Kunstwerk!: Leesmediaconsulent

Kunstwerk! in Zevenaar zoekt een Leesmediaconsulent voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-12-2021Kunstwerk! is de culturele voorziening in de Liemers. Kunstwerk! bestaat uit een theater, muziekschool, bibliotheek, museum en kunst-cultuureducatie. Onze organisatie bouwt mee aan een creatieve samenleving in de Liemers door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze het brede spectrum van kunst en cultuur te laten beleven. Kunstwerk! wordt gesubsidieerd door de gemeenten Zevenaar, Montferland, Duiven en Westervoort.

Voor het team educatie zijn we per 1 januari 2022 op zoek naar een

Leesmediaconsulent

16 uur per week

De functie
Als Leesmediaconsulent werk je in een klein team van educatieve professionals. Tevens werk je intensief samen met het onderwijs onder de noemer “de Bibliotheek op School”(dBos). Met jouw expertise adviseer je de directie en het team over het beleid met betrekking tot mediawijsheid en leesbevordering. Je adviseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten en vrijwilligers in dBos bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid.

Wat is de Bibliotheek op School (dBos)?
DBos is een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, waarin bibliotheek en school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken. DBos wordt uitgevoerd op bijna alle scholen in ons werkgebied. DBos omvat drie pijlers: expertise, collectie en projecten met betrekking tot leesbevordering en mediawijsheid. Het doel is om het leesplezier van kinderen te stimuleren en daarmee de taalontwikkeling te verbeteren en digitale geletterdheid te bevorderen.

Wat ga je doen?

 • Je levert een actieve en kwalitatieve bijdrage aan leesplezier en digitale geletterdheid bij de leerlingen;
 • Je faciliteert en ondersteunt leerkrachten en vrijwilligers bij het implementeren en uitvoeren van het lees- en mediabeleid;
 • Je implementeert, adviseert en voert activiteiten en werkvormen uit ten behoeve van leesbevordering en digitale geletterdheid;
 • Je legt verbinding met activiteiten die Kunstwerk! buitenschools aanbiedt.

Functie-eisen

 • Hbo-werk- en -denkniveau
 • Bij voorkeur veel affiniteit met media-educatie
 • Affiniteit met lezen en literatuur
 • Kennis en affiniteit met kinderen en jongeren
 • Kennis van het primaire onderwijs
 • Ervaring met projectmatig werken
 • Didactische vaardigheden
 • Een actieve en ondernemende houding, werkt zelfstandig en denkt in oplossingen
 • In het bezit van rijbewijs en de beschikking over een auto

Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een dynamische, prettige werkomgeving tegen een marktconforme beloning, cao OB, schaal 7;
 • De functie is voor 16 uur, dat wil zeggen 18 schooluren per week. Er is sprake van 40 werkweken en 12 vakantieweken. Wekelijks werk je extra uren die in de schoolvakanties worden gecompenseerd; uitbreiding naar 22-24 uur mogelijk);
 • Dienstverband voor één jaar, met zicht op vaste aanstelling.

Solliciteren:
Je sollicitatie met motivatie en cv stuur je naar Marianne Mulder (hoofd educatie) m.mulder@liemerskunstwerk.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lilian Scholts: l.scholts@liemerskunstwerk.nl, 0316-745 682 of 06-511 537 29.

Sluitingsdatum: 7 december 2021. Gesprekken vinden plaats in de week van 13 december 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.