Millstreet Films: Financial Controller (MT-lid)

Millstreet Films in Amsterdam zoekt een Financial Controller (MT-lid) voor 4/5 dagen per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenMillstreet Films is een ambitieuze film- en dramaproducent met oog voor kwaliteit en focus op de doelgroepen van haar producties. De film en dramaproducties van Millstreet Films hebben een groot (nationaal en internationaal) bereik en Millstreet maakt zich hard voor het versterken van de rol van vrouwelijke makers. Hiermee vervult Millstreet een unieke positie op de Nederlandse en internationale markt.

Een aantal bekende producties van Millstreet zijn Soof, Loft, Nieuwe Buren, Alles op Tafel, Baantjer Het Begin en Anne+.

Voor de afdeling Finance zoeken wij een

Financial Controller (MT-lid)

4/5 dagen per week

De Financial Controller is verantwoordelijk voor het (dagelijks) beheer van de financiële afdeling en rapporteert direct aan de CEO/ Producent. Je wordt onderdeel van het MT en denkt op strategisch niveau mee over de toekomst van Millstreet en over kansen om de resultaten te verbeteren.

Als financial controller bewaak en controleer je lopende producties en zorg je voor inzicht in kosten en budgetten middels costreports. Je bent betrokken van ontwikkelingsfase tot en met de exploitatiefase en denkt proactief mee over zaken als financiering, marges en monetization.

Je stuurt de financieel medewerker aan die verantwoordelijk is voor de dagelijkse boekhouding.

Je brengt structuur en inzicht in de financiële organisatie aan de hand van (maandelijkse) managementrapportages, maandelijkse cashflow-/ liquiditeitsprognoses, benchmarks en financiële analyses om het succes van projecten te meten en ontwikkelt halfjaarlijkse bedrijfsprognoses en strategische plannen voor de toekomst.

Overige verantwoordelijkheden:

 • Afrekeningen met de fondsen, rechthebbenden, participanten, omroepen e.a. Financiers;
 • Royaltyrapportage en -statements;
 • Voorbereiden en afwikkelen financiering van film/tv-projecten;
 • Controleren en beheren van ontwikkelingskosten;
 • Beheer van de verzekeringsportefeuille, aansturen van BTW-controle via externe controller.

Over jou:

 • Je beschikt over een afgeronde hbo/wo-opleiding in de richting van Finance, Bedrijfseconomie of Accounting;
 • Je bezit sterke financiële (en boekhoudkundige) vaardigheden, opgedaan in een relevante, vergelijkbare positie. Bijvoorbeeld als financial of Business controller, of als finance manager;
 • Je herkent je in de omschrijving ‘professionele teamplayer’;
 • Je bezit over sterke analytische vaardigheden en bent resultaatgericht;
 • Je beschikt over strategisch planningsvermogen en bent in staat om langetermijndoelstellingen te bepalen en hiervoor te budgetteren;
 • Je communiceert helder en goed, hebt oog voor detail en bent gestructureerd;
 • Last but not least: je bent een enthousiast en proactief persoon. Iemand die goed binnen een zakelijke functie in de creatieve industrie past!

Wat Millstreet Biedt:
Een unieke en brede financiële functie in het hart van de Nederlandse filmwereld. Je krijgt de kans om mee te bouwen aan een gevestigde naam in de filmindustrie en maakt onderdeel uit van het managementteam van deze organisatie.

Millstreet werkt met een enthousiast team van +/- 10 professionals vanuit een karakteristiek pand aan de Amsterdamse Keizersgracht en biedt naast een goed primair salaris de kans om deel uit te maken van een gemotiveerd en betrokken team dat actief is in de top van de Nederlandse filmproductie. Uiteraard behoort het bezoeken van premières – buiten Corona-tijd – tot één van de perks van deze job.

Ervaring met de filmsector en/of media is een pré, maar geen vereiste voor deze rol. We nodigen nadrukkelijk ook kandidaten uit die graag de overstap naar de creatieve sector willen maken.

Millstreet laat zich bij de werving voor deze vacature bijstaan door The Music Recruiters. Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan je c.v. en korte motivatiebrief naar Pieter Wolter, op pieter@themusicrecruiters.com. Voor meer informatie kan tevens contact opgenomen worden met Pieter Wolter via het voorgaande email adres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.