Maritiem Museum Rotterdam: Technisch Projectleider

Het Maritiem Museum Rotterdam in Rotterdam zoekt een Technisch Projectleider voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 29-11-2021Het Maritiem Museum wil de vaak nog onbekende Maritieme Wereld zichtbaarder maken met als belangrijkste missie om nieuwe generaties, net als generaties voor hen te inspireren om voorbij de horizon te kijken naar een maritieme wereld vol kansen en mogelijkheden. Maar ook een wereld vol dilemma’s en uitdagingen.

Wij Nederlanders hebben altijd al voorbij de horizon gekeken en de mogelijkheden van de zee en het water gezien en benut. Ook in de toekomst is er een belangrijke rol voor de Maritieme wereld weggelegd. De wereldbevolking groeit en het land wordt steeds voller en uitgeput. Op zee liggen kansen voor voedsel en transport, energie, wonen en recreatie. En hiermee oplossingen voor grote maatschappelijke problemen. Het Maritiem Museum wil hier actief zijn steentje aan bijdragen. Dit doen wij door met onze unieke maritieme collectie mensen bewust te maken van hoe de maritieme wereld ons elke dag weer raakt. We organiseren spraakmakende tentoonstellingen, verdiepende programma’s, grote evenementen en relevante lesprogramma’s.

Voor de sector Huisvesting & Facilitair zoeken wij per 1 februari 2022 ter uitbreiding van het team een

Technisch Projectleider

36 uur per week

Als Technisch Projectleider ben je onderdeel van de sector Huisvesting & Facilitair. Deze afdeling bestaat uit een Hoofd Huisvesting & Facilitair, twee Technisch Projectleiders (tentoonstellingen/gebouwbeheer), een Algemeen Technisch Medewerker een Medewerker secretariaat. Je bent verantwoordelijk voor de technisch projectleiding van de opbouw van (tentoonstellings)projecten en samen met de afdeling voor het beheer en het technisch onderhoud van alle faciliteiten van het MMR. De afdeling heeft tot taak het vervaardigen en het onderhouden van de technische voorzieningen voor beveiliging, conditionering en presentatie van de collectie zowel binnen als buiten. De afdeling onderhoudt de gebouwen, het terrein en de bijbehorende installaties en is eerstelijns opvang bij storingen. Voor het onderhoud zijn contracten opgesteld. De afdeling is verantwoordelijk voor de kwaliteitsmonitoring en contractmanagement op het uitbesteed werk.

De vacature Technisch Projectleider daagt je onder andere uit om:

 • In het projectteam verantwoordelijk te zijn voor de technische totstandkoming van (tentoonstellings)projecten; hierin houd jij de haalbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit in scope;
 • Een bijdrage te leveren aan het onderhouden van gebouwen, terrein, installaties en objecten, zodat deze in een optimale staat verkeren waardoor we een optimale bezoekersbeleving creëren;
 • Jouw expertise toe te voegen aan ons team en hierin interdisciplinair samen te werken.

Jouw profiel
Ben jij die zelfstandige Technisch Projectleider met een vakopleiding of ruime ervaring op het gebied van tentoonstellings- en/of interieurbouw. Heb je daarnaast aanvullende opleidingen of kennis op het gebied van technische ontwerpen, audiovisuele middelen of ICT dan zijn wij wellicht op zoek naar jou en nodigen we je uit dit ons te vertellen in een sollicitatiebrief.

Jouw competenties

 • Je bent gedreven: elke dag stroop je weer je mouwen op om samen met je
  collega’s onze doelstellingen te bereiken
 • Je staat met beide benen op grond
 • Je bent sensitief, toegankelijk, verbindend en stressbestendig
 • Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en je vakgebied
 • Je bent creatief en stressbestendig

Deze vacature bij Maritiem Museum biedt (onder andere):

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.634,00 en € 3.370,00 op basis van een 36-urige werkweek. Het salaris is een indicatie en afhankelijk van opleiding en werkervaring, dit wordt met jou besproken in de sollicitatieprocedure.
 • Een eindejaarsuitkering van 3,4%.
 • Vakantietoeslag van 8%.
 • 27 vrije dagen (op basis van fulltime dienstverband).
 • De mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen.
 • Een pensioenregeling via Pensioenfonds ABP.
 • Flexibele werktijden.
 • Reiskostenvergoeding conform regeling Maritiem Museum
 • Medewerkerskorting in onder andere de horeca, de museumwinkel, op huur van schepen.
 • Een inwerktraject.

Maritiem Museum in Rotterdam: jouw nieuwe werkplek?
Op een steenworp afstand van de Erasmusbrug, aan het water bij een zijhaven van de nieuwe Maas vind je Maritiem Museum in Rotterdam. Te herkennen aan de vuurtoren. Een prachtige werklocatie die goed bereikbaar is als je de metro pakt; het museum ligt pal naast metrostation Beurs. De auto kan je beter thuislaten. Kortom: een mooie plek om te werken, zeker als je van Rotterdam houdt. Kom je uit nabijgelegen steden als Breda, Den Haag, Gouda, Delft of Dordrecht? Dan is je reistijd met het ov zo’n halfuurtje.

Het Maritiem Museum heeft oog voor diversiteit en wil nadrukkelijk een museum zijn waar echt iedereen zich thuis kan voelen. Het museum zet zich hiervoor in door verschillende perspectieven te gebruiken in het personeelsbeleid, de programmering en het publieksbereik. Er wordt samengewerkt met uiteenlopende partners om specifieke doelgroepen te bereiken ofwel eventuele drempels voor een museumbezoek te verlagen. Het Maritiem Museum bereikt al een breed publiek, zo blijkt uit onderzoek, maar blijft onverminderd aandacht houden voor verschillen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Ben jij de Technisch Projectleider die wij zoeken?
Stuur dan je motivatiebrief met cv vóór 30 november 2021 naar werkenbij@maritiemmuseum.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeanette Freriks, HR Adviseur (010 402 92 50). Voor vragen over de vacature kun je bellen met Dorine van Kampen, Hoofd Huisvesting & Facilitair (010 402 92 09).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.