Museum Tot Zover: Medewerker Communicatie & Events

Museum Tot Zover in Amsterdam zoekt een Medewerker Communicatie & Events voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-12-2021Hoe breng je de dood aan de man? Museum Tot Zover timmert de laatste jaren flink aan de weg met tentoonstellingen op het gebied van kunst en fotografie rondom sterfelijkheid. Er zijn grote ambities met de doorontwikkeling van het kenniscentrum en het educatief programma.

Bij deze ambities past een creatieve en gedreven

Medewerker Communicatie & Events

24 uur per week

Profiel
De medewerker Communicatie & Events kan goed multitasken en is supercreatief. Je bent een self-starter, ondernemend, onderzoekend en resultaatgericht. Je hebt niet alleen affiniteit met de museale wereld, maar ook met de dood als thema van het museum. Natuurlijk ben je een digital native. De museumstaf is klein en in de hectiek vlak voor grote activiteiten, houd jij je hoofd koel. Het is handig als je in of vlakbij Amsterdam woont.

Taken

 • (mede) ontwikkelen en uitvoeren van de marketing- en publiciteitsstrategie, gericht op diverse doelgroepen;
 • uitvoeren van communicatieplannen bij tentoonstellingsprojecten;
 • organiseren en coördineren van events;
 • uitdragen en bewaken van de identiteit van het museum (beeld en tekst);
 • snel kunnen vormgeven voor interne en externe communicatie;
 • verantwoordelijk voor beheer social media (Facebook, Instagram, TikTok, Twitter, LinkedIn), inclusief het hierop aansturen van vrijwilligers en stagiairs;
 • medeverantwoordelijk voor website en nieuwsbrief van Tot Zover, inclusief schrijven van teksten en het online plaatsen van teksten in het CMS;
 • participeren in het netwerk van museummarketeers in Amsterdam.

Kwaliteiten
We zoeken een creatieve multitasker met:

 • een sterke visie op (online) communicatie;
 • een scherp oog, je kunt goed vormgeven;
 • de vaardigheid om lekker te schrijven (social media, website, persberichten), ook in het Engels;
 • ervaring met website CMS, Google Analytics en vormgevingssoftware. Ook in andere software ben je snel thuis;
 • de kunde om het hoofd koel te houden – er lopen altijd meerdere projecten tegelijk, jij behoudt hierin het overzicht (events en communicatie);
 • een sociale persoonlijkheid die zich kan vinden in een klein team met veel vrijwilligers.

Wij bieden
De mogelijkheid om jouw visie tot leven te wekken in een klein en enthousiast team met veel ambitie. Dit betreft een tijdelijke functie met de duur van een jaar, maar bij goed functioneren, bieden we een contract voor onbepaalde tijd aan. Het brutosalaris is € 1.600 (24 uur) en er is een pensioenregeling.

Solliciteren
Bij ons museum draait het om de inhoud. Daarom geven we sollicitanten een inhoudelijke opdracht en worden de sollicitaties geanonimiseerd. Jouw naam en e-mailadres worden dan ook niet gezien door de sollicitatiecommissie; zij zien enkel jouw tekst.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Beantwoord dan onderstaande vragen. Het is niet nodig om een motivatiebrief of cv mee te sturen. Zo beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk.

 • Wat heb jij gezien, gelezen of gehoord over de dood en vind je heel goed. Denk aan film, exposities, theater, et cetera. Waarom vond je dit zo goed?
 • In 2022 organiseren wij de tentoonstelling De lekkere dood, over eetcultuur en de dood. Bedenk een passend event, omschrijf de doelgroep en omschrijf hoe je deze gaat bereiken (online/offline strategie).
 • Wat is het leukste compliment dat ooit hebt ontvangen en waarom?

Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 5 december 2021 en kan gestuurd worden naar Hanita Koopmans (h.koopmans@totzover.nl, of via de knop onderaan deze pagina). De eerste gespreksronde is op maandag 13 december 2021 en de tweede ronde op maandag 20 december.

Voor vragen kun je per mail contact opnemen met directeur Guus Sluiter, g.sluiter@totzover.nl.

Over Museum Tot Zover
Tot Zover maakt prikkelende tentoonstellingen met maatschappelijke relevantie en biedt een podium aan kunstenaars, vormgevers en fotografen. We zijn niet bang voor een ongewone invalshoek en gaan altijd voor inhoud en relevantie. De open, heldere en soms speelse toon van Tot Zover creëert een informatieve omgeving waar je leert over doodscultuur en sterfelijkheid. Het museum is gevestigd op de grootste (en mooiste!) begraafplaats van Nederland, een groene oase van (eeuwige) rust in Amsterdam Oost. Zo komen leven en dood letterlijk samen in ons museum.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.