Hortus Botanicus Amsterdam: 1e Medewerker Bediening

De Hortus Botanicus Amsterdam in Amsterdam zoekt een 1e Medewerker Bediening voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin ligt middenin het centrum van Amsterdam, maar zodra je de poort doorgaat, bevind je je in een andere wereld. De Hortus is als botanische tuin een plek en platform, toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over planten. Door bezoekers de schoonheid en diversiteit van het plantenrijk te laten zien, wil de Hortus dat mensen beseffen hoe belangrijk planten zijn voor leven op aarde, en daar uiteindelijk ook naar gaan handelen.

De Hortus is een zelfstandige Stichting die haar inkomsten haalt uit kaartverkoop, horeca, zaalverhuur en de winkel, en een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Amsterdam ontvangt. Daarnaast wordt zij gesteund door een grote en trouwe Vriendenvereniging. Het hele jaar door worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Dit en meer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van circa 55 enthousiaste medewerkers en 70 vrijwilligers.

Voor bezoekers van de tuin bieden wij het café-restaurant van de Hortus; de Oranjerie. Met 50 zitplaatsen en bij goed weer ongeveer 110 zitplaatsen op het terras. De Oranjerie is het jaar rond geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de zomer en rond de feestdagen in december is de Hortus ook in de avond regelmatig geopend. Op andere avonden worden ruimtes verhuurd voor bruiloften, partijen en diners.

Spreekt onze missie jou aan en wil je werken bij een prachtige organisatie in een unieke groene omgeving in hartje Amsterdam? Kom dan ons team versterken! Voor ons café restaurant de Oranjerie zijn we per direct op zoek naar een:

1e Medewerker Bediening

32 uur per week

Functieomschrijving:
Als eerste medewerker ben je medeverantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering van de Oranjerie. Je vervangt de bedrijfsleider en/of ondersteunt bij diens afwezigheid. Dit houdt onder andere het volgende in:

 • Coachend leidinggeven; motiveren van en samenwerken met de medewerkers bediening;
 • Het coördineren van de werkzaamheden;
 • Bereid altijd het goede voorbeeld te geven en verantwoordelijkheid te durven nemen;
 • Beheer van de kassa en verantwoordelijk voor goede administratieve verwerking;
 • Het leveren van bijdragen door het inbrengen van ideeën en suggesties;
 • Het toezien op en naleven van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en huisregels.

Wat bieden wij?

 • Een werkplek op een van de mooiste en gezondste locaties in Amsterdam;
 • Een salaris conform cao horeca;
 • In eerste instantie een halfjaarcontract met mogelijkheid tot verlenging;
 • Een bewust en vriendelijk publiek;
 • Een goede samenwerking tussen keuken en bediening;
 • Afwisselende werktijden waarbij de nadruk ligt op de dag.

Als je het leuk vindt om in teamverband te werken en gemotiveerd bent om een team aan te sturen, daarbij ook beschikt over een dosis gastvrijheid om het onze bezoekers, vrienden en collega’s naar de zin te maken reageer dan nu!

We vinden het wel fijn als je in Amsterdam of omgeving woont en je mimimaal een jaar ervaring hebt.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan een motivatiebrief en cv naar: horeca@dehortus.nl Voor vragen over de functie kun je bellen met Ramon ten Zende, telefoon 020-702 54 11.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.