Internationaal Theater Amsterdam: Stagiair(e) Programmering

Internationaal Theater Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Programmering voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 10-12-2021Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Het gezelschap is wereldvermaard en bestaat uit de beste acteurs die ons land rijk is. Zij spelen onder de bezielende leiding van regisseur Ivo van Hove en (inter)nationale gastregisseurs. ITA is tevens het huis waar de mooiste (inter)nationale dans- en theatervoorstellingen te zien zijn, waar blikken worden gekanteld en aangescherpt met de maatschappelijke perspectiefprogramma’s.

We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café | brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. Dit huis is een plek waar ruimte is voor schoonheid en ontroering én een plek waar de werkelijkheid bevraagd wordt. In het hart van de stad, in een monumentaal gebouw.

Wij zoeken voor de afdeling Programmering per januari 2022 een Stagiair(e) Programmering en Planning

Stagiair(e) Programmering

32 tot 40 uur per week

Heb je een grote voorliefde voor theater, dans en voor de voorstellingen van het ITA ensemble? Wil je je ontwikkelen op het gebied van organisatie en planning met betrekking tot artistieke processen en creaties? En wil je graag ervaring opdoen in de culturele sector bij een van de grootste culturele instellingen van Amsterdam en Nederland? Dan zoeken wij jou!

Als stagiair(e) werk je mee aan de programmering van ITA. Dit doe je door het team Programmering & Planning op allerlei gebieden te ondersteunen. Het gaat hierbij dan ook nadrukkelijk niet om een onderzoeksstage maar om een praktijkstage

Wij zijn op zoek naar

  • Een student kunst- en cultuur, theaterwetenschappen, communicatie- en cultuurmanagement, of een andere toepasselijke studie, bij voorkeur een theatergerelateerde studie op het HBO of WO.
  • Je hebt affiniteit met theater(bezoek) en weet wat Amsterdam op dit gebied te bieden heeft.
  • Een stagiair die resultaatgericht en proactief is, die goed kan organiseren, precies werkt en consciëntieus is, representatief en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent collegiaal en flexibel en draagt bij aan een goede werksfeer.

Werkzaamheden

  • Verwerken van de programmering in het centrale planningsprogramma Prompt.
  • Administratieve ondersteuning: maken van verslagen, contractverwerking en archivering.
  • Informatie verzamelen over voorstellingen, gezelschappen en makers
  • Research en ondersteuning bij de totstandkoming van seizoen 2022 – 2023, Brandhaarden, Lieve Stad, en ITA Pride.
  • Ondersteuning en hulp bij internationale en bijzondere projecten (onder andere Holland Festival, Nederlands Theater Festival en specials).

Wat bieden wij jou?
Een inspirerende en dynamische stage in een prachtig theater in een plezierige werkkring. Tijdens deze stage word je begeleid vanuit de afdeling programmering & planning. Je werkt volop mee in het team en kan veel bij ons leren over de totstandkoming van een seizoensprogrammering en festivals zoals Brandhaarden.

Stagevergoeding
De stagevergoeding bedraagt € 350 bruto per maand, bij 40 uur per week. Voor een deeltijdstage geldt een vergoeding naar rato. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA.

Stageperiode
Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand voor minimaal vier dagen per week. De begindatum is flexibel en bespreekbaar

Geïnteresseerd?
Word jij enthousiast van deze oproep? Denk je geschikt te zijn en onze verwachtingen waar te kunnen maken en een bijdrage te kunnen leveren aan de ITA organisatie, dan nodigen we je van harte uit om te reageren vóór vrijdag 10 december 2021. Motivatiebrief en CV kunnen ter attentie van Eefje van den Broek naar eefje.vandenbroek@ita.nl.

Internationaal Theater Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.