Music Meeting Festival: Stagiair(e) Marketing en Communicatie

Music Meeting Festival in Nijmegen zoekt een Stagiair(e) Marketing en Communicatie voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 05-01-2022Music Meeting Festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Tijdens het Pinksterweekend staat Park Brakkenstein in Nijmegen traditioneel drie dagen lang, met meer dan dertig concerten, in het teken van muzikale ontmoetingen. Music Meeting Festival presenteert niet één genre muziek, maar programmeert zeer breed, van nieuwe coproducties van opvallende jazzmusici, de nieuwste salsa uit Cuba tot Aziatische avant-garde.

Daarnaast organiseert Music Meeting door het jaar heen concerten in Nijmegen en daarbuiten, en biedt zij een online muziekkanaal Music Meeting All Ears. Music Meeting houdt kantoor in het Festivalhuis, hartje Nijmegen.

Music Meeting zoekt een

Stagiair(e) Marketing en Communicatie

16-24 uur per week

Periode: februari – juni 2022 (5 maanden)

Werkzaamheden:
Tijdens deze veelzijdige marketingstage draai je mee in de laatste vijf maanden voorafgaand aan het festival. Op allerlei vlakken ondersteun je het hoofd marketing, waarbij ook zeker jouw creatieve inbreng wordt verwacht. We werken in een klein team, waarbij je ook rechtstreeks te maken krijgt met en leert over andere aspecten van het festival, zoals programmering, productie, fondsen- en sponsorwerving. Je doet volop ervaring op en ontwikkelt je in het bijzonder op het gebied van eventmarketing.

Je zult je voornamelijk bezighouden met de volgende taken:

 • Digitale communicatie (o.a. opmaak nieuwsbrieven, planning social media, content website);
 • Verzamelen van (artiest) teksten, beelden en relevante online content;
 • Festival en Concerts promotie, het ondersteunend benaderen van media, doelgroepen en partners (online/offline);
 • Research naar communicatiekanalen voor nieuwe (inter)nationale en regionale doelgroepen;
 • Ondersteuning van o.a. Music Meeting Young Ears jongeren campagne
 • (*) Het bedenken en activeren van je eigen (marketing/PR) campagne(s) behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden

Profiel:
We zoeken een proactieve, creatieve en ondernemende student marketingcommunicatie met:

 • Passie voor / en brede interesse in muziek;
 • Kennis van digitale kanalen en trends;
 • Ervaring met online design tools;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, en bij voorkeur ook Engels en eventueel Duits;
 • Je schrijft graag, professioneel en goed;
 • Je bent nauwkeurig, werkt gestructureerd en kan de juiste prioriteiten stellen;
 • Bij voorkeur woon je in (de omgeving van) Nijmegen.

We bieden jou:
Een uitdagende stageplek bij een kleine en dynamische festival organisatie, waarbij je als stagiair(e) een volwaardige rol hebt en ook de ruimte krijgt om jouw ideeën in te brengen. Je krijgt een brede kennismaking met de (internationale) festivalwereld en volop kansen om je culturele netwerk op te bouwen.

Stagevergoeding:
Voor een tweedaagse stage bieden we je een stagevergoeding van Euro 180, – per maand en vergoeden we eventuele reis- en onkosten.

Geïnteresseerd?
Spreekt onze oproep en stageplek je aan? Dan kun je je tot en met 5 januari 2022 met een prikkelende CV + motivatie melden via Stefano Oosthof | Marketing Manager Music Meeting | stefano@musicmeeting.nl.

Voor meer informatie over Music Meeting:

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.