MAMA: Directeur

MAMA in Rotterdam zoekt een Directeur voor 1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 20-12-2021MAMA is de thuisbasis voor de jongste generatie culturele professionals. Denk aan programmamakers, beeldmakers en kunstenaars in de visuele cultuur. MAMA is actief op het grensvlak van beeldende kunst en populaire cultuur.

MAMA staat bekend om de ruimte die ze geeft aan jonge kunstenaars om hun werk aan het publiek te tonen. Hiermee geeft zij zichzelf en de samenleving de kans om nieuwe betekenisvolle verhalen te ontdekken. Verhalen die de meerstemmigheid van onze samenleving vertegenwoordigen.

Bovendien ondersteunt MAMA jonge programmamakers en andere aanstormende culturele professionals (educatoren, producenten, beeldmakers en tekstschrijvers) in het ontdekken en verzilveren van hun talent. En zij geven weer een podium aan hun eigen netwerk van makers. Op deze manier bereikt MAMA een breder publiek en verrijkt ze de wereld van beeldende kunst en populaire cultuur met waardevolle perspectieven.

MAMA zoekt een nieuwe

Directeur m/v/x

1,0 fte

Ben jij in staat om het talent van jonge makers, kunstenaars en vrijwilligers te waarderen en het juiste podium te geven? Wil jij als directeur bijdragen aan jouw en hun professionele ontwikkeling? En durf jij ruimte te geven aan nieuwe experimentele ideeën van de makers van morgen?

Dan is MAMA op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je mag je samen met jouw team gaan buigen over de vraag hoe we de komende jaren een balans kunnen vinden tussen MAMA’s rol als presentatie-instelling en die van talentontwikkelaar. Jouw focus ligt hierbij op:

 • Artistieke inhoud en programma
 • Ondernemerschap en beheer
 • Coaching van Team MAMA

Daarnaast neem je de lead in het vergroten van de bekendheid van MAMA bij de bestaande en nieuwe doelgroepen, het positioneren van MAMA lokaal, nationaal en internationaal, en het verder professionaliseren van de interne organisatie.

De vertrekkende directeur laat een gezonde en groeiende organisatie achter met een gedreven staf en een schil van 25 tot 40 vrijwilligers. Samen met hen vorm jij straks Team MAMA.

Wie ben jij?
Allereerst vooral jezelf én iemand die in staat is de ander zichzelf te laten zijn. Je bent gericht op het geven van ruimte aan anderen om te groeien en je zorgt ervoor dat dit binnen een veilige omgeving gebeurt.

Dit vraagt om verbindende kwaliteiten, empathisch en luisterend vermogen en een coachend talent. Je bent je bewust van de leefwereld en behoeften van jouw jonge team en kunt ze begeleiden in hun professionele carrière. Je bouwt verder aan een veilige en mensgerichte omgeving waar iedereen op een waardige en respectvolle manier behandeld wordt.

Verder is het van belang dat

 • Je een sterke artistieke visie hebt en ervaring met het begeleiden en ontwikkelen van talent.
 • Je beschikt over een relevant netwerk in het culturele veld (lokaal, nationaal, internationaal) in verband met de doorontwikkeling van de organisatie.
 • Je naast het Nederlands het Engels vloeiend beheerst in woord en geschrift vanwege de internationale samenwerkingsverbanden waar MAMA in participeert.
 • Je thuis bent in de diverse jongerenculturen.
 • Je stevig bent geworteld in Rotterdam. In dat kader is het een pre als je in Rotterdam woont of bereid bent om naar Rotterdam te verhuizen.

Wat handig is om te weten

 • Meer informatie over de gebieden waarvoor jij straks als algemeen directeur primair verantwoordelijk bent lees je in het volledige directeursprofiel.
 • Je krijgt een fulltime aanstelling.
 • Je krijgt een contract van één jaar met de intentie om het contract bij goed functioneren om te zetten in een vaste aanstelling.
 • Je krijgt een marktconform salaris.

Enthousiast?
Wij zijn ontzettend benieuwd naar wie je bent en waarom je als directeur MAMA wilt komen versterken. Wij ontvangen je CV en motivatie (vrije vorm) graag voor 20 december 2021.

De procedure gaat als volgt

 1. We maken een eerste selectie op basis van CV en motivatie en vragen de geselecteerde kandidaten om een visiestuk te schrijven over de toekomst die zij voor MAMA voor zich zien.
 2. Kom je door de selectie op basis van het visiestuk, dan nodigen we je uit voor drie gespreksrondes: twee met een mix van bestuur en staf en een klikgesprek met jouw toekomstige team.
 3. Het streven is dat je maart/april 2022 start als algemeen directeur van MAMA.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met het bestuur, via bestuur@thisismama.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.