Motel Mozaïque: Vrijwilligerscoördinator

Motel Mozaïque in Rotterdam zoekt een Vrijwilligerscoördinator voor 8-16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-11-2021Motel Mozaïque Festival (MOMO) brengt de mooist mogelijke mix van (inter)nationale popmuziek, performance en kunst samen. Met gastvrijheid als kernwaarde. De stad Rotterdam als podium. Ruimtelijke en maatschappelijke issues als inspiratiebron. En scherpe, internationale programmering als drijvende kracht. Motel Mozaïque zet zich in als verhalenverteller, aanjager en aangever van nieuwe blikken en ontmoetingen. Als gids op ontdekkingstochten. Als stimulator voor een gastvrije stad.

Voor de organisatie van Motel Mozaïque Festival op 21, 22 en 23 april 2022 en komende edities, is het festival op zoek naar een vrijwilligerscoördinator. Dit is een functie van ongeveer 8 uur per week bij aanvang, uitlopend naar 16 uur per week in april.

Vrijwilligerscoördinator

8-16 uur per week

Functieomschrijving en werkzaamheden
Als vrijwilligerscoördinator ben je verantwoordelijk voor het werven, informeren, inroosteren en aansturen van de ongeveer 120 vrijwilligers van Motel Mozaique. De vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor o.a. het runnen van de bar, verkoop van de merchandise, het bemannen van de informatiebalie, zijn onderdeel van het serviceteam, helpen bij ticketing of als runner op de verschillende locaties. Zonder vrijwilligers geen festival! De vrijwilligerscoördinator zorgt ervoor dat alle vrijwilligers zijn ingeroosterd en geïnformeerd. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en zorg je, niet onbelangrijk, dat iedereen een leuke tijd heeft.

Werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn o.a.:

 • Werving & selectie vrijwilligers (in samenwerking met een van de MOMO Young Talents);
 • Bijhouden mailcontact met vrijwilligers (in samenwerking met een van de MOMO Young Talents);
 • Opstellen roosters;
 • Opstellen briefings;
 • Organisatie van & aanwezigheid bij de vrijwilligersbijeenkomst;
 • Hoofd coördinatie tijdens Motel Mozaique 2022 (21 t/m 23 april).

We zoeken een enthousiaste kandidaat die:

 • Affiniteit en ervaring heeft met vrijwilligerswerk voor festivals;
 • Sociaal sterk is, goed communiceert in schrift maar ook niet schroomt om voor een groep te spreken;
 • Een proactieve en zelfstandige werkhouding heeft;
 • Enthousiast, flexibel en stressbestendig is;
 • Nauwkeurig te werk gaat en initiatief durft te tonen;
 • Ervaring heeft met werken in Excel.

Wat heeft Motel Mozaique te bieden:

 • Een inspirerende, informele werksfeer waarin creativiteit en eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd;
 • Een flexibele invulling van jouw functie, daarbij is het wel fijn om in ieder geval op dinsdagen beschikbaar te zijn;
 • De vergoeding wordt in overleg afgestemd. De functie wordt bij voorkeur op ZZP basis ingekleed.

Reageren
Interesse? Mail je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór maandag 1 december 2021 naar Margriet Colenbrander (margriet@motelmozaique.nl). Maandag 6 december 2021 staat gepland voor gesprekken. Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres of neem contact op via +316 29 16 12 47.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.