Museum Boijmans Van Beuningen: Projectmedewerker BVB Collections

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zoekt een Projectmedewerker BVB Collections voor 20 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-12-2021De kunstcollectie van Boijmans Van Beuningen bestaat uit zeven eeuwen (Westerse) kunstgeschiedenis en is in 172 jaar uitgegroeid tot ruim 151.000 kunstwerken. Tijdens de renovatie en vernieuwing van het museumgebouw blijft de collectie deels zichtbaar in schoolklassen, in de stad en in (inter)nationale musea. In 2028 hoopt het museum de deuren te openen van het dan vernieuwde, veelzijdige en eigenzinnige kunstmuseum in het hart van Rotterdam. Onlangs opende Depot Boijmans Van Beuningen, het eerst publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea.

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert internationale collectietentoonstellingen onder de naam BVB Collections met als doel het museum en zijn collectie internationaal bekender te maken. Ter ondersteuning van het programma zoekt het museum per 1 februari 2022 een

Projectmedewerker BVB Collections

20 tot 24 uur per week

Profiel
Je bent een energieke museumprofessional, in staat om tentoonstellingen projectmatig en organisatie-breed op te zetten en bijbehorende werkzaamheden te plannen en coördineren. Tevens bied je ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling en kun je goed met verschillende computerprogramma’s overweg in tekst en beeld. Je werkt graag in een internationaal veld en hebt kennis van en ervaring met het regelen van bruikleenverkeer. Je kunt goed samenwerken met verschillende disciplines binnen het museum, zoals registrars, conservatoren, medewerkers collectiebeheer. Je rapporteert aan het hoofd internationale tentoonstellingen en ondersteunt haar in de dagelijkse administratie van het bureau. Je bent ondernemend, klantgericht en hebt een dienstverlenende instelling. En uiteraard hou je van kunst!

Taken en verantwoordelijkheden
Als projectmedewerker ondersteun je het hoofd internationale tentoonstellingen bij verschillende werkzaamheden. Dat is onder meer het bieden van organisatorische en administratieve ondersteuning van de afdeling, als ook het assisteren bij het opzetten van nieuwe tentoonstellingen die zijn weerslag vinden in een fysieke en een digitale brochure.

Ook ondersteun je het hoofd bij werkzaamheden van het programma als het opzetten en uitvoeren van collectietentoonstellingen, die projectmatig worden uitgevoerd. Dat betekent onder andere het inventariseren van werkzaamheden en kosten. Het opmaken van planning en begroting om de inzet van arbeid en middelen op elkaar af te stemmen en beheersbaar te houden. Je coördineert het project en draagt zorg voor een goede procesbegeleiding, je signaleert knelpunten en je bent het aanspreekpunt.

Je onderhoudt contacten met de bruikleennemer om het project volgens de eisen en wensen van het museum te laten uitvoeren. Dit houdt onder meer in de zorg voor de juiste verpakking-, transport- en tentoonstellingseisen, verzekering en begeleiding.

Het coördineren van de uitvoering van bijkomstige activiteiten als educatie, publicatie en promotie van het museum maken hier ook deel van uit. Het begeleiden van de kunstwerken als koerier en ter plaatse op de werkvloer meewerken, behoort tot de mogelijkheden.

Functie-eisen

  • Reinwardt Academie of een andere relevante hbo- of wo-opleiding
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare positie in de museumbranche of een vergelijkbare werkomgeving
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van collectiemanagement (bij voorkeur met The Museum System) en -behoud
  • Werken volgens een projectmanagementmethode (kennis van Prince 2 is een pre)
  • Uitstekende sociale vaardigheden met gevoel voor culturele diversiteit
  • Stressbestendig, samenwerken
  • Zeer georganiseerd, nauwkeurig en oplossingsgericht
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Andere talen zijn een pre.

Wij bieden
Een dynamische functie in het kader van een internationaal programma dat nieuwe mogelijkheden voor het museum creëert in een aantrekkelijke werkomgeving, bij een museum dat het oog op de toekomst heeft. Een arbeidsovereenkomst voor – in eerste instantie – een jaar. Salariëring vindt plaats volgens de museum-cao en is marktconform.

Sollicitatie
Solliciteren kan tot 5 december 2021 via onderstaande sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 9 en 10 december, de tweede ronde gesprekken op 16 december 2021. Mocht je in die periode op vakantie zijn, graag vermelden in je sollicitatiebrief.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sandra Tatsakis, hoofd internationale tentoonstellingen, via Tatsakis@Boijmans.nl.

Boijmans Van Beuningen erkent het belang en de noodzaak van diversiteit in de organisatie en streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, conform de Code Diversiteit en Inclusie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.