Koninklijke Talens: International Brand Manager

Koninklijke Talens in Apeldoorn zoekt een International Brand Manager voor 1 fte (40 uur per week) | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenCreativiteit is een van de grootste menselijke rijkdommen. Het stimuleert ons om onszelf te uiten, om te leren en contact te maken. Het heeft de kracht om de wereld mooier te maken. Sinds we dit in 1899 ontdekten, is het altijd ons doel geweest om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om uiting te geven aan hun creativiteit.

Wij geven je graag de energie om creativiteit te ontdekken en bieden je daar de beste hulpmiddelen voor. Van kleurrijke acryl- en prachtige olieverf tot subtiele fineliners en potloden voor kinderen, en alles ertussenin. Royal Talens heeft alles wat je nodig hebt om jouw eigen kunst te creëren. Dus pak je penseel op, maak jouw beste werk tot nu toe en uit jezelf zoals alleen jij dat kunt. Verleg jouw creatieve grenzen!

Spreekt dit jou aan en wil je samen met meer dan 200 bevlogen collega’s in Apeldoorn verder bouwen aan het stimuleren van creatieve expressie, dan hebben wij de ideale baan voor jou! Ter uitbreiding zijn wij op zoek naar een:

International Brand Manager

1 fte (40 uur per week)

Make this your best work (day) yet. Als International Brand Manager ben je verantwoordelijk voor één van de merken van Royal Talens. Jij bent het brein achter de merkstrategie, internationale merkpositie, marketingcommunicatie én de productontwikkeling. De innovatieve kwaliteitsproducten die je op de markt brengt ontketenen creativiteit. Niet alleen in Nederland, maar ook in 100 andere landen. Je levert hiermee dus een grote bijdrage aan onze missie als wereldwijd marktleider in hoogwaardige teken- en schildermaterialen voor kunstenaars, kinderen, hobbyisten en professionele creatieven: creatieve expressie mogelijk maken voor iedereen.

Hoe ziet een dag als International Brand Manager eruit?
Jouw werkdag begint met het voorbereiden van een online meeting met een leverancier in Duitsland. Het is de bedoeling dat deze leverancier nieuwe markers gaat maken en dus komen onderwerpen zoals de doppen, de inkt en de nib (punt) ter sprake. Naar aanleiding van deze meeting besluit je een testpanel te gaan organiseren met de verschillende varianten. Hiervoor moeten er niet alleen respondenten worden uitgezocht, maar ben je ook verantwoordelijk voor de opzet van de volledige onderzoeksmethode. Dit kost de nodige aandacht, afstemming én tijd. In de pauze haal je samen met jouw collega’s een lekker broodje bij de Bakker Bart om de hoek en wandel je een rondje door het park.

Na de pauze staat een meeting gepland met alle Local Marketeers. Wat er wordt besproken, zijn de nieuwe Internationale marketing plannen (vanuit Apeldoorn) en de daaruit voortvloeiende ideeën ten aanzien van campagnes die lokaal worden uitgezet. Uiteraard komen tijdens deze vergadering ook discussies aan bod over de gestelde prijzen in vergelijking tot de prijzen van de concurrenten. Na deze meeting constateer je dat een recent ontvangen offerte van een ontwerpbureau, die verantwoordelijk is voor de vormgeving van de nieuwe verpakkingen, erg hoog is uitgevallen. Je neemt contact met hen op om hierover te onderhandelen. Wanneer dit rond is, doe je ter afsluiting van jouw werkdag nog een korte belronde; bijvoorbeeld om een afspraak te plannen met een reclamebureau voor een nieuwe campagne.

Wat ga je doen?

 • Sterke merken internationaal goed positioneren en nieuwe producten introduceren, dat is echt teamwerk. Je bent de drijvende kracht achter interdisciplinaire projecten die je op basis van jouw eigen marketingplannen en NPD-activiteiten zelf initieert. Vaak lopen er meerdere projecten tegelijkertijd. Het overzicht bewaken, alle deadlines halen en een fijne onderlinge werksfeer behouden, daar krijg jij energie van;
 • Je zorgt voor aantrekkelijke verpakkingsontwerpen en de juiste verpakkingscommunicatie;
 • Je maakt scherpe markt-, consumenten- en concurrentieanalyses en gebruikt dit als input voor je merkplannen;
 • Om goed op te hoogte te zijn van wat er speelt in de markt én om inspiratie op te doen ga je regelmatig zelf de markt in en zorg je voor een internationaal netwerk, zowel intern als extern;
 • Je ontwikkelt en implementeert promotiemateriaal en zorgt voor (digitale) marketingcampagnes, online content en andere reclame- en promotieactiviteiten.

Wat vinden wij belangrijk?
We hebben passie voor ons vak. Daarom zoeken wij een bevlogen collega die zich thuis voelt in een dynamische internationale merkomgeving. Iemand met een professionele instelling en tegelijkertijd een leuke collega. Als organisatie zijn we voortdurend in ontwikkeling. Dit zie je ook terug in hoe wij werken. Heb je een goed idee? Bij ons krijg je de ruimte om dit idee snel tot uitvoering te brengen.

Checklist:

 • Je hebt een afgeronde marketingopleiding op HBO- of WO-niveau en minimaal 3 jaar relevante ervaring, bij voorkeur bij een internationale fmcg organisatie;
 • Je bent sterk in projectmanagement, NPD en stakeholder management;
 • Je beheerst zowel de Engelse taal als de Nederlandse taal goed;
 • Je bent analytisch sterk, ondernemend en een organisatietalent;
 • Je bent bekend met en ervaren in contentmarketing;
 • Je kunt goed overweg met Excel.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende baan bij een boeiende internationale organisatie (Royal Talens is een zelfstandige dochteronderneming van de Japanse Sakura Color Products Corporation);
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een informele werksfeer en een team van enthousiaste collega’s;
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving op steenworpafstand van het centraal station in Apeldoorn.

Wil je solliciteren?
Wij ontvangen jouw motivatie met cv graag via recruitmentnl@royaltalens.com onder vermelding van “Vacature International Brand Manager”. Wil je eerst meer informatie over deze afwisselende functie of heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust telefonisch contact op met Anneke Westhof (afdeling HR), te bereiken via: 055-5274700.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.