Museum Tot Zover: Bibliothecaris

Museum Tot Zover in Amsterdam zoekt een Bibliothecaris voor 4-8 uur per week, werktijden in overleg | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenOver Museum Tot Zover:
Tot Zover maakt prikkelende tentoonstellingen met maatschappelijke relevantie en biedt een podium aan kunstenaars, vormgevers en fotografen. We zijn niet bang voor een ongewone invalshoek en gaan altijd voor inhoud en relevantie. De open, heldere en soms speelse toon van Tot Zover creëert een informatieve omgeving waar je leert over doodscultuur en sterfelijkheid. Het museum is gevestigd op de grootste (en mooiste!) begraafplaats van Nederland, een groene oase van (eeuwige) rust in Amsterdam Oost. Zo komen leven en dood letterlijk samen in ons museum.

De dood is, paradoxaal genoeg, een levendig onderzoeksveld. Onze bibliotheek wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe boeken of publicaties over de dood. Ook vind je op onze website een scriptiedatabank vol bachelor- en masterscripties. Die gaan bijvoorbeeld over hoe we omgaan met de dood van popsterren, of over wat prentenboeken bijdragen aan het doodsbesef van jonge kinderen. Als onze bibliothecaris loop je al deze onderzoeken en thema’s tegen het lijf.

Het registreren van boeken, tijdschriften, brochures en het bijhouden van onze scriptiedatabank is namelijk jouw taak in deze vrijwilligersfunctie als:

Bibliothecaris

4-8 uur per week, werktijden in overleg

Wij zoeken iemand die:

  • het leuk vindt om zich in deze teksten en onderzoeken te verdiepen;
  • ervaring heeft met het registreren en beschrijven van boeken en tijdschriften;
  • bij voorkeur ervaring heeft met Adlib of een vergelijkbaar bibliotheeksysteem;
  • de Nederlandse taal goed beheerst en Engelse publicaties kan beschrijven;
  • zelfstandig kan werken in een klein team.

Wij bieden:

  • een gezellige werkomgeving met veel leuke collega’s;
  • een reiskostenvergoeding;
  • korting op artikelen uit de museumwinkel;
  • regelmatige vrijwilligersbijeenkomsten en uitjes;
  • begeleiding en ruimte om je verder te ontwikkelen.

Hoe kun je reageren?
Wil je meteen solliciteren? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar g.sluiter@totzover.nl, of via de knop onderaan deze pagina. Vermeld daarbij dat het om de vacature vrijwilliger voor de bibliotheek gaat. Heb je vragen over de vacature? Dan kun je Guus Sluiter, directeur van ons museum, bereiken via het telefoonnummer 06-17480477.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.