Nationaal Museum van Wereldculturen: Coördinator Horeca en Hospitality

Het Nationaal Museum van Wereldculturen in Leiden zoekt een Coördinator Horeca en Hospitality voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 22-01-2022Het Afrika Museum bij Nijmegen, het Tropenmuseum in Amsterdam en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea over mensen. Onze missie is inspireren tot wereldburgerschap en een open blik op de wereld. Samen met het Wereldmuseum in Rotterdam tonen wij de meest cultureel diverse collectie van Nederland.

Bij Museum Volkenkunde in Leiden hebben wij per direct een vacature voor de functie van

Coördinator Horeca & Hospitality

36 uur per week

Het team hospitality
De hospitality medewerkers verrichten hun werkzaamheden bij de receptie en telefooncentrale, de entree- en informatiebalie, de museumshop, het inpandige Museumcafé en bij Café Abel, het café net buiten het museumterrein.

Het team stelt de bezoekersbeleving van onze museum- en verhuurgasten centraal en houdt zich bezig met alle onderdelen die daaraan bijdragen. Dat begint al bij het eerste contact per telefoon of mail en eindigt – althans voor het team hospitality – bij het inpakken van het cadeautje aan het eind van het bezoek. En bevat verder alles daartussenin.

Samen zorgen zij ervoor dat de bezoekers graag terugkomen en hun goede bezoekervaringen delen met anderen.

Wat ga je doen?
Als coördinator ben je operationeel en resultaatverantwoordelijk voor alle onderdelen van de afdeling hospitality. Je takenpakket is uitgebreid, afwisselend en uitdagend.

Je geeft leiding aan een team van circa 35-40 medewerkers, waarvan een groot deel op oproepbasis werkzaam is. Je hebt daarbij aandacht voor een collegiaal werkklimaat met ruimte voor plezier en initiatief en maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die de diverse onderdelen gezamenlijk bieden voor het behalen van de vastgestelde resultaten, zowel kwalitatief als kwantitatief. Je weet meerwaarde te creëren door verbindingen te maken tussen de museale en commerciële uitdagingen en hiervoor sla je figuurlijk een brug tussen de verschillende afdelingen.

De horecafunctie neemt een belangrijke plek in en hier luisteren de resultaten nauw. De beide (dag-)cafés verwelkomen de museumbezoekers, maar staan ook garant voor de verzorging van de evenementen en activiteiten van museum en externe verhuur. Jij zorgt voor een optimale afstemming van aanbod, inkoop en marges, om zo tot een verantwoord bedrijfsresultaat te komen.

Het hospitality team werkt nauw samen en ondersteunt elkaar bij het streven naar een hoog service- en kwaliteitsniveau, met een scherp oog voor een efficiënte inzet van mensen en middelen.

Wie zoeken wij?
Je bent een ondernemende en verbindende teamleider met liefde voor de culturele sector en ruime kennis en (leidinggevende) ervaring in horeca en hospitality.

Gastvrijheid staat voor jou voorop. Je hebt een positieve en motiverende instelling en bent op de momenten die er toe doen coachend en ondersteunend aanwezig op de werkvloer. Zo help je je medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en zich verder te ontwikkelen.

Het is belangrijk dat jij een goed financieel inzicht hebt en weet om te gaan met het zelfstandig exploiteren van de horeca-locaties. Je plant en organiseert activiteiten doelmatig en regelt adequaat de benodigde mensen en middelen. Jij weet met drukte en wisselende uren om te gaan en weet trends en ontwikkelingen creatief te vertalen naar een verrassend aanbod.

Wij denken dat een vakgerelateerde opleiding op hbo-niveau (bijvoorbeeld hotelschool of facility management) en minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie zullen bijdragen aan jouw succes als coördinator hospitality.

Daarnaast vinden wij de volgende competenties belangrijk:

 • Ondernemerschap
 • Coachend leiderschap
 • Organisatie- en klantsensitiviteit
 • Gastgerichtheid
 • Kwaliteitsgerichtheid
 • Resultaatsgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Samenwerken
 • Flexibel

En tot slot: je staat opgewekt in het leven, houdt van nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen en wilt jezelf ook graag verder ontwikkelen. Je krijgt er bij ons alle kansen voor.

Dit bieden wij
We vragen veel, maar we bieden ook wat.

 • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • De functie wordt gewaardeerd in schaal 9 van de museum cao en het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.840,- en € 3.718,- bruto per maand bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. Wij bieden een bescheiden tegemoetkoming in de reiskosten;
 • Een mooie werkplek in het centrum van Leiden, vlak bij het centraal station;
 • Zo’n 300 enthousiaste en ambitieuze collega’s op 4 museumlocaties in Nederland;
 • En uiteraard altijd gratis toegang voor jou en je directe familie bij het Wereldmuseum, Tropenmuseum, Afrikamuseum en Museum Volkenkunde.

Ben jij geïnteresseerd?
Stuur dan bij voorkeur uiterlijk 22 januari 2022 een motivatiebrief en je cv via onderstaande sollicitatiebutton.

Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde.
De vacature is beschikbaar zolang deze zichtbaar is op www.volkenkunde.nl.

Het Nationaal Museum voor Wereldculturen is een inclusieve organisatie en staat open voor alle mensen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen wij bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Heeft bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord?
Voor algemene informatie kun je contact opnemen met personeelszaken@wereldculturen.nl en voor inhoudelijke informatie met miep.huivenaar@wereldculturen.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.