Huis73: Manager Bibliotheek Stad

Huis73 in ’s-Hertogenbosch zoekt een Manager Bibliotheek Stad voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 29-11-2021Bij Huis73 ben je thuis voor bibliotheek en cultuur. Aan de Hinthamerstraat in ’s-Hertogenbosch komen kennis, ontmoeting en cultuur samen. Huis73 is er écht voor iedereen, dichtbij en overal. In onze panden aan de Hinthamerstraat, in de wijk, de regio en online. We stimuleren en faciliteren lezen, leren, creativiteit en burgerschap en bieden een cultuur-educatief platform voor kennis en talentontwikkeling. Dat doen we niet alleen binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch, met de bibliotheek zijn we ook te vinden in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught.

Of je nu in de Hinthamerstraat of thuis bent, in je wijk op school of in de regio. Live op locatie of gestreamd verbonden. Bij Huis73 voel je je welkom, een leven lang. Wij zijn er voor jong en oud. Voor hen die een duwtje nodig hebben. Voor de knappe koppen. Voor bewonderaars en beoefenaars. Huis73 daagt je uit om mee te doen!

Voor ons domein Bibliotheken zoeken wij een

Manager Bibliotheek Stad

36 uur per week

Wie zoeken we?
Je bent ondernemend, vernieuwend en een stevige inhoudelijke gesprekspartner als het gaat om strategische onderwerpen en ontwikkelingen. Je hebt ruime ervaring met verandertrajecten, weet hoe je zorgt voor positieve energie en hoe om te gaan met de effecten die daarbij spelen. Ook heb je ideeën en concrete voorbeelden uit je eigen praktijk hoe je innovatief denken én doen het beste kunt ondersteunen. Als betrokken manager heb je daarbij aandacht voor de talenten en ontwikkeling van jouw medewerkers en faciliteer je een werkomgeving waarin veilig en vanuit vertrouwen wordt gewerkt.

Als MT-lid ben je betrokken bij de strategische beleidsvorming en de vertaling van dit beleid naar de bibliotheek bestaande uit een hoofdvestiging in ’s-Hertogenbosch en een nevenvestiging in Rosmalen. Samen met de manager Bibliotheek Regio ben je verantwoordelijk voor het domein Bibliotheken.

Jij bent budgetverantwoordelijkheid en verwerft projectsubsidies. Daarnaast onderhoud je contact met de managers van de andere Domeinen en afdelingen van Huis73 over de beleidsvoorbereiding, de uitvoering en ontwikkeling van de maatschappelijk- en educatieve programma’s. Jij bent verantwoordelijk voor een klantgerichte organisatie en voor het aansturen van de bibliotheekprocessen in de vestigingen waar jij verantwoordelijk voor bent.

Daarnaast onderhoud je een netwerk met externe relaties waaronder klanten, gemeente ’s-Hertogenbosch, collega bibliotheken en samenwerkingspartners op maatschappelijk, cultureel en educatief terrein.

Samen met jouw collega’s geef je opvolging aan de koers die we als Huis73 hebben ingezet.

Huis73 en daarmee de bibliotheek als belangrijk onderdeel, is continu in beweging. Dit vereist van iedereen een flinke dosis doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Daarnaast ben je (mede) verantwoordelijk voor het initiëren en stimuleren van de interne samenwerking met teams en medewerkers van andere organisatieonderdelen binnen Huis73. In je aanpak en besluitvorming heb je altijd alle belangen voor ogen: die van onze klanten en die van onze organisatie, teams en individuele medewerkers.

Wij bieden
Een afwisselende baan voor 36 uur per week op een mooie plek in hartje Den Bosch. Een baan met veel ruimte voor eigen initiatief in een gezellig team. Je krijgt een dienstverband van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in de cao OB in schaal 11 (tussen € 4.158 tot € 5.419 afhankelijk van je ervaring bij een dienstverband van 36 uur), 8% vakantietoeslag, 3,25% eindejaarsuitkering, en deelname aan het Pensioenfonds van Openbare Bibliotheken.

Informatie en reactie

  • Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nan van Schendel, directeur bestuurder, nanvanschendel@huis73.nl.
  • Interesse? Stuur je motivatie en cv dan voor maandag 29 november 2021 naar
    p&o@huis73.nl, ter attentie van Nan van Schendel.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij gaan er vanuit dat wij op dit moment zelf de juiste nieuwe collega kunnen vinden, vandaar dat wij hiervoor niet samenwerken met derden.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.