Humanity in Action Nederland: Programma Manager

Humanity in Action Nederland in Amsterdam zoekt een Programma Manager voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-12-2021Humanity in Action Nederland is een internationale educatieve non-profit organisatie. Wij maken ons sterk voor een maatschappij met een stevige rechtsstaat. Humanity in Action Nederland informeert, verbindt en inspireert de nieuwe generatie sociale, culturele en maatschappelijke leiders om in dialoog te gaan en in actie te komen voor mensenrechten, democratie en inclusieve samenleving.

In de huidige realiteit is ons werk van meer belang – en uitdagender – dan ooit. Onze rechtsstaat blijkt in de praktijk maar al te kwetsbaar. Er is een concrete urgentie ons in te spannen voor verbinding en actief en maatschappelijk burgerschap onder jong talent. Humanity in Action Nederland ontwikkelt daartoe intensieve educatieve en activerende programma’s voor middelbare scholieren, studenten en jonge professionals; de leiders van morgen. Wij ondersteunen maatschappelijke activiteiten, bieden professionele Fellowships aan en organiseren publieksevenementen en maatwerk trainingen.

Humanity in Action Nederland is opgericht in 1999, gevestigd in Amsterdam en maakt sindsdien deel uit van het internationale Humanity in Action – netwerk. Dit netwerk heeft zich inmiddels uitgebreid tot Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Oekraïne, Frankrijk en Polen en wordt gecoördineerd door Humanity in Action Inc. in de Verenigde Staten, New York.

Humanity in Action heeft in 20 jaar een internationaal netwerk opgebouwd van ruim 2.500 geëngageerde mensenrechtenvoorvechters. In Nederland werken wij met meer dan 250 alumni, de Senior Fellows. Zij zijn ondernemer, kunstenaar, advocaat, journalist, politicus, activist. Zij sturen onze gezamenlijke toekomst.

Humanity in Action Nederland is op zoek naar een gedreven en creatieve

Programma Manager

32 uur per week

Wij zoeken een creatieve groepsdynamica-expert die zich op natuurlijke wijze beweegt binnen het huidige maatschappelijke debat op het gebied van mensenrechten, democratie en een inclusieve samenleving. De manager die wij zoeken is daarnaast scherp op het resultaat alsook het proces, en weet daarmee onze programma’s succesvol aan te sturen.

Functieverantwoordelijkheden
De Programma Manager van Humanity in Action Nederland stuurt samen met onze directeur de programmatische strategie en positionering van de organisatie.

Je bent als Programma Manager verantwoordelijk voor het design, de uitvoer en de doorontwikkeling van de programma’s, zoals het jaarlijkse Amsterdam Fellowship en het Landecker Democracy Fellowship. De begeleiding van internationale en interculturele groepsdynamiek, alsook de ondersteuning en coaching van jong talent en professionals bij de uitvoer van maatschappelijke projecten, staan centraal in je werk. Je zoekt verbinding binnen het netwerk voor opschaling van impact en een optimale leerervaring.

Samen met de directeur treed je op als contactpersoon voor de leden van het Senior Fellow Netwerk in Nederland. De ontwikkeling van nieuwe netwerk programmering vanaf 2022, in aanvulling op onze publieksevenementen, valt binnen jouw takenpakket.

Humanity in Action Nederland is een groeiende en lerende organisatie. De Programma Manager begeleidt in dat kader impactmetingen en zet deze in om onze programmering strategisch bij te sturen.

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de communicatieve vertaalslag van ons Nederlandse programmatische werk. Je zet je in voor sterke externe communicatie, inclusief (social)media-community building en websitebeheer. Je wordt hierbij ondersteund door 1-2 stagiaire(s). Onze Communications and Community Manager is je sparringpartner voor de koppeling met ons internationale werk.

Je neemt programmagerelateerde administratieve beheertaken voor je rekening en ondersteunt de directeur met inhoudelijke fondsenwerving.

Op het kantoor in Amsterdam werk je samen met vrijwilligers, stagiaires, freelancers, twee medewerkers en de directeur, aan wie je ook rapporteert. Waar relevant werk je samen met onze internationale collega’s in Europa en de Verenigde Staten.

Humanity in Action Nederland volgt de coronamaatregelen die in Nederland gelden. Vanaf 13 november jl. werken wij vanuit huis, tenzij het echt niet anders kan.

Profiel

 • Je bent inhoudelijk gedreven op de missie van Humanity in Action Nederland;
 • Je hebt een universitair/hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van onderwijskunde, pedagogiek, politieke wetenschappen, sociologie of aanverwante studierichtingen;
 • Je hebt relevante professionele ervaring op het gebied van internationale en interculturele groepsdynamica en de ontwikkeling van (educatieve) programma’s ten aanzien van sociaal-politieke kwesties;
 • Je spreekt de taal van verschillende generaties. Je weet jong talent én professionals te enthousiasmeren zich in te zetten voor democratie, mensenrechten en een inclusieve samenleving;
 • Je hebt ruime ervaring met het faciliteren van diverse groepen in een intensieve en interculturele leeromgeving. Je weet sensitieve gesprekken in goede banen te leiden;
 • Je hebt de didactische capaciteiten om complexe materie in een toegankelijke vorm aan te bieden aan verschillende doelgroepen;
 • Je organiseert planmatig, efficient en creatief. Je houdt overzicht, werkt gestructureerd en zorgvuldig en delegeert tijdig werkzaamheden, waardoor je strakke deadlines haalt zonder details te missen;
 • Je hebt sterke sociale vaardigheden. Je onderhoudt op natuurlijke wijze partnerschappen en persoonlijke relaties;
 • Je bent flexibel. Je kunt omgaan met intensieve werkperioden die worden afgewisseld met perioden met minder werklast. Je presteert goed onder tijdsdruk;
 • Je Nederlands en Engels – gesproken en geschreven – is zakelijk vloeiend;
 • Je bent een aanpakker. Je ziet kansen, werkt proactief, onafhankelijk en hebt een open blik en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je draait je hand niet om voor een heldere, kernachtige tekst zonder fouten;
 • Je bent handig met diverse office-programma’s. Ervaring met Asana, Mailchimp en WordPress is een pre;
 • Een relevant netwerk en enige leidinggevende en financiële ervaring is een pre.

Wat wij bieden
Humanity in Action Nederland biedt je een zelfstandige werkplek en informele werkomgeving waar je al je creativiteit kwijt kunt om onze programma’s door te ontwikkelen en nieuwe programmering op te zetten.

Een werkweek is gemiddeld 32 uur, flexibel in te delen in overleg met de directeur. Onze programmering vindt ook plaats in de avonden en weekeinden.

Het salaris is sector conform. Bij het inschalen kijken we naar jouw kennis en ervaring.

We bieden initieel een tijdelijk contract van een jaar, per direct. De gewenste startdatum is bij voorkeur niet later 17 januari 2022.

Solliciteren
Interesse? Solliciteren kan tot en met 5 december. Stuur daartoe je motivatiebrief en cv naar netherlands@humanityinaction.org ter attentie van onze directeur Laura Lasance. Voor eventuele vragen over de functie kun je je richten tot onze Programma Manager Raissa Biekman: r.biekman@humanityinaction.org.

We verzoeken je vriendelijk zoveel mogelijk rekening te houden met de data in onderstaand proces:

 • De eerste ronde gesprekken vinden plaats op 6, 7 en 8 december.
 • De tweede ronde gesprekken vinden plaats op de ochtend tot vroege middag van 13 en 15 december.
 • Een eventueel laatste gesprek vindt plaats op op de ochtend tot vroege middag van 16 december.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.