectplan bespreek je met de teamleider presentatie & publieksbereik. Zodra het voorstel akkoord is stel je het projectteam verder op. Daarna ben je ook verantwoordelijk voor het aansturen van dit projectteam. Samen met het team zorg je ervoor dat het project op tijd opgeleverd wordt. Om dit te bereiken monitor je de ontwikkelingen die de uitvoering van het project kunnen beïnvloeden, bewaak je de voortgang van het project en voer je de bijbehorende administratieve werkzaamheden uit. Uiteraard bewaak je tussendoor ook de financiën. Als projectleider tentoonstellingen rapporteer je aan de teamleider presentaties & publieksbereik.

Wij zoeken een georganiseerde, resultaatgerichte en daadkrachtige projectleider. Je houdt door je effectieve manier van communiceren iedereen goed op de hoogte van de status van het project. Ook heb je er geen probleem mee om meerdere projectteams tegelijkertijd aan te sturen. Je stuurt de projectteams op collegiale wijze aan, met ruimte voor vragen, overleg en feedback. Daarnaast ben je gestructureerd, besluitvaardig en heb je ervaring op het gebied van projectmatig werken binnen musea. Tot slot ben je benaderbaar, flexibel en organisatiebewust.

Wat ga je doen?

 • Je stelt op basis van de opdrachtformulering een projectplan op met specificaties ten aanzien van projectaanpak, fasering en tijd, rolverdeling en bemensing, budget en kwaliteit en legt dit voor aan de teamleider presentaties & publieksbereik;
 • Je stelt projectteams samen in overleg met de teamleider presentaties & publieksbereik;
 • Je geeft projectmatig leiding aan de (interne en externe) projectmedewerkers en het bouwteam voor wie je aanspreekpunt, adviseur en overlegpartner bent;
 • Je stemt regelmatig af met de teamleider presentaties & publieksbereik;
 • Je monitort de ontwikkelingen die de uitvoering van het project kunnen beïnvloeden;
 • Je bewaakt de voortgang van het project en je budget en stuurt bij indien nodig;
 • Je voert administratieve werkzaamheden t.b.v. het project uit zoals het aanvragen van offertes en opstellen van overeenkomsten;
 • Je evalueert de opgeleverde projectresultaten en stelt verbetervoorstellen op;
 • Je volgt ontwikkelingen in de museale wereld die betrekking hebben op je eigen vakgebied en speelt hierop in.

Wat neem je mee?

 • Affiniteit met de missie en visie van het Nederlands Fotomuseum;
 • HBO+ werk- en denkniveau met ongeveer 3 tot 5 jaar aan relevante werkervaring;
 • Ervaring met projectmatig werken binnen musea en het realiseren van museale tentoonstellingen (museaal werken);
 • Ervaring in het maken van (project)planningen en werkbegrotingen;
 • Goed kunnen communiceren met makers/fotografen, (grafisch) vormgevers, leveranciers en uitvoerders;
 • Kennis van en inzicht in bouwtechniek, (bouw-) materialen, gereedschappen en veilig werken is een pre;
 • Affiniteit met fotografie, 2- en 3D vormgeving, beeldende kunst en oog voor visuele kwaliteit;
 • Goed zicht op de posities en de belangen van de verschillende betrokkenen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent doortastend, stressbestendig, kan werken met deadlines en bent resultaatgericht.

Wat bieden wij?
Het museum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die zichzelf ontwikkelt van een traditioneel museum tot een platform voor fotografie.
Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal €3.004,- en maximaal €3.933,- bruto (schaal 9 Museum cao) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.nederlandsfotomuseum.nl. Om meer specifieke informatie in te winnen over de functie, kan je contact opnemen met Mariska Davids (Teamleider Presentaties en Publieksbereik) via het e-mailadres mdavids@nederlandsfotomuseum.nl.

Reageren:
Ben je geïnteresseerd in deze positie en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteren kan tot 5 december 2021 door een mail met motivatiebrief en cv te sturen naar Lisette de Lange (ldelange@nederlandsfotomuseum.nl) onder vermelding van “sollicitatie projectleider tentoonstellingen Nederlands Fotomuseum”.

Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.