Museum Boijmans Van Beuningen: Stagiair Onderwijs

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zoekt een Stagiair Onderwijs voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 07-12-2021Museum Boijmans Van Beuningen is een museum met collecties van wereldniveau. Het beheert topverzamelingen op het gebied van oude kunst, prenten en tekeningen, moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid en design, in totaal ruim 151.000 objecten. Het museumgebouw is vanwege grootschalige renovatie gesloten. Sinds november is de collectie te zien in Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld waar de collectie veilig wordt getoond en verzorgd. Daarnaast ontwikkelt het museum een divers programma op onze locatie Boijmans Hillevliet in Rotterdam zuid en geven cultuurcoaches wekelijks les op verschillende partnerscholen in de stad.

Ter versterking van de afdeling Educatie en publieksbegeleiding zoeken wij voor het voorjaar van 2022 een:

Stagiair Onderwijs

16-24 uur per week

Stagiair Onderwijs
Als stagiair(e) Educatie en publieksbegeleiding werk je actief mee aan activiteiten van de afdeling educatie en maak je onder begeleiding van een professioneel team kennis met de wereld van museumeducatie.

  • circa 5 maanden (circa 1 februari – 9 juli 2022)
  • 16-24 uur per week
  • duur, periode en uren in overleg

Functieomschrijving:

  • De stagiair zal meewerken aan het cultuurcoachproject op een van onze partnerscholen in Rotterdam zuid: sprankelende beeldende vaklessen (voor groep 1 tot en met 8 primair onderwijs) geïnspireerd door de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen die wekelijks worden gegeven door een cultuurcoach, de verbindende factor tussen school en museum. De stagiaire ondersteunt bij de ontwikkeling, uitvoering en organisatie van de lessen en uitstapjes en presentaties van de resultaten.
  • De stagiair werkt mee aan het doorontwikkelen van projecten en programma’s bij Depot Boijmans Van Beuningen (het verder ontwikkelen van onderwijsprogrammering voor uiteenlopende onderwijsvormen: van primair onderwijs tot aan Universitaire projecten) en Boijmans Hillevliet (zoals de lessen voor de verlengde leertijd of het opzetten van Leerwerkplaats voor mbo).

Wij bieden:
Een afwisselende stageplek voor minimaal 4 maanden in een plezierige werkomgeving. Je hebt een eigen begeleider op de afdeling, en maakt deel uit van de afdeling als geheel. We geven je graag eigen taken en verantwoordelijkheden en leren je zelfstandig werken en nadenken. Dit maakt dat stagiair(e)s een goed beeld krijgen van de verschillende aspecten van het werk achter de schermen in het museum. Binnen de stages is ruimte om in overleg een eigen of opleiding gerelateerde opdracht uit te voeren. Een stagevergoeding is niet beschikbaar.

Wij zoeken:
Een enthousiaste hbo-/wo-stagiair, bijvoorbeeld docentenopleiding beeldende vakken. De stagiair(e) heeft een nieuwsgierige, creatieve en open werkhouding. De stagiair is representatief en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Heb je vragen over de vacature dan kun je contact opnemen met veldman@boijmans.nl of 010 – 441 94 77 (dinsdag tot en met donderdag). Wil je reageren stuur dan vóór 8 december 2021 een sollicitatiebrief met cv naar Inèz Veldman.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.