LUX: Medewerker Marketing en Communicatie

LUX in Nijmegen zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-12-2021



Heb jij een kloppend hart voor film en onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou.
Voor Filmhub Oost en de educatie afdeling van Arthouse LUX in Nijmegen zijn wij op zoek naar een marketeer die samen met ons aan de slag gaat om leerlingen en (aankomend) docenten te enthousiasmeren voor filmeducatie.

Film in het hart van het onderwijs brengen, dat is de missie van LUX Educatie & Filmhub Oost. We leren leraren en leerlingen over de kracht van bewegend beeld en de duizenden zichtbare & onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten.

LUX Educatie en Filmhub Oost zoeken een ervaren en ambitieuze

Medewerker Marketing en Communicatie

28 uur per week

Organisaties en Afdelingen
Arthouse LUX bevindt zich midden in hartje Nijmegen, biedt 365 dagen per jaar een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. LUX Educatie biedt het hele schooljaar door verschillende educatieve activiteiten en programma’s gericht op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO. Het aanbod sluit niet alleen aan bij de culturele ontwikkeling van leerlingen, maar ook bij thema’s als burgerschap, taal en mediawijsheid.

Filmhub Oost is een regionaal expertisecentrum op het gebied van film- en beeldeducatie. Het project wordt gecoördineerd vanuit LUX (Nijmegen), in samenwerking met Concordia (Enschede). De Filmhub is verbinder, wegwijzer & aanjager voor het onderwijs én het culturele veld. In Gelderland en Overijssel werken we samen met partners aan het verbinden van vraag en aanbod, aan deskundigheidsbevordering van filmaanbieders, filmdocenten en het onderwijs, en aan het zichtbaar maken van de kansen en mogelijkheden van film in het onderwijs. Wij werken nauw samen met de Filmhubs in andere delen van het land (Noord, Midden, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zuid), en zijn onderdeel van het Netwerk Filmeducatie.

Wat wij zoeken
Wij zoeken bij voorkeur een collega met een afgeronde hbo-opleiding (richting communicatie/marketing) en enkele jaren ervaring op het vlak van (online) communicatie/marketing en een sterke affiniteit met het onderwijs en/ of cultuureducatie.

Daarnaast

 • Heb je strategisch en tactisch inzicht;
 • Je bent een proactieve bouwer en teamplayer, maar je bent ook in staat om zelfstandig te werken;
 • Je hebt een relevant netwerk van onderwijsprofessionals of bent in staat om dit op te bouwen. Je bent goed bekend met en voelt je thuis in het onderwijs- en culturele veld in Gelderland en Overijssel;
 • Je bent flexibel en taakgericht en in staat om snel te schakelen;
 • Je hebt vakinhoudelijke kennis op gebied van (online) marketingcommunicatie(strategie), (online) marketingtools en merkbeleid en je beschikt over goede sociale vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen;
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands zowel in tekst als beeld zijn sterk: helder, inspirerend en creatief.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en taken

 • Het opstellen van communicatie- en markettingplannen, soms in samenwerking met andere regionale hubs en het Landelijk Netwerk Filmeducatie;
 • Je bent verantwoordelijk voor alle communicatiemiddelen waaronder nieuwsbrieven, flyers, persberichten, social media, beeldmateriaal en de website;
 • Je analyseert en optimaliseert de online marketingactiviteiten;
 • Je coördineert samen met het team evenementen en bijeenkomsten zoals docentendagen, online webinars en netwerkbijeenkomsten;
 • Je bent flexibel en bereid om te reizen binnen de provincie en indien nodig daarbuiten;
 • Je onderhoudt contacten met scholen en cultuuraanbieders;
 • Je hebt bij voorkeur enige basiskennis van Adobe-programma’s zoals Indesign, Illustrator en Lightroom.

Wat wij bieden
Een uitdagende, inspirerende ervaring voor een bepaalde tijd (in eerste instantie een termijn van 1 jaar). Je basis is Nijmegen, maar je bent ook op locatie te vinden in de provincies Overijssel en Gelderland. We bieden je een contract tegen een marktconform salaris conform Loongebouw Nederlands podia, schaal 6 (e.e.a. afhankelijk van ervaring en opleiding) met uitzicht op verlenging. LUX volgt de CAO Bioscoopbedrijf en een passe partout voor ons programma.

Interesse?
Waar je ook vandaan komt, wat je achtergrond ook is. Wij zijn van mening dat inclusie en diversiteit de sleutel is tot ons succes. We nodigen dus nadrukkelijk iedereen die zich hierin herkent en aansluiting vindt met het profiel van harte uit om te reageren.

Je kunt je motivatie en CV tot 7 december 2021 sturen naar:
sollicitatie@lux-nijmegen.nl o.v.v. sollicitatie Marketing & Communicatie medewerker Communicatie (Educatie). De 1e ronde gesprekken vindt plaats op 14 december 2021.

Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met Esther Fluijt, teamleider Educatie via efluijt@lux-nijmegen.nl, of Neeltje Holland, Projectleider Filmhub Oost via nholland@lux-nijmegen.nl. Neem ook een kijkje op https://www.lux-nijmegen.nl/filmhub/.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.